Mer info

Panoramavy på strandtomt i sydväst

Åsbacken 4 – Solsidan, Saltsjöbaden

Boarea 70 kvm Rum 4 rok
Pris Såld Tomtarea 2 124 kvm

Med ett av Solsidans bästa lägen ligger denna underbara strandtomt med en villa från 1942. Tomten ligger på en lugn återvändsgränd och huset ritades av Ralph Erskine som utformade arkitekturen efter tomtens natur och form. Här finns tre sovrum och sällskapsytor med fönster som släpper in ett strålande ljus från morgon till kväll. Här njuter man av en milsvid vy över Erstaviken. Huset är i originalskick och har en härlig kontakt med naturtomtens terrasser. På tomten finns en gäststuga på ca 20 kvm. En stentrappa leder ned till den privata bryggan. Här finns möjlighet att njuta av solen i fullständig avskildhet eller ta ett morgondopp från den egna bryggan. Ett sällsynt tillfälle att förvärva en storslagen strandtomt på eftertraktade Solsidan, antingen för att bevara det befintliga huset eller skapa ett helt nytt boende utöver det vanliga. Nuvarande byggnad är inte K/Q-märkt och detaljplanen medger mycket generös byggrätt, se bifogat dokument.

Bilder

Beskrivning

Underhåll

Takomläggning med isolering av gäststugan augusti 2016

Fönster ommålade maj 2015

Takomläggning  (flygeln stora huset) 2014

Källare badkar kakel mars 2013

Jordvärmepump CTC Eco Heat 306 (garanti finns) jan 2013

Isolerglas (innerbåge) 1998

Jötul Keddy 04 kassett för öppen spis 1996

Lösullsisolering vind 1995

Nytt fundament till bryggan ca 1990

Område

Solsidan i Saltsjöbaden är ett eftertraktat bostadsområde med ett underbart naturnära och barnvänligt läge med närhet både till havet och till badsjö. Här vaknar man till Ejderns lugnande lockläten och här skådar man emellanåt både havsörn, skäggdopping och säl. I området finns också fina promenadstråk i skog och mark, i Nackareservatet, bara runt hörnet, finns bär och svampskogar. I området finns förskolor och skolor bl.a. Saltsjöbadens Samskola på ca 3 km avstånd, där finns också is- och tennishall. Erstaviksbadet, ligger också det på ca 3 km avstånd. Promenadavstånd även till Grand Hotel Saltsjöbaden, mestadels efter vattnet (ca 3 km). I närheten hittar man även Saltsjöbadens kallbadhus som är bevarat från sekelskiftet. Närhet till Saltsjöbanan med tåg till Slussen. I stationshuset finns restaurang. Till Tippen, Saltsjöbadens centrum, är det ca 4 km. I området finns även slalombacke och båtklubbar.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1942 (gäststuga byggd 1955, ca 20 kvm)
Byggnadstyp
Enplanshus med källare
Uppvärmning
Jordvärmepump 2013
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Enkupigt tegeltak
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
1 421 000 kr
Taxeringsvärde tomt
11 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
12 821 000 kr

Driftkostnad

El
917 kr/mån
Vatten/Avlopp
417 kr/mån
Sotning
42 kr/mån
Renhållning
345 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 720 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister