Mer info

Södervänd sjötomt på Tyresö Brevik

Breviksnäsvägen 13 – Tyresö Brevik

Boarea 70 kvm Rum 1 rok
Pris Såld Tomtarea | Vattenarea 2 849 kvm | 11 368 kvm

Mycket sällsynt tillfälle att förvärva en av de sista obebyggda fastigheterna på Tyresö Brevik. Denna sjötomt om totalt 14 217 kvm, varav 2 849 kvm land och 11 368 kvm vatten, ligger längst ut på Breviksnäs och är vänd mot söder vilket ger ett fint solläge. Trädgården består av stora uppvuxna träd och buskar och har en lång strandlinje mot det egna vattenområdet. Här finns också ett stort bryggdäck och en plan gräsmatta blandat med runda berghällar och badklippor. Mitt på tomten finns en platå som är en perfekt plats för en ny huvudbyggnad med milsvid utsikt ned mot Gränöfjärdens vackra skärgårdslandskap. Vid infarten står en gammal chaufförsbostad om 70 kvm som hörde till stamfastigheten en gång i tiden. Den är idag inredd som en sommarstuga.  Välkommen till en riktigt fin fastighet med potential att bli ett magiskt sjöställe.

Bilder

Beskrivning

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning Tyresö TYRESÖ GA:3
fnr_010455563

Servitut

Officialservitut väg, Last
0138-00/32 - 1, 2001-05-16

Byggnadsbeskrivning

Småhusenhet, bebyggd (220)
Byggnad, värde: 169 000 kr
Mark, värde: 4 865 000 kr
Summavärde: 5 034 000 kr

Taxeringsår: 2015
Byggår: 1930
Värdeår: 1930

ÖVRIGT

På fastigheten saknas i dagsläget vatten och avlopp och området är inte detaljplanelagt vilket innebär att det inte finns några givna restriktioner för nybyggnation. Bygglov/strandsskyddsdispens krävs. Grannbebyggelsen är till större delen permanentboenden med mycket stora huvudbyggnader, komplementbyggnader, sjöbodar och bryggor. Tyresö Brevik utgörs av så kallad ”samlad bebyggelse” då området har kulturhistoriska värden som ska bevaras. Ändringar (och troligtvis även nybyggnation) inom området ska ske på ett varsamt och medvetet sätt. Kommunen har möjlighet att ställa krav på att planerade arbeten anpassas efter omgivning och byggnader. Läs mer i bifogad PDF.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Vatten och avlopp
Saknas.
Taxeringsvärde byggnad
169 000 kr
Taxeringsvärde tomt
4 865 000 kr
Taxeringsvärde totalt
5 034 000 kr

Dokument

Dokument

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister