Mer info

Idyllen Lilla Gustafshäll - Hasseludden

Hasseluddsvägen 139 – Hasseludden

Boarea | Biarea 42 kvm | 25 kvm Rum 4 rok
Pris Såld Tomtarea 800 kvm

Högt och mycket vackert beläget litet 1800-tals hus med stor gammaldags glasveranda på bedårande tomt om 800 kvm med egen strand och brygga i Halvkakssundet och storslagen utsikt över Stockholms inlopp och Lidingö. Gräsmattor, hängbjörkar, syrener, perenner, växthus och flera fina uteplatser. Huset är fyllt av vackra gamla detaljer såsom spegeldörrar, skurgolv, spröjsade fönster och snickarglädje, vilka alla bidrar till husets romantiska känsla. Övervåning med 2 sovrum. Loft med stort halvmåneformat glasfönster mot vattnet. Källarvåning med inrett badrum/duschrum med toalett. Total taxerad yta 67 kvm. Fastigheten hörde tidigare till närliggande Villa Gustafshäll, ett av de tidigast uppförda sommarställena i Stockholms inre skärgård uppfört av stadsmäklaren GT Flodman. Avstyckning skedde redan år 1932.  Båda byggnaderna är byggnadsminnesförklarade. Fastigheten ingår i Gemensamhetsanläggningar med närbeläget garage i länga och del i brygga med båtplats.  Kommunalt V/A.

Bilder

Beskrivning

Planlösning

Entréplan:Stor glasveranda med plankgolv och pärlspont. Storslagen utsikt över vattnet. Vackra pardörrar leder in till hörnvardagsrum med gulrandig tapet och skurgolv. Pardörrar även in till litet kök med inredning från 2003 i sepiafärg, pärlspont, bänkskivor av Carraramarmor samt all maskinell utrustning med diskmaskin och ugn från Bosch. Ny kyl/frys och induktionshäll år 2015.

Övre plan:Från den lilla entréhallen leder trätrappa upp till övervåningen med liten hall och takfönster. Loftrum rakt fram med full takhöjd till nock och stort vackert halvmåneformat fönster med utsikt mot vattnet. Två sovrum med plankgolv på var sin gavel.

Källarvåning: Källare under del av huset med exklusivt inrett badrum/duschrum med två fönster, klinkergolv med värme och kakelsatta väggar, toalett, bidé, kommod med marmorskiva, dusch med dörr samt franska blandare och kranar. Tvättmaskin. Matkällare och flera förråd.

Övrigt: Egen träbrygga anlagd på den tidigare stenbryggan. Strålande utsikt mot Stockholms inlopp och Lidingö. 
            Fastigheten ingår i Hasseluddens Samfällighet och har garage samt båtplats i vik av Höggarnsfjärden, vilka är
            del i Hasseluddens Gemensamhetsanläggningar och ligger i omedelbar närhet.
 
Trädgård: Prunkande trädgård med växthus, kompost, gräsmattor med bl.a Rhododendron, syrener, hängbjörkar och 
                fylld med vårblommor.

Omgivningar: Nära Yasuragi,  Skepparholmen, ljuvliga badsjön Trollan samt Hasseluddens Brygga
                      med avgångar in till Stockholm Strömkajen, Vaxholm och skärgården i övrigt.


            
            

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1865
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Direktverkande el, luftvärmepump
Energiprestanda
142kWh kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas kopplade
Fasad
Trä
Tak
Plåt.
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Ommålat år 2009
Grund
Källargrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Telia
Taxeringsvärde byggnad
480 000 kr
Taxeringsvärde tomt
6 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
6 480 000 kr

Driftkostnad

El
312 kr/mån
Vatten/Avlopp
86 kr/mån
Samfällighet
167 kr/mån
Renhållning
122 kr/mån
Försäkring
246 kr/mån
Övrigt
58 kr/mån
Driftkostnader totalt
990 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister