Mer info

Klassisk villa med högt och ljust läge

Patrons väg 2 – Saltsjö-Duvnäs

Boarea | Biarea 227 kvm | 52 kvm Rum 11 rok
Pris Såld Tomtarea 1 212 kvm

Fint renoverad villa anno 1931. Huset är högt beläget med en vacker trädgårdstomt i bästa sydvästläge. 279 kvadratmeter disponerade på 11 rum och kök. På entréplan ligger de sociala ytorna med ett centralt placerat kök, vacker och generös matsal, salong och vardagsrum med öppen spis och möblerbart burspråk. Här finns även en praktisk entré med gäst-wc. Övre plan är familjens privata våningsplan. Fyra stora sovrum, TV-rum samt ett mycket inbjudande badrum. Källarplan ligger delvis ovan mark och erbjuder goda förrådsytor, tvättstuga samt gästavdelning. Välkommen till en fastighet som uppfyller mycket högt ställda krav på boendemiljö och trivsel.

Bilder

Beskrivning

BYGGNADSBESKRIVNING

Villan består av två våningar samt en inredd källare.

Entréplanet har två ingångar, en huvudentré och en trädgårdsentré. Här finns bra förvaringsmöjligheter och en gästtoalett. Härligt ljusinsläpp genom fönster i i tre väderstreck. Hallen övergår i inre hall med trapp till övre plan, dörr till vardagsrum samt öppning till kök. Köket är öppet och socialt och ligger med anslutning till matsalen här finner man stora fönsterpartier i två väderstreck samt glasade terrassdörrar i ett tredje. Ett rum att samlas i, både till vardags och fest. I mitten av huset ligger mellansalongen som nås både från kök, matsal och vardagsrummet. Vardagsrummet är mycket trivsamt med öppen spis, platsbyggda bokhyllor och en underbar glasveranda i söder. 

Det övre planet är familjens privata sfär med fyra sovrum, badrum och TV-rum. Villans största sovrum har vackra fönsterpartier med burspråk och bra förvaringsmöjligheter. I anslutning till sovrummet finns ett inbjudande badrum med badkar, dusch, WC och dubbla handfat. Här finns gott om förvaring i form av inbyggda hyllplan och härligt ljusinsläpp genom fönster i tre väderstreck. På samma våningsplan finns även TV-rum med takkupa i norr, sovrum med takkupa i söder samt de sista två sovrummen med gavelfönster i väster. Samtliga sovrum har bra rymd.

Källarplan nås via trapp från husets entréhall samt även genom en separat entré med hall och garderober. Här finns förrådsrum, WC med Dusch, tvättstuga, gästavdelning samt ett till möjligt sovrum. Tvättstugan har TM och TT samt tvättbänk med högt sittande fönster i norr. Gästavdelningen är tillbyggd och består av ett sovrum, badrum samt ett större rum med större fönsterparti i väster och som idag nyttjas idag till TV-rum och lekrum. Källarentrén, som har gott om plats för förvaring, leder till denna del.   

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1931
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Bergvärme
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Grundsulor
Vatten och avlopp
Kommunalt
Ventilation
Mekanisk
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
1 944 000
Taxeringsvärde tomt
5 000 000
Taxeringsvärde totalt
6 944 000

Driftkostnad

El
5 025 /mån
Driftkostnader totalt
5 025 /mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister