Mer info

Minutiöst renoverat i vackert kulturlandskap

Lisselbyvägen 2 – Svartsjö

Boarea | Biarea 218 kvm | 93 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 14 166 kvm

I vackert kulturlandskap i Svartsjö i närheten av Svartsjö slott, återfinns denna minutiöst renoverade fastighet från 1933. Huvudbyggnad i tre plan där nuvarande ägare har låtit bygga på det översta våningsplanet för sovavdelning. Entréplan med sociala ytor och kök i öppen planlösning, samt sovrum/bibliotek och förmak. Källarplanet är inrett med kök för bakning eller skördehantering av plommon och äpplen. Porslinsrum med dekorationsmålningar av Peter Nordin, vilket är återkommande i byggnaderna. Förutom huvudbyggnaden finns en Sidokammarstuga från 1800-talet som renoverats helt i enlighet med byggnadsvård från byggåret, med bland annat linoljefärg och äggoljetempera. Vid plommonodlingen ligger en kopia av Hildas Stuga. 1800-tal vilket nyuppförts som gesällprov av två timmermän. Fastigheten består av två tomter Degerby 5:2 och 5:17, vilka tillsammans utgör en totalyta på 14.166 kvm. Här finns en välbesökt plommonlund med självplock det så kallade Fruktverket.se.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

PLAN 1: Öppen planlösning mellan kök (Ikea 2011) matsal och vardagsrum. Fönster i flera väderstreck och vackra trägolv. Bibliotek/sovrum. Förmak med väggmålningar av Peter Nordin.

Hall med intilliggande gästwc samt duschrum.

PLAN 2:

Stort vardagsrum med kamin. Två sovrum, klädkammare, duschrum och toalett.

KALLARE:

Hall med kalkstensgolv. kök(Ikea 2014) samt porslinsrum med  fantastiska dekorationsmålningar. Här finns även en bakugn.

Källaren har även utrymme för matkällare, vinkällare, tvättstuga (Tvättmaskin och torktumlare) från Miele 2020) med badkar, pannrum, toalett samt förråd under terrassen.

BELYSNING

- Gatlyktor uppfart kommer från London och är omgjorda gamla gaslyktor, en av lyktorna är inte inkopplad för el.
- Lyktor på fasaden är Djurgårdslyktor i solid koppar av smeden Jan Mattson.
- Väggkonsoller är handgjord av smed från Järna.

 

INTERNET-ANSLUTNING: Fiber

2 ÖVRIGA BYGGNADER

SIDOKAMMARSTUGA: 25 KVM,

1800-tal, Renoverat 2012-2013 av expert, lerklinade väggar, äggoljetempera och linoljefärg. Vedspis, isolerat med ekofiber i golv och tak. Fasad målad i Falufärg, enkupigt tegel, loft ej inrett, enkelfönster + innanfönster. Ej el och vatten. 

Dekorationsmålningar av Peter Nordin.

PARSTUGA: 65 KVM,

Byggt 2013, Vedspis, kamin, kakelugn, lerklinade väggar, äggoljetempera och linoljefärg. Väggmålningar och synligt timmer. Fasad målad i Falufärg, enkelfönster + innanfönster, isolerat med ekofiber. Ej el eller vatten.

Dekorationsmålningar av Peter Nordin.

FÖRRÅD: 9 KVM

Nytillverkat, leverans i Juni 2021.

GARAGE + FÖRRÅD: 40 KVM

 

KOMMUNIKATIONER

25 minuter från Brommaplan med bil.

45 minuter från Fridhemsplan.

Busshållsplats Björkliden.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1933
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om.. Enskilt avlopp.
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
3 120 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 842 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 962 000 kr

Driftkostnad

Värme
1 250 kr/mån
El
417 kr/mån
Samfällighet
83 kr/mån
Försäkring
667 kr/mån
Övrigt
800 kr/mån
Driftkostnader totalt
3 217 kr/mån

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister