Mer info

Klassisk sekelskiftesvilla på Storängen

Prästgårdsvägen 3 – Storängen

Boarea | Biarea 379 kvm | 118 kvm Rum 8 rok
Pris Såld Tomtarea 2 355 kvm

I Sveriges mest välbevarade villasamhälle från förra sekelskiftet finns denna stora och välbyggda villa. Huset, som bevarar många vackra originaldetaljer, genomgick för tio år sedan en genomgripande renovering och är i dag i ett mycket gott skick. Södervänd trädgårdstomt om 2 355 kvm med plana gräsytor, fina stenarbeten och prydliga planteringar. I bakkant på tomten finns en oinredd byggnad från 50-talet om ca 70 kvm med stor potential. Välkommen till ett klassiskt villaboende i det unika villasamhället Storängen, endast sju kilometer från Stockholm city.

Bilder

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

Interiört är huset fördelat över entréplan med stora sällskapsytor, modernt lantkök och utgång till trädgårdens soliga terrass. Övervåning med fyra sovrum och ett stort badrum. Inredd vind med två stora rum och ett badrum. Källare med garage, pannrum med modern bergvärme, tvättstuga och gott om förvaringsutrymmen.

 

På tomten finns ytterligare ett boningshus om ca 70 kvm som renoverades exteriört för tio år sedan men interiört är huset oinrett. En utmärkt tillgång för den som vill skapa ett generationsboende eller liknande.

 

 

STORÄNGEN

 

Storängens villasamhälle grundades kring förra sekelskiftet av och för högre tjänstemän som sökte sig från stadens ”osunda” bostäder. På stora tomter byggdes moderna villor ritade av dåtidens mest framstående arkitekter. Storängsborna äger tillsammans den stora ”Ängen” och alla har tillgång till Storängens Samskolas vackra festlokal, Storängens Lawntennisklubb och ett rikt föreningsliv.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1909
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
61 kWh/Kvm och år
Fönster
Energiglas
Fasad
Puts
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Vatten och avlopp
Kommunalt
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
2 719 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 600 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 319 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 917 kr/mån
El
833 kr/mån
Vatten/Avlopp
583 kr/mån
Renhållning
250 kr/mån
Försäkring
1 000 kr/mån
Driftkostnader totalt
5 583 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister