Mer info

Rudboda Gård anno 1800

Rudboda gård – Kyrkviken, Lidingö

Boarea 646 kvm Rum 25 rok
Pris Såld Tomtarea 8 187 kvm

Invid Kyrkviken på Lidingö ligger ståtliga Rudboda gård. Fastigheten består av en huvudbyggnad med två flyglar, ett boningshus, en lada samt (genom servitut) en egen brygga med sjöbod. Huvudbyggnaden är knuttimrad på stensockel med mansardtak och har en tidstypisk gul färgsättning. Invid ligger en faluröd lada (uppförd 1818) som har använts som vedbod, snickarbod och stall. På tomten ligger även ett boningshus som uppfördes någon gång under 1800-talets mitt för de som arbetade på gården. En kort promenad över fältet, där det sägs finnas fornlämningar från järnåldern, når man den egna bryggan och sjöboden. De vackra omgivningarna och tomtens storlek i kombination med flertalet boningshus skapar mycket goda förutsättningar att förädla detta boende till ett modernt hem.  Varmt välkommen på bokad visning!

Bilder

Beskrivning

Servitut

Avtalsservitut brygga,sjöbod, Förmån
D201600279890:1 - 1

Officialservitut väg, Förmån
0186-Z14A - 1, 1939-01-12

Kommentar planlösning

Nuvarande planlösningarna på huvudbyggnadens entré- och övre plan kan ha vissa avvikelser. Ett ritningsförslag på en ny planlösning på huvudbyggnaden är baserat på ett förslag som togs fram 1954. Idag är dispositionen av huvudbyggnaden fördelad på tre separata lägenheter och terrassen i öst finns tex inte. Givetvis måste samtliga åtgärder och justeringar av gården göras med dess kulturhistoriska värde i beaktande.

Kommentar antal rum & boarea

25 antal rum är en estimerad total för samtliga byggnaders rum på gården, dvs. huvudbyggnad med två flyglar och det faluröda boningshuset.  Enligt uppmätning, som säljaren gjort, fördelar sig boarea enligt följande på Rudboda Gårds bostäder:

Huvudbyggnad - 363 kvm boarea
Röda huset inklusive vinden - 192 kvm boarea
Västra flygen - 41 kvm boarea
Östra flygen - 50 kvm boarea

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Kommersiell fastighet
Byggnadsår
1800
Byggnadstyp
Gård med 4 boningshus
Uppvärmning
Luft/vatten värmepump huvudbyggnad, Luftvärmepump nedre våning i faluröda boningshuset, direktverkande el i flyglar och övre våning i det faluröda boningshuset.
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä, timmer
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
4 066 000 kr
Taxeringsvärde tomt
5 188 000 kr
Taxeringsvärde totalt
9 254 000 kr

Driftkostnad

El
7 083 kr/mån
Vatten/Avlopp
891 kr/mån
Försäkring
3 887 kr/mån
Driftkostnader totalt
11 860 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister