Mer info

Sekelskiftesvilla i Storängen

Lindvägen 11 – Storängen

Boarea | Biarea 221 kvm | 24 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 1 284 kvm

Välkommen till denna vackra sekelskiftesvilla med trädgårdstomt i sydvästläge på lugn gata i historiska Storängen. 221 kvm fördelat på två plan och källare med rymlig entré, två stora sällskapsrum, kakelugnar och ett arbetsrum som även kan användas som sovrum. Rymligt kök med öppen spis. På övervåning finns tre bra sovrum med kakelugnar, badrum med bastu samt tvättstuga. Stor balkong med god plats för möbelgrupp som vetter mot husets framsida. I källaren återfinns en inredd tempererad vinkällare. Lummig tomt om 1284 kvm med vackra smidesgrindar i original, grusad uppfart, gräspartier, två stenlagda uteplatser, ett flertal äppelträd, björkar och tvådelat förråd med arbetsbod och cykelförvaring. En familjedröm på ett av Störängens bästa lägen.

Bilder

Beskrivning

Renoveringar och förbättringar

1976 TIllbyggnad

1981-2011 Löpande renoveringar av förre ägare

2011-2022 Nuvarande ägare har renoverat löpande med b.la: stavparkett i större delen av bottenvåning

2015 Nytt kök Marbodal

2012 Nytt badrum samt bastu och tvättstuga

2021 Fasad ommålad

2022 Ny värmepump

Historik

Storängens villasamhälle i Nacka grundades 1904 på privat initiativ och beboddes vid den tiden av en liten privilegierad grupp. En grupp tjänstemän bildade år 1904 Tjänstemännens Egnahems Förening vid Järla. Namnet Storängen blev officiellt antaget 1905. Marken ägdes av Järnvägsaktiebolaget Stockholm-Saltsjön. Bolaget upplät ett område, omfattande 77 tomter, till föreningens disposition. Tomt för tomt skulle marken friköpas direkt från bolaget, men endast föreningens medlemmar hade rätt att köpa. Vem som helst kunde ansöka om medlemskap i föreningen, men detta beviljades endast om den sökande ansågs komma att passa in i samhället. Härigenom fick samhället en mycket speciell karaktär och en säregen homogenitet. Denna förening, som nu har firat 100 års jubileum år fortfarande mycket aktiv och äger t.ex samhällets tennisbana med omliggande park, den vackra f.d skolbyggnaden samt ett generöst tilltaget lek- och samlingsområde, ”Ängen”. Som dotterorganisation finns ett livligt Trädgårdssällskap, som anordnar diverse lokala evenemang och även resor samt har utgivit en kokbok. I närheten finns bra skolor och montessori, Nacka Forum och goda kommunikationer. 

De flesta villor var arkitektritade, direkt på beställning av respektive byggherre. Arkitekten Anton Aurelius ritade villan på Lindvägen 11.

Bland de första invånarna i Storängen fanns många jurister, ett par professorer, flera direktörer, några ingenjörer, en arkitekt, handelsresande, journalist samt försäkringstjänsteman för att nämna några av de företrädda yrkena. Till området slöt sig snart en rad konstnärer som exempelvis Richard Bergh, Georg och Anna Pauli, skulptören John Börjesson och konstnärerna Anton Genberg, Gottfrid Kallstenius och Gerda Roosvall-Kallstenius samt Roland Svensson. Konstnärshusen skiljer sig i planering från de övriga villorna genom att de har stora ateljéer åt norr.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1904 (tillbyggnad 1976)
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas kopplade samt en del 1+1
Fasad
Träpanel
Tak
Tegelpannor och plåt på låglutande
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Grund
Krypgrund och delvis källare
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
3 616 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 200 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 816 000 kr

Driftkostnad

El
2 551 kr/mån
Vatten/Avlopp
1 105 kr/mån
Försäkring
1 042 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 698 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister