Mer info

SOFIEBERG I HAGAPARKEN

Haga Sofieberg – Hagaparken

Boarea | Biarea 385 kvm | 89 kvm Rum 11 rok
Pris Såld Tomtarea 2 115 kvm

I den kungliga oasen Hagaparken finns förutom paviljonger, tempel och kunglig slottsbostad även några få privatägda byggnader. Arrendetomten Sofieberg är en av dessa och ligger i en fantastisk vacker och kulturhistoriskt unik miljö på en kulle intill Turkiska kiosken. Genom prunkande syrener skymtar vattnet nere vid Brunnsvikens västra strand. Byggnaden, som är i behov av en varsam restaurering, är totalt 443 kvm stor och bevarar delar från 1700-talet men byggdes om under sent 1800-tal och renoverades på 1940-talet till nuvarande utseende. Ett verkligt unikt tillfälle för den som vill bo representativt i naturskön miljö med kunglig glans, bara några hundra meter från Stockholms innerstad.

Bilder

Beskrivning

BYGGNADSBESKRIVNING

NEDERVÅNING 196 kvm

Stora sällskapsutrymmen med två salonger, matsal och magnifik hall. Kök, jungfrukammare, tvättrum, serveringsgång, gäst-wc.

 

ÖVERVÅNING 189 kvm

Hall, bibliotek/vardagsrum, sju sovrum, badrum och separat toalett.

 

VIND

Oinredd vind med gott om plats för förvaring.

 

KÄLLARE 58 kvm

Pannrum med bergvärme från år 2000. El-central och tre förrådsutrymmen.

 

GÄSTHUS 31 kvm

Kök, badrum samt allrum.

 

GARAGE

Plats för en bil.

Bostadsarrende

Detta är ett så kallat bostadsarrende där byggnaderna ägs men marken arrenderas av Statens Fastighetsverk med en arrendeavgift på 68 900 kr/år. Huset får renoveras interiört utan restriktioner. Exteriöra förändringar som förändrar karaktären på huset kräver särskilt tillstånd.

Hagaparken

Hagaparken är en del av den kungliga nationalstadsparken och är kanske Sveriges främsta exempel på en "engelsk park". Stora gräsytor, halvöppna hagar blandat med skogspartier karaktäriserar Hagaparken.

Läs mer: http://www.kungahuset.se/besokkungligaslotten/hagaparken.4.15b204310dc00cddb68000647.html

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Arrende - Småhus
Byggnadsår
1800-tal
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
86 kWh/Kvm och år
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Stomme
Trä
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Självdrag

Driftkostnad

Värme
2 808 kr/mån
El
417 kr/mån
Övrigt
5 633 kr/mån
Driftkostnader totalt
8 858 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister