Mer info

Högt fritt läge med vy över Bråviken

Fregattvägen 1A – Krokek/Kolmården

Boarea | Biarea 264 kvm | 21 kvm Rum 10 rok
Pris Såld Tomtarea 3 125 kvm

Varmt välkommen till Villa Ehrenborg med underbart högt och ståtligt läge utblickande över Bråviken och vidare mot Djurö och Skeppsudden. Denna vackra sekelskiftesfastighet har verkligen något utöver det vanliga att erbjuda. Den välskötta och grönskande trädgården med olika rum och avdelningar i kombination med det privata poolområdet med stensatt uteplats. Med fokus på sociala ytor för familjära fester och sammankomster samt bra sovrumsmöjligheter och badrum. Blicken letar sig lätt mot den makalösa utsikten såväl från den inglasade, uppvärmda verandan på entréplan och balkongen på övre plan. Välkomnande uppfart med porlande fontän och det gamla stallet som byggts om till bostad och garage. Välkommen till Krokek!

Bilder

Beskrivning

Interiör

Genom vackra pardörrar öppnar hallen upp sig med vackert målad trappa till övre plan och glasade dubbeldörrar till vardagsrummet med underbart kassettak och plats för den stora familjen. Utsikten över Bråviken gör sig ständigt påmind och även i vardagsrummet med sitt burspråk dras man mot utsikten och vyn över den trevliga trädgården och poolområdet. Vardagsrummet med väl tilltagen öppen spis är huset nav och hjärta som sammanbinder både matsal, kök och utgång till inglasade verandan med pelare och värme som ger en känsla av Rivieran. Matsalen med den vackra blåvita kakelugnen rymmer ledigt 10 personer sittande för middag.

Vidare till köket som med dess öppna planlösning erbjuder bra med arbetsytor och full maskinell utrustning samt matplats med underbar vy och direktaccess till grönskan. Bakom köket finns groventré och tvättstuga som enkelt kan dubbla kökets storlek om så önskas.  Vidare finns även ett gästrum med eget badrum som nås både via groventrén samt hallen. Hallen med plats för bra avhängning samt gäst wc.

Via den vacker utsmyckade trappen når vi övre plan med välkomnande allrum och arbetsplats. Allrummet som är navet på övre plan avslutas i den väl tilltagna balkongen under tak för sena kvällar med utsikt under stjärnklara nätter över glittrande Bråviken. Övre plan rymmer tre väl tilltagna sovrum, alla med bra förvaring och plats för både dubbelsäng och övrig möblering. Generöst helkaklat badrum med både badkar och dusch samt bastu.

Om fastigheten invändigt är inbjudande, varm och välskött följer trädgården helt klart i samma spår. Här når vi genom charmiga grindar, via den asfalterade uppfarten till slut gårdsplanen framför det gamla stallet med garagemöjlighet samt en gästlägenhet på övre plan. Strax utanför entrén finns den romantiska fontänen med porlande vatten inbäddat i planteringar och växtlighet. Den väl tilltagna gräsmattan med plats för bollsport och lek mellan fruktträd och buskar. 

Via charmig stentrappa nås det privata och insynsskyddade poolområdet med stenlagd uteplats, friggebod/gästhus och matplats med grill. Insprängt och lummigt dolt under hängande växtlighet finns den trevliga vinkällaren. Hela poolområdet är som en egen oas där varma sommardagar och sena kvällar framför grillen avnjuts. 

Sammantaget är fastigheten mycket hemtrevlig och välskött med en familjär känsla som bjuder in till fest och sammankomster. Här bor du med högt fritt läge och milsvid utsikt över Bråviken. Krokek är en trevlig småstad med bra affärsutbud och lokal service. Krokek har en egen tågstation vilket gör att tågen från Stockholm påväg söderöver passerar Krokek och från stationen till fastigheten är det endast ett par minuter. Stockholm nås via tåg på ca 1 timme. Norrköping ligger inte långt bort för större shopping och allt man kan önska. Det uppenbara resmålet, Kolmården med dess världsberömda djurpark och nöjespark är ett välbesökt och nära utflyktsmål. Varmt välkommen till denna pärla!

Tomten är avstyckad i två delar och består alltså av två fastigheter med beteckningarna, Orrekulla 1:4 och Orrekulla 1:150.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1903
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Bergvärme
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Tegel
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Torpargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
1 734 000
Taxeringsvärde tomt
1 451 000
Taxeringsvärde totalt
3 185 000

Driftkostnad

El
4 500 /mån
Vatten/Avlopp
1 000 /mån
Renhållning
292 /mån
Försäkring
1 800 /mån
Driftkostnader totalt
7 592 /mån

Dokument

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister