Mer info

Egen oas mitt i ett naturreservat

Hammarskog Svaneliden 120 – Hammarskog - Uppsala

Boarea | Biarea 248 kvm | 138 kvm Rum 7 rok
Pris Såld Tomtarea 10 000 kvm

Välkommen till denna unika möjlighet att äga en helt egen plats på jorden mitt i ett av Sveriges och Mälardalens vackraste naturreservat; Hammarskog utanför Uppsala. Fastigheten med anor från slutet av 1700-talet består av en huvudbyggnad som är varsamt tillbyggd samt renoverad till modern standard med kompletterande gästhus, ateljé, vinkällare samt egna hagar. Byggnaderna, i nationalromantisk stil, ligger inbäddade i en artrik grönska bestående av allt från flerhundraåriga ekar, hassel, björk och vildapel, till dom egna odlingsbäddarna i engelskt tegel, fruktträden samt rosenträdgården. Här slås man av närheten till naturen med hänförande utsikt över Mälarens nordligaste vikar samt det böljande landskapet och ekskogsreservatet som omfamnar fastigheten. Yogaterrassen med intilliggande utespa, gästhuset och brygganläggningen är några av många underbara attribut som är värda att lyfta fram. En fastighet som erbjuder ägaren en unik livstil att njuta av i många år framöver.

Bilder

Beskrivning

FASTIGHETEN

Detta unika boende erbjuder en helhet och en rogivande känsla av att leva nära naturen. Huvudhuset består av flera stora sociala ytor med en välkomnande hall med avhängning som leder vidare till det fullt utrustade, lantliga köket med anslutande matsal som flödar av ljus från stora spröjsade fönster och härligt rymd. Utsikt mot vattnet nedanför och upp mot de egna hagarna samt ekskogen bakom fastigheten.

Vidare in i vardagsrummet med en nära sakral känsla tack vare den underbara takhöjden och rymden samt symmetri i såväl byggnadssätt som möblering. Den stora öppna spisen är en trevlig samlingsplats. Altanen utanför vardagsrummet är det självklara valet vid kvällssol och samkväm framför den öppna spisen.

Ett av många varma känslointryck från man när man passerar från vardagsrummet via biblioteket/arbetsrummet med dess lugna och dämpande tystnad in i det som säljarna döpt till Valhall. Det är matsalen i den äldre delen av fastigheten som med sina fönster åt två håll och en makalös utsikt över Mälaren i kombination med det stora matsalsbordet är något helt unikt. Moderna inslag möter det ursprungliga på ett mycket smakfullt sätt. Med öppna spisar i anslutande rum i båda ändor skapas här enkelt en rofylld och mysig middagsplats.

På entréplan finns förutom de ovan nämnda sociala ytorna även två sovrum. Dessa sovrum är perfekta som gästrum eller tonårsrum med egen ingång. I ett av dem finns ett badrum med dusch. Här finns även en gäst WC samt nedgång till källaren med teknikrum samt förråd och tvättstuga. På övre plan finner vi ytterligare två sovrum, båda med gott om plats för stor säng, förvaring samt övrig möblering. Mellan de båda sovrummen finns ett modernt badrum med både dusch och bubbelbadkar.

Sammantaget är huvudhuset ett hus att trivas i, med en känsla av närhet och värme i kombination med stora ytor att umgås på och samlas kring. Helt klart ett varmt, välkomnande hem!

Utöver huvudhuset finns även ett underbart gästhus med en generös takhöjd och en svårslagen utsikt över de gröna fälten och Mälarens vassruggar. Intill gästhuset finns de vackra odlingsbäddarna i engelskt tegel. Här odlas gårdens grönsaker och kryddor samt egen sparris. Inbäddat mellan gästhus, ateljé och odlingsbäddar finns den rofyllda yoga- och spaterrassen med uppvärmt bubbelbadkar samt utedusch utblickande över böljande landskap.

Ateljén är säljarnas kontor och arbetsplats som möjliggör ett liv på landet med full möjlighet till egen verksamhet tack vare indragen fiber och kontorsfunktioner. Här finns tre rum, där ett allrum öppnar upp på båda sidor till två kontor eller sovrum. Även detta hus skapar en lugn och ro känsla med dess närhet till naturen och milsvid utsikt över vatten och grönskande fält.

Sammanfattningsvis består fastigheten av huvudhus, gästhus, ateljé, vinkällare samt förrådsbodar. Nedanför fastigheten ligger den egna brygganläggningen med plats för båtar och vattensport. Här kan man även parkera flera bilar, varav en plats med elstolpe. Den rofyllda rosträdgården med både vackra rosbuskar samt lavendelplanteringar är kort och gott makalöst vacker sommartid. På fastigheten finns sammanlagt tre hagar för säljarnas egna hästar, en av dem med ett vindskydd där bygglov finns för till ett mindre stall. Omgärdat av hagar, fält och vackra skogar bor man här mitt i en egen oas men ändå modernt och nära till det moderna livet enbart ett tiotal minuter bort.

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, värde: 2 100 000 kr
Mark, värde: 1 974 000 kr
Summavärde: 4 074 000 kr

Taxeringsår: 2018
Byggår: 1909, 2005
Värdeår: 1959, 2005

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1775 & 1855 (Renoverat 1960 & 2014)
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Bergvärme 2 borrhål
Energiprestanda
161 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas
Fasad
Trä
Tak
Tegelpannor, Faltak, Torvtak samt Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Koppar samt plåt
Grund
Platta på mark, källare samt torpargrund
Vatten och avlopp
Borrad brunn med god tillgång samt egen trekammarbrunn.
Ventilation
Självdrag
Taxeringsvärde byggnad
2 100 000 kr
Taxeringsvärde tomt
1 974 000 kr
Taxeringsvärde totalt
4 074 000 kr

Driftkostnad

El
3 334 kr/mån
Sotning
83 kr/mån
Renhållning
227 kr/mån
Försäkring
1 125 kr/mån
Driftkostnader totalt

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister