Mer info

Ståtlig familjevilla strax utanför Uppsala

Näs-Focksta 19 – Näs Focksta/Uppsala

Boarea | Biarea 500 kvm | 100 kvm Rum 12 rok
Pris Såld Tomtarea 3 198 kvm

Med utsikt över böljande åkerlandskap och vacker trädgård finns denna ståtliga herrgård med anor från 1700-talet. Smakfullt renoverad och uppgraderad de senaste åren till dagens moderna standard passande för den stora, aktiva familjen. Huvudhuset omfattar ca 500 kvm fördelat över tre bostadsplan. Välkomnande och socialt entréplan med stora sällskapsytor. Mellanplan med bibliotek, kontor, stort socialt allrum och privat sovavdelning samt översta plan med fler sovrum samt gästrum. Genomgående en välplanerad och hemtrevlig fastighet med ett rofyllt läge i grönskande landskap. Stor välplanerad trädgårdstomt med fruktträdgård, designat orangeri och förrådsbyggnader samt bra parkering under dubbel carport. Närheten till Uppsala, endast 10 min bort samt alla bekvämligheter som butiker, förskolor, skolor och kommunikationer är slående. Sammantaget en lugn oas på landet, men nära stan - perfekt för den stora aktiva familjen. Välkommen till Näs Focksta.

Bilder

Beskrivning

Fastigheten

Entréplan 

Stor välkomnande hall som likt en solfjäder öppnar upp mot samtliga rum på entréplanet. Det stora restaurant köket leder in i den rymliga matsalen överblickandes trädgården. Vidare in i det generöst tilltagna vardagsrummet med vacker öppen spis och öppning ut till stentrappan som leder ner till uteplatsen framför huset. Entréplan rymmer även ett sovrum/arbetsrum samt badrum, gäst WC samt dubbla groventréer samt tvättstuga.

Mellanplan

Vacker trappa leder upp till mellanplanet med möjlighet till flera olika användningsområden. Nuvarande planlösning med inriktning på bibliotek, målarrum samt kontor i ena delen samt sovrum/gästrum i andre delen. Här finns förutom vackra tre vackra, traditionella kakelugnar/öppna spisar även en stor balkong.

Översta plan

Det privata planet med sovrum, klädkammare samt bra förvaring. När familjen växer är detta ett perfekt våningsplan för tonåringar eller gäster. Trevlig utsikt över åkrarna från stora fina fönster.

Trädgård

Uppväxt och välplanerad trädgård med flera olika rum, där det främre rummet innefattar den vackra och utmärkande granittrappan från huvudhuset ner till den grusade uteplatsen. Vidare når vi dom stora gräsytorna för spel och lek och vidare ner mot odlingslandet samt inhägnad fruktträdgård. Allt vackert inramat med murar och häckar.

Övriga byggnader

Nyligen uppfört väl tilltaget orangeri med oändligt av möjligheter. Uppvärmt för sena höstkvällar, kräftskivor och middagar i denna grönskande oas.  Intill orangeriet finns en dubbel carport med tillhörande förrådsbyggnader, allt stilfullt inramat och gediget byggt i högsta kvalitet.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 8 000 000 kr
Mark, värde: 948 000 kr
Summavärde: 8 948 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 2006
Värdeår: 2006

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1700 tal + 2006-2010
Byggnadstyp
Treplanshus
Uppvärmning
Bergvärme - 3 borrhål
Energiprestanda
77 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Takpannor
Bjälklag
Timmer/trä
Stomme
Timmer
Plåtarbete
Zink
Grund
Gjuten betongplatta
Vatten och avlopp
Gemensamt avlopp och VA
Ventilation
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Viasat
Taxeringsvärde byggnad
8 000 000 kr
Taxeringsvärde tomt
948 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 948 000 kr

Driftkostnad

El
4 133 kr/mån
Vatten/Avlopp
1 868 kr/mån
Sotning
187 kr/mån
Försäkring
1 249 kr/mån
Driftkostnader totalt
7 437 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister