Mer info

Klassisk sekelskiftesvilla med egen brygga

Svartviksringen 20 – Saltsjöbaden

Boarea | Biarea 346 kvm | 27 kvm Rum 9 rok
Pris Såld Tomtarea 1 462 kvm

I attraktiva Rösunda i närhet av Hotellviken står denna vackra sekelskiftesvilla från 1903. Till fastigheten hör en egen brygga med sandstrand belägen med gångavstånd strax nedanför. Fastigheten ligger upphöjd, bjuder på sol hela dagen och har vattenutsikt mellan grönskande träd och buskar. Området andas historia med inslag av stora och vackra sekelskifteshus runt om. Villan har de senaste åren genomgått en omfattande, mycket smakfull och påkostad renovering både invändigt och utvändigt. Trädgården är plan med gräsmatta, fruktträd, lekstuga och en härlig uteplats att njuta senare kvällssol på. Invändigt strålar ett härligt ljus in genom stora vackra fönster, det är högt i tak och golven består i huvudsak av tidstypisk ekparkett. Tre fungerande eldstäder finns i form av en vacker öppen spis i vardagsrummet, en kakelugn i biblioteket och en kamin i det stora familjeköket. Garaget är om 40 kvm.

Bilder

Beskrivning

Området

Saltsjöbaden andas historia från mitten av 1800-talet. Runt förra sekelskiftet projekterade Wallenberg järnvägar hit för välbärgade Stockholmare, som ville bygga sina vackra och stora sommarhus här. Badhuset på badholmen och Grand Hotell bidrog till trevliga sommarnöjen med närhet till båtliv och skärgården. Idag är Saltsjöbaden en småstadsidyll med rikligt av aktiviteter för såväl stora som små. Flera skolor och dagis, både privata och kommunala, badhall, ishall, skidbacke, tennisbanor, fotbollsplaner, seglarskolor och simskolor. Bestående är det fantastiska skärgårdsvädret och båtlivet med närhet till ytterskärgården och många populära skärgårdskrogar och smultronställen runt om.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1903
Byggnadstyp
1,5 planshus med suterräng
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
129 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Tegelpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Krypgrund, suterräng, källare
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
ADSL (Finns fiber i gatan)
Taxeringsvärde byggnad
6 200 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 800 000 kr
Taxeringsvärde totalt
14 000 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 961 kr/mån
El
1 396 kr/mån
Vatten/Avlopp
698 kr/mån
Samfällighet
142 kr/mån
Renhållning
217 kr/mån
Försäkring
1 333 kr/mån
Driftkostnader totalt
6 746 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister