Mer info

Fantastiska Lillsjögården med egen brygga

Kvarnåbacken 8 – Kungsängen

Boarea | Biarea 282 kvm | 35 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 3 579 kvm

Välkommen till härliga Lillsjögården där man verkligen inte saknar någonting. Fastigheterna 1:55 och 1:122 har en total tomtarea på 4 726 kvm och säljs tillsammans. Här finns flera olika byggnader, varav huvudbyggnaden med sina totala 317 kvm rymmer både privata sovrumsdelar och stora fria ytor för umgänge och middagsbjudningar. Flera olika uteplatser i alla väderstreck och trädgård i lä för vinden, som går att förädla efter tycke och smak. Ena fastigheten rymmer även en damm med stämningsfullt vattenfall. Egen badbrygga och eget fiskevatten. Husets entré öppnar upp mot ett kapprum och en inre hall. Här återfinns ett sovrum och badrum lite avskilt i ena änden av huset. Vidare leds man in mot hjärtat av huset med det rymliga vardagsrummet med öppen spis och vacker utsikt ner mot Lillsjön. I husets andra ände återfinns det stora, välutrustade köket med utgång både till den privata innergården och ut mot altanen som vetter mot sjön. För de lite svalare sommardagarna finns här ett härligt och ljust inglasat uterum som förlänger sommarsäsongen. Blickar man tillbaks mot vardagsrummet kan ögonen vila på den vackra kakelugnen som tronar i mitten av huset och förhöjer stämningen.  Tillbaks i kapprummet leder den vackra trappan upp till det övre planet med allrum och totalt tre sovrum. Två av sovrummen nås från hallen med ett litet duschrum. Det större master bedroom har direkt access till ett dressing room och ett stort badrum med separat toalett. Här finns även en mindre balkong in mot innergården och en större balkong med morgonsol och fantastisk utsikt mot sjön. Huvudbyggnaden har golvvärme. I vinkel med huvudbyggnaden ligger det stora garaget med plats för 2-4 bilar, hobbyrum och separat lägenhet ovanför. Detta gör att huset lämpar sig väl för generationsboende eller inneboende/uthyrning. Även här finns golvvärme i samtliga rum. De två huskropparna binds samman av en enorm altan med plats för både aktiviteter och avkoppling, ovanpå garaget. Laddstation för elbil finns. Nere vid sjön finns bryggan som ger access till det egna fiskevattnet och på land står ett kombinerat gästhus och bastu. Detta boende är perfekt för de som gillar både sommar- och vinteraktiviteter. Bad, fiske, svamp- och bärplockning sommartid och skridskor, skidor och pulkaåkning vintertid. I närområdet finns skolor för alla stadier, matbutiker, bygghandel, systembolag, apotek, tennishall, ridhus och golfbanor. Bra kommunikationer med pendeltåg (Kungsängen) och buss 555 var 20:e minut. Varmt välkommen på visning!

Bilder

Beskrivning

Fastighets-information

Huvudbyggnad:  BOA 282 kvm, BIA 35 kvm
Garage:  BIA 116 kvm
Lägenhet:  BOA 51 kvm
Förråd:  BIA 12 kvm
Bastu/gästhus:  BOA 21 kvm

Fastigheterna 1:55 och 1:122 säljs tillsammans och har följande fördelning (taxeringsår 2021):

1:55 är taxerad som Småhusenhet Helårsbostad (220) och består av 3.579 kvm mark
Taxeringsvärde byggnad: 3.364.000 kr
Taxeringsvärde mark: 2.697.000 kr
Taxeringsvärde totalt: 6.061.000 kr

1:122 är taxerad som Småhusenhet Tomtmark (210) och består av 1.147 kvm mark
Taxeringsvärde mark: 3.198.000 kr

Observera att obebyggd tomt beskattas med 1 % av taxeringsvärdet.

Renoveringar

2023: Ny spis i gästhuset
2022: Byte av slang, elkabel och pump till brunnen
2021: Installation solpaneler
2020: Nytt våtrumsskydd och kakel i gästhus-dusch, breddad uppfart till gästhuset med markduk och grus
2019: Tvättmaskin installerad i gästhus, laddstation för elbil
2018: Husfasad målad
2017 (ca): Ny kyl/frys i källare
2016: Bytt bergvärmepanna
2015 (ca): Ny tvättpelare i stora badrummet

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1995 (Arkitekt: Klas Holmgren)
Byggnadstyp
Tvåplanshus, delvis med källare
Uppvärmning
Bergvärme, CTC kombipanna, ackumulatortank, solfångare och solpaneler
Energiprestanda
113 kWh/Kvm och år
Fönster
Isolerglas från 1995
Fasad
Träpanel
Tak
Enkupigt lertegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Grund
Betongplatta på mark, grundsula i källardel
Vatten och avlopp
Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Taxeringsvärde byggnad
3 364 000 kr
Taxeringsvärde tomt
2 697 000 kr
Taxeringsvärde totalt
6 061 000 kr

Driftkostnad

El
5 030 kr/mån
Vatten/Avlopp
525 kr/mån
Renhållning
220 kr/mån
Försäkring
2 667 kr/mån
Övrigt
650 kr/mån
Driftkostnader totalt
9 091 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister