Mer info

Påkostad villa på strandtomt med kvällssol

Saltsjöbadsvägen 71 – Saltsjö-Duvnäs

Boarea | Biarea 280 kvm | 84 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 1 848 kvm

På vackert belägen strandtomt, med svårslagen utsikt över Duvnäsviken, ligger denna smakfulla tvåplansvilla i mycket gott skick. Totalyta om 338 kvm fördelat på två bostadsbyggnader samt tvåbilsgarage. Vinkällare och gym/träningslokal med sjöutsikt ligger i husets källardel. Runt huvudbyggnaden finns stora granitbelagda terrasser med eftermiddags- och kvällssol. Här finns ett utekök, plats för soffgrupper, matplats och solstolar. Ett vinterbonat gästhus/kontor/tonårslya ligger i direkt anslutning till bryggan som på sommaren badar i sol från tidig morgon till sen kväll. Brygganläggningen är byggd i Sibirisk lärkträ och har segelbåtsdjup. Intill finns en egen sandstrand med en nybyggd bastu i anslutning. Elegant och lättskött trädgård. Angränsade till fastigheten finns orörd natur för motion och skogspromenader. Nära till golf, tennisbanor, seglarskolor, restauranger och stall/ridskola. Villa och sommarstuga i ett, bara 10 minuter från Stockholm city.

Bilder

Beskrivning

Planlösning

Rymlig hall med gäst-wc och dusch samt klädkammare. Från hallen möts man av den öppna spisen som med sin genomgående öppning ger en fin karaktär till det ena, mer separata sällskapsdelen. Här finns en stor projektorduk på 108 tum inbyggd i taket med elmotor samt projektor vilket gör rummet till biosalong med en knapptryckning. De övriga sällskapsdelarna är i en öppen planlösning där kök och vardagsrum har en fantastisk utsikt över Duvnäsviken. Matsalsdelen är en nivå upp från vardagsrum och kök för att även här kunna ta del av sjöutsikten. Rustikt inrett kök med bänkskivor i granit och samtlig utrustning från Gaggenau. Här finns även en liten mindre matplats i ett inglasat burspråk. I anslutning till köket ligger grovköket med skafferi samt tvättrummet med ingång från garageuppfarten. Med enkel hantering kan vikdörrar öppnas upp så terrasser och sällskapsrum blir till ett. På terrassen utanför vardagsrummet finns ett utekök med granitskiva, inbyggd grill samt dubbeldiskho med rinnande vatten och bardisk. Terrasserna är väl tilltagna med plats för flera sittgrupper med optimalt läge med eftermiddag och kvällssol under sommaren. Samtliga terrasser, gångar och trappor är av granit samt brygganläggning i Sibirisk lärkträ. En vacker trappa leder upp till andra våningen och den mer privata delen. Tre väl tilltagna sovrum med gott om förvaring. Två av sovrummen har utsikt över Duvnäsviken. Det tillhörande badrummet är stort och har både badkar och dusch. Källarplan med gym/kontor och vinkällare inrett 2017, nås via hiss från köket alternativt separat ingång från sjösidan. Den noggrant anlagda tomten är lättskött med självgående gräsklippare samt bevattningssystem. Nere vid vattnet och bryggan, som badar i sol hela dagen, ligger sjöstugan som är inredd med kök (vitvaror från Gaggenau), sällskapsrumoch sovrum samt sovloft och badrum.

Övrigt

Inbyggd surroundanläggning i vardagsrum och kök. Larm med anslutning till skalskydd på natten anslutet till larmfirma. Kameraövervakning som vid rörelse iträdgård eller inne i huset direkt skickar pushnotis med bildinspelning till mobiltelefonen. Ljussystem där husets taklampor kan styras centralt från bägge entréerna samt från sovrumsplanet är inte bara praktiskt utan ger även ökad trygghet. VVC (varmvattencirkulation) gör att varmvattnet kommer omgående i alla kranar i huset. Anslutet till kommunala vatten & avloppsnätet med anslutningspunkt på Strandpromenaden. Dubbla ventilationsanläggningar med luftvärmeväxlare (en per våningsplan). Dessa återvinner nästan all värme från i den utgående luften. Med en knapptryckning ställer man istället in dem till att ta in den kalla nattluften på sommaren. Extra tilltagen storlek på bergvärmeanläggning (Nibe) med 3 st 80 meters hål för lägsta driftkostnad. Golvvärme i hela huvudbyggnaden inklusive gymmet källaren. Även båthuset har golvvärme via kulvert. Garaget har golvvärmeslingor och kulvert färdigt men är ej inkopplat.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
78 kWh/Kvm och år
Fönster
3-glas
Fasad
Puts
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Vatten och avlopp
Kommunalt VA3
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (värmeåterv.)
Taxeringsvärde byggnad
3 755 000 kr
Taxeringsvärde tomt
4 811 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 566 000 kr

Driftkostnad

Värme
1 667 kr/mån
El
1 667 kr/mån
Vatten/Avlopp
208 kr/mån
Renhållning
254 kr/mån
Försäkring
767 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 563 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister