Mer info

40-tals villa i stan med högt läge och fri utsikt

Stenkullavägen 26 – Stora Essingen

Boarea | Biarea 222 kvm | 60 kvm Rum 10 rok
Pris Såld Tomtarea 540 kvm

Sällsynt möjlighet att förvärva ett av Stockholms innerstads mest unika villalägen med hänförande utsikt över Mälaren på Stora Essingens sydvästra del. Nyrenoverad fasad, ny bergvärme, omlagt tak och renoverade badrum. Välbevarade originaldetaljer såsom vackra stavparkettgolv, öppna spisar, fönsterbänkar i Kolmårdsmarmor, inmurade väggornament och flera blyinfattade fönster. Luftigt entréplan med sällskapsrum och matsal med fantastisk utsikt i öppen planlösning. Stort kök med matplats som öppnar upp till terrass i öster. Utgång till terrass i sydväst på andra våningen. Totalt upp till sju sovrum, tre badrum och gästtoalett. Separat tvättstuga. Rikligt med förvaring. Stenlagd pergola under tak i nordväst. Stor terrass i väster med öländsk kalksten. Separat garage vid gatan. Mycket välskött fastighet anno 1943.

Bilder

Beskrivning

Växlande breda stentrappor leder upp till entrédörr i ek.

Entréplan
Entré med marmorgolv, avhängning och gästtoalett. Hallgolv samt golv i gästtoalett elektriskt uppvärmt. Socialt plan där hallen öppnar upp mot vardagsrum och matsal. Fönsterbänkar i grön KolmårdsmarmorMurad öppen spis i allrum. Stavparkett. Fönsterparti i vinkel med magisk utsikt. Vackert blyinfattat fönster. "Blomsterrum" med stort fönster mot Mälaren och marmorgolv.

Kök
Stort kök (tidigare kök, serveringsgång och jungfrukammare ihopslaget). Trägolv och utgång till terrass med trätrall i öster via stort dörrparti i glas. Diskmaskin och spis/ugn från 2019. Hel kyl resp frys från Miele.

Mellanplan
Familjens sovrumsplan nås via vacker ektrappa i original med ett unikt blyinfattat fönster ovan. Tre sovrum, ett med fiskbensparkett och garderobsvägg med utgång till terrass i söder. Ett sovrum med stavparkett och stor klädkammare utmed hela väggen samt ett tredje sovrum med parkettgolv och garderob. Alla fönster har fönsterbänkar i Kolmårdsmarmor. Allrum med fiskbensparkett, murad öppen spis och utgång till stor terrass med fantastisk utsikt.

Badrum
Badrum från 2020 som går i marmor och mässing. Kommod med handfat, spegel med belysning, vägghängd toalett, badkar och handdukstork. Blyinfattat fönster. Eluppvärmt golv.

Övre plan
Hela övre plan har trägolv. Två sovrum alternativ kontor samt kattvindar och vindsförvaring.

Badrum
Badrum på övre plan är från 2002, klätt i marmor och utrustat med dusch, vägghängd toalett och handfat med kommod och spegel. Eluppvärmt golv.

Källar-/souterrängplan
Entré (detta plan nås även direkt utifrån). Avhängning och avlastningsyta, allrum (tonår- aupair), tvättstuga (Mielemaskiner från 2002) med dusch, toalett (2014) och pannrum. Bergvärme (2013/14) och varmvattencirkulation (2020). Golvvärme i källaren (2001)

Garage
Vid Stenkullavägen renoverat 2013/14

Utförda renoveringar
Renovering och ombyggnad av badrum 2020
Omputsning fasad 2018 
Fiberanslutning, Telia öppen fiber, 2015
Ny bergvärme och VA anslutningar fram till huvudledningar i gatan 2013-2014
Ombyggnad garage 2013-2014
Ny takkupa 2002 för badrum
Omläggning av tak och takkupor 2002-2003
Alla VA stammar i huset samt serviceledningen bytt 2002-2020
Nya terrassdörrar från kök, ny altan i öster, byte av fönster (lägre bröstning) i allrum 2003
Dränering, utgrävning av nedre souterrängplan, byte av VA till yttervägg, installation golvvärme, samt utgrävning för extra entré 2001-2
Ombyggnad av kök, entré och blomsterrum 2001
Byte av el 2001
Samtliga rökkanaler tätades 2001
Inbyggnad av balkong till blomsterrum 1957
Byggnad första (södra) vindskupan 1953

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 4 339 000 kr
Mark, värde: 7 000 000 kr
Summavärde: 11 339 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1943
Värdeår: 1943

Stora Essingen

Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Att bo på Stora Essingen har alldeles unika fördelar. Här finns skärgårdskänsla mitt i stan med klippor, badplatser, småbåtshamn och samtidigt city på cykel-/gångavstånd. Bra kommunikationer med buss och Tvärbanan. Trivsam atmosfär och vackra promenadstråk längs vattnet. Besök Essingetorget en vardag och upptäck att smeknamnet "Lilla Paris" verkligen stämmer, här återfinns Stockholms franskspråkiga föräldrar och barn som går på Franska skolan, Lycée Français Saint Louis. Från öns högsta punkt, Kungsklippan syns Västerbron österut och Riddarfjärden med Gamla stan skymtar i bakgrunden. Söderut skymtar Hägersten och Mälarhöjden. Äppelviken och Alvik ligger på andra sidan sundet vid badplatsen på öns västra sida, tvärbanans bro mot Bromma är bilfri men har separat gång- och cykelväg. Njut av sjöutsikt och utsikt mot Fredhäll, Traneberg och delar av Solna från spårvagnsperrongen.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1943
Byggnadstyp
2 1/2 plan med souterrängplan
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
83 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas samt en del isolerglasfönster
Fasad
Puts
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Grundsulor
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
4 339 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
11 339 000 kr

Driftkostnad

El
3 142 kr/mån
Vatten/Avlopp
300 kr/mån
Sotning
83 kr/mån
Renhållning
150 kr/mån
Försäkring
917 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 592 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister