Mer info

Arkitektritat drömhus av Pål Ross

Borgvägen 38A – Sjöberg/Sollentuna

Boarea | Biarea 301 kvm | 74 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 1 021 kvm

På en av Sjöbergs högsta tomter, invid Edsvikens vatten ligger denna stilrena villa ritad av Pål Ross. Detta utsökta funkisinspirerade hus är generöst tilltaget med sina nära 380 kvm. Fördelat över tre våningar samt tillkommande takterrass med milsvid utsikt finns här utrymme för den stora familjen. Det väl tilltagna vardagsrummet med 6 meters takhöjd och stor pampig öppen spis är hjärtat i huset då det binder samman kök med utgång till en av flera uteplatser och terrasser samt övriga våningsplan. Välkomnande entré med dubbelgarage och stilren inramning med stensatta murar på gårdsplanen. Varmt välkomna till ett spektakulärt hus med härligt läge på lugn återvändsgata.

Bilder

Beskrivning

Fastigheten

Entréplan

Med soligt läge på en av de högsta tomterna invid Sjöberg, ligger detta designade och pampiga funkisinspirerade hus ritat av Pål Ross. Med privat läge på skafttomt och gårdsplan framför huset samt access till varmt dubbelgarage med elportar. Vidare in i entréhallen med bra plats för avhängning och gäst wc. Här finns även ett stort förråd samt stilfullt designad vinkällare med plats för många flaskor och spännande vinprovningar. Vidare upp till mellanplanet via fin smidestrapp.

 

Mellanplan

Här slås man av den underbara takhöjden och den ståtliga, stensatta öppna spisen. Vardagsrummet om drygt 50 kvm i rundad form med rikligt av fönster och anslutning till övre plan är hjärtat i huset. Det sociala planet bestående av vardagsrum och kök som knyter an till uteplatserna i skyddat läge invid bergväggen på baksidan. Väl tilltaget kök med köksö och stort skafferi samt tvättstuga. Köket är fullt utrustat med inbyggda maskiner från Gaggenau och väl valda ytskikt som bänkskiva i Corian. Vidare på mellanplanet finns två sovrum eller arbetsrum/gästrum om så önskas samt ett badrum.

 

Övreplan

Vidare upp till det privata våningsplanet högst upp i huset. Här finns det övre allrummet med två anslutande sovrum samt badrum och utgång till terrassen. Här finns även ett underbart master bedroom med walk-in-closet samt badrum en-suite med bastu. Även master bedroom med utgång direkt till dom stora altanerna med skyddat läge invid bergsväggen. Samtliga rum med garderober samt bra förvaring.

 

Takterrass

Med stilfull access via smidestrapp från altanerna nås den underbara takterrassen om ca 46 kvm med milsvid utsikt och underbar kvällssol över Edsviken samt trädtopparna som bäddar in fastigheten i grönska. En klar favorit under sena sommarkvällar.

 

Trädgård/Altan

Solig ock välplanerad trädgård med gräsmatta och planteringar på framsidan av huset samt altandäck i terrasseringar mot bergväggen på husets baksida. Här finns även den trevliga Spabadet.

Pål Ross

Här finns mer information om Pål Ross arkitekturtankar kring villan, https://www.ross.se/villa-edsviken

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 6 600 000 kr
Mark, värde: 3 861 000 kr
Summavärde: 10 461 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2004
Värdeår: 2004

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2004
Byggnadstyp
Treplanshus
Uppvärmning
Bergvärme/Vattenburen golvvärme
Energiprestanda
144 kWh/Kvm och år
Fönster
3-glas, isolerglas fasta spröjs
Fasad
Puts
Tak
Falsad plåt
Bjälklag
Stål/Betong
Stomme
Stål/Betong
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Platta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Temovex/FTX-vntialtion, Kylaggregat
Taxeringsvärde byggnad
6 600 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 861 000 kr
Taxeringsvärde totalt
10 461 000 kr

Driftkostnad

El
2 083 kr/mån
Vatten/Avlopp
833 kr/mån
Sotning
83 kr/mån
Renhållning
167 kr/mån
Försäkring
1 250 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 417 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister