Mer info

Eftertraktat radhus i Röda Raden

Strandpromenaden 55 – Saltsjö-Duvnäs

Boarea | Biarea 165 kvm | 1 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 316 kvm

I Apladalen, mer känt som Röda Raden, i Saltsjö-Duvnäs finns detta populära radhus från 1965. Huset bevarar många fina detaljer från byggnadsåret såsom stora fönsterpartier, gedigna byggnadsmaterial och en välplanerad disposition. Här finns utgång mot en insynsskyddad trädgård i bästa sydvästläge och åt andra hållet finns en fin utsikt över Duvnäsvikens båtliv. Generösa sällskapsytor, tre-fyra sovrum och två badrum. Det finns även ett fristående gästhus, förråd samt garage och parkeringsplats som tillhör huset. Från baksidan når man den gemensamt ägda parken med äppelträd, Apladalen. Här bor man endast sju kilometer från Slussen med närhet till båt- och badbryggor.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN   

Här möts ni av en härlig rymd och en genomtänkt planlösning. Entréplanet har en härlig kontakt med trädgården genom stora fönsterpartier med öppningar mot terrassen. På entréplanet finns hall, kök, WC och generösa sällskapsrum. Det ena rummet går i en L-form och består av ett vardagsrum och en matsal. Matsalsrummet ligger i direktanslutning till köket. Det andra sällskapsrummet passar perfekt som TV-rum eller allrum och leder vidare med en trappa upp till det övre planet. Intill detta rum finns ett mindre inglasat rum med direkt anslutning till innergården. 

HALL

Ljus och praktisk hall med platsbyggda garderober och plats för avhängning. Vitmålade väggar och ekparkett. 

GÄST-WC

Helkaklad och utrustad med handfat, spegelskåp samt WC.   

KÖK

Originalkök med sjöutsikt. Här finns bra förvaringsutrymmen och goda arbetsytor. Köket är utrustat med kyl/frys, spis, fläkt, diskmaskin, tvättmaskin och torkskåp. 

SÄLLSKAPSRUM 1

Generöst L-format sällskapsrum med en fantastisk takhöjd upp till nock. Här finns stora panoramafönster med utgång mot den insynsskyddade trädgården i sydväst samt en stilfull öppen spis med Carrara marmorinramningar och kalksten. Ena delen av sällskapsrummet används idag som matsalsdel och ligger i direkt anslutning till köket. Ljusmålade väggar och golv av ekparkett. 

SÄLLSKAPSRUM 2

TV-rum/allrum med stora fönsterpartier och utgång till ett litet glas rum, som leder vidare ut till trädgården. Från allrummet leder även en trappa av ek upp till det övre planet.

ÖVRE PLAN

Trappan leder upp till en loftgång där tre sovrum ligger på rad, samtliga med sjöutsikt. Från gången är det öppet ned mot det stora sällskapsrummet. Garderober med bra förvaringsmöjligheter finns i samtliga rum. Vidare finns två badrum i anslutning till varandra. Det ena med ingång från master bedroom med badkar och sjöutsikt. Vid trappan finns även ett kontorsrum/lekrum med snedtak och takfönster samt ett förråd. 

MASTER BEDROOM

Master bedroom med ekparkett och retrotapet. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och övrig möblering. Bra förvaringsmöjligheter tack vare två dubbelgarderober med överskåp. Från detta sovrum finns en separat ingång till ena badrummet.

MASTER BATHROOM

Badrummet har grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustat med badkar och handfat. 

BADRUM

Badrum med ingång från loftgången och öppning in till master bedroom. Även detta badrum har grått klinkergolv och vitkaklade väggar. Utrustat med WC, dusch och handfat. 

SOVRUM 1

Rymmer en dubbelsäng samt övrig möblering. Laminatgolv och ljusa väggar.

SOVRUM 2

Här finns plats för en enkelsäng och minde möblering. Laminatgolv och ljusa väggar. 

KONTORSRUM/LEKRUM

Mindre rum som kan disponeras som lekrum eller kontor. Här finns ett takfönster som ger ett bra ljusinsläpp. 

KRYPGRUND/KÄLLARE

Via en lucka i golvet på entréplan leder en stege ner i krypgrunden. Här finns varmvattenberedaren och ventilationsaggregatet som försörjer huset. Utrymmet är stort och har delvis ståhöjd. Perfekt extraförråd och vinkällare. 

GÄSTHUS

Här finns rymligt arbetsrum/tonårsrum samt varmförråd.

Områdesbeskrivning

I Saltsjö- Duvnäs möter skärgården staden. Här finns charmiga bostadsområden, närhet till båtliv, vackra promenadstråk samtidigt som city finns på ett bekvämt avstånd. Längs med strandpromenaden finns mysiga Kerstin & Britt, ett matkafé med medelhavskänsla, och Olle Nymans Ateljé och konstnärshem med ett välfyllt utställningsprogram. Närmaste kvälls doppet tas vid Måsugnen, endast två minuters promenad. Natursköna långsjöns naturreservat med omtyckta badsjö finns också på promenadavstånd. 

Skola och förskolor finns i området. På bekvämt promenadavstånd ligger Duvnässkolan. Här finns förskoleklass och klasser upp till åk 6. Saltängens förskola ligger vackert intill Skurusundet med skogen runt hörnet. I närområdet finns också Långsjöns förskola med närhet till Långsjön och skogen. 

Närmaste centrum är Ektorps centrum med bl.a. matbutiker, restauranger, caféer och gym. Golfintresserade har Saltsöbadens golfklubb på ca 10 min bilavstånd och även Nackas golfklubb med sin 18-hålsbana på ca 15 min bilavstånd.

Som nyinflyttad erbjuds alla medlemskap i Saltsjö-Duvnäs Fastighetsförening. Ett medlemskap i föreningen innebär att man är med och tar del av de trivselhöjande aktiviteter som föreningen erbjuder som t.ex. tennisklubb, bastuflotteklubb och seglarklubb.  

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1965
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Direktverkande el
Energiprestanda
246 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Papp
Bjälklag
Betong
Stomme
Lättbetong och trä
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
FTX
Taxeringsvärde byggnad
3 132 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 132 000 kr

Driftkostnad

Värme
913 kr/mån
El
913 kr/mån
Samfällighet
2 000 kr/mån
Försäkring
512 kr/mån
Övrigt
796 kr/mån
Driftkostnader totalt
5 134 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister