Mer info

Stilfull Gatevilla i attraktiva Herserud

Herserudsvägen 23 – Herserud

Boarea | Biarea 207 kvm | 74 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 1 388 kvm

Stilfullt elegant villa om totalt 281 kvm ritad av den kände Lidingöarkitekten Jacob J:son Gate. Disponeras i två plan med inredd källarvåning och garage. Byggnaden från 1928 är klassicerande och av högt arkitektoniskt värde med gott om ursprungliga detaljer. Inramning i form av lummig och insynsskyddad trädgård om 1 388 kvm med anlagda grusgångar, stora gräsytor, ek, lönn, syrener, körsbärsträd, hallon och perenner. Läget är mycket attraktivt i de vackra kvarteren invid Millesgården och dess absoluta närhet till staden.

Bilder

Beskrivning

Fastigheten

Entré med pargrindar och grindstolpar i granit.

Stilfullt elegant vitt hus med markiser och klassicerande takbalustrad i smide och kraftfullt utformade takgesims. Utskjutande inklätt taksprång. Balkong med fronten i smide med mönster med halvcirklar.

Huvudentré i sydost med kolonner och fronton.

Entréplan: Hall med väggpanel, kapprum och klinkergolv. Gästtoalett med kalkstensgolv och handfat med blandare från Dornbracht. Elcentral. Ny el indragen 2011. Superfint designat kök från italienska Binova med arbetsbänkar från Corian, ugn och spis från Gaggenau, fläkt från Gutman, diskmaskin, kyl och frys från Miele, micro. Stor, härlig och ombonad matsalsdel med plats för 8 personer. Separat dörr leder ut till trädgården. Golvvärme i hall, kök och gästtoalett.

Representativ sällskapsdel med två stora rum i fil med skjutdörrar emellan och pampig nybyggd öppen spis.
Kontorsdel/bibliotek i burspråk med vacker utsikt över trädgården. Ursprungliga fina fönster med spanjoletter och gedigna parkettgolv. Takhöjd ca 2,70 m.

Vit trätrappa leder upp till det övre planet.

Övre plan: Liten möblerbar hall. Separat toalett. Master bedroom med utgång till en härlig spatiös möblerbar balkong mot sydväst. Ytterligare tre stora sovrum med fin utsikt. Ett av sovrummen används idag som dressingroom.
Stort badrum med två fönster. Toalett. Handfat. Exklusiv inredning med kalksten, badkar och separat duschutrymme med dörr. Elvärme i golvet. Samtliga blandare från Dornbracht. I hallen finns utrymmen för tvättmaskin från Miele, torktumlare från Bosch och torkskåp från Cylinda. 

Källarplan: Detta plan har lunettfönster och rymmer liten möblerbar hall, stort nybyggt badrum byggt 2018,  exklusivt inrett med stora kakelplattor, dusch, handfat och toalett, golvvärme och automatisk fläkt. Bakom väggen finns litet utrymme med cirkulationspump. Två möjliga sovrum. Ett av rummen har hel garderobsvägg. Pannrum med fönster, bergvärmepump från IVT och stor och rymlig vv-beredare om 2 000 liter från IVT, vilket möjliggör och underlättar vid ev. byggnation av pool.

Garaget för en bil har dubbeldörrar med bredden 2,05 m och takhöjden i garaget är ca 2,10 m.

Den stora härliga trädgården är insynsskyddad och lummig med gräsmattor, stora träd, bärbuskar och perenner. Flaggstång. Bod för gräsklippare och trädgårdsredskap.

Utmärkta kommunikationer och närhet till affärer, skolor och förskolor. 
I husets absoluta närhet avgår även buss till Dalénum för vidare båtfärd in till Nybroplan.

Välkommen till ett synnerligen trivsamt hem i eftertraktade Herserud. 

Övrigt: Fastigheten är besiktigad 2020-09-10.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1928
Byggnadstyp
Tvåplanshus med inredd källare
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
150 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Kalkputs med underliggande vindpapp samt vassmattor.
Tak
Plåt
Stomme
Träregel. Sockel i natursten
Grund
Betongplatta på mark. Källare
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk
Tv- internetutbud
Telia ADSL
Taxeringsvärde byggnad
4 572 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 600 000 kr
Taxeringsvärde totalt
12 172 000 kr

Driftkostnad

Värme
1 208 kr/mån
El
1 975 kr/mån
Vatten/Avlopp
417 kr/mån
Renhållning
183 kr/mån
Försäkring
589 kr/mån
Övrigt
517 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 889 kr/mån

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister