Mer info

Sekelskiftesvilla med strandtomt på Drottningholm

Lundavägen 30 – Drottningholm

Boarea 319 kvm Rum 11 rok
Pris Såld Tomtarea 3 900 kvm

Unik möjlighet att förvärva en vacker, välskött och klassisk sekelskiftesvilla från 1913. Placerad på historisk mark på Lovön med strandtomt invid Mälaren på ljuvliga Drottningholm. Med högt läge åtnjuter huset fantastisk utsikt över vattnet på en sagolik tomt om cirka 3900 kvm. Utöver 319 kvm boyta så finns sjöstuga, bastu, lekstuga, bod, växthus samt egen brygga med plats för tre båtar. Med sex stora sovrum och flertalet sällskapsrum med två kakelugnar och en öppen spis disponerat på tre plan så finns plats för en stor familj och generöst socialt umgänge. Under många år har huset vårdats med stor hänsyn till husets karaktär och själ. Källare om cirka 28 kvm samt god förvaring är ytterligare ett plus. Närhet till natur, bad och fiske samt stall ett stenkast bort ger oändliga möjligheter för ett härligt familjeliv, mindre än 2 mil från Norrmalmstorg.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Ingång genom grind uppför belyst grusad gång. Parkering för flertalet bilar invid huset med framdragen el. 

Välkomnande vacker hall med skiffergolv, gästtoalett med klinkergolv och pärlspont på vägg, platsbyggda garderober för kappavhängning. 

Stort lantkök med klassiska platsbyggda skåp i grått och betsat furugolv i original. Kakelugn samt matplats för 10-12 personer. Generösa arbetsytor i oljad körsbär, gott om förvaring med över- och underskåp, inbyggd bänk samt köksö. 
Kyl, diskmaskin, ugn, induktionshäll, takhängd fläkt samt mikrovågsugn. Frys samt extra kyl finns i källaren. 

Spatiöst sällskapsrum med väggpaneler och takrosett, öppen spis från Kedday med utsikt över vattnet, öppnar upp mot veranda/matsal med väggar i pärlspont och plats för många. Utgång till trädgården. Ytterligare ett sällskapsrum/bibliotek med kakelugn med utsikt över vattnet. 

En trappa upp finns övre hall med utgång altaner, tre stora sovrum och ett mindre sovrum med utgång till ytterligare en altan. Ett av sovrum disponeras fn som dressing room. Tvättrum med tvättmaskin och torktumlare (Miele). 

Stort badrum med ovalt fristående badkar, ångbastu med inredning i mosaik samt aggregat från Tylö. Golv från Bricmate, väggar med slätt vitt italienskt kakel. Generös kommod med dubbla handfat. Spegelskåp ovan. Stor dusch med glasdörr. 

Separat toalett med tapetserade väggar och mörkgrått klinker på golv. 

Uppför ytterligare en trappa når man två stora sovrum med fantastisk utsikt samt gott om förvaring i form av kattvindar. Sällskapsrum med inbyggda bokhyllor. Målat furugolv. Duschrum med glasvägg, vägghängd wc, handfat och stenklinker på golv, vitt metrokakel på vägg. Handduksvärmare. 

På entréplan invid hallen når man källaren med målat betonggolv om cirka 28 kvm. Bergvärmepump från IVT samt varmvattenberedare (år 2000). 

Utförda renoveringar

2014 Ytskikt, kök, toalett och badrum, ångbastu, staket, gång med Ölandssten, bastu och uteplats stranden, altaner, räcke, plåt och golv
2015 Strandstuga - el och vatten, trappor stranden, förrådet, plåtslagning på balkong öster, ny pålad brygga
2016 Utbyggnad strandstuga, grus samt el p-plats, utebelysning, stolpar på husets framsida
2018 Sotarbrygga, sotarstege och omläggning taknock
2019 Installation automowers på gräsytor
2019-2020 Fönster helrenoverade, installation energiglas på nb mot Mälaren, samt vån 3 runtom
2020 Markis söder uteplats, målning utvändigt hela huset
2020-2021 Renovering badrum på våning 3 + samtliga ytor
2021 Växthus

 

Exteriör

Tomten på 3900 kvm är uppdelad på två delar (Lunda 1:11 samt Lunda 1:16) och delas av Lundavägen (grusväg). 

Den övre delen som omringar villan har etablerade träd och växter och kännetecknas av stora jämna gräsytor och mjuk sluttning ned mot vattnet och skyddande ligusterhäck mot vägen. Stora lönnar, björk, äppelträd, körsbär och vackra tallar mot skogspartiet ger skydd mot vind. Blommande rosor, hägg och syrén samt på sommaren partier med vallmo ger färg till trädgården. Två nyplanterade magnolior kommer att blomma på våren. Elgräsklippare är installerad samt bevattningssystem för häckarna. Stängsel mot vägen. Flaggstång på 16 meter. Uteplats framför och vid sidan av huset med markiser. Gott om förvaring för trädgårdmöbler och redskap. 

Växthus från Willab i engelsk stil med framdragen el och belysning. 

Förråd/lekstuga

Tvärs över grusvägen som korsar tomten nås via terrasserad slänt:

Sjöstuga med platsbyggt pentry med halogenhäll och liten kyl. Wc från Cinderella.

Uteplats med trädäck och pergola

Vedeldad bastu med aggregat från Harvia 

Brygga (15m) med plats för tre båtar. 

 

Historik

På Lovön har det funnits samhällen som brukat jorden i över 1500 år. Vid Lunda finns de äldsta spåren efter människor som bodde där redan under stenåldern och det finns många fornlämningar. Namnet finns i skrift så tidigt som 1409, Lunda kommer förmodligen från ordet lundae, dvs lund. Lundas läge vid sydvästra delen av Lovön ger en fantastisk vy över Mälaren och sol från morgon till kväll. På 1800-talets slut etablerades flera tvätterier på Lunda, då vattnet var sällsynt fint och rent. Först på 1980-talet gick det ur drift.

Lunda gård i närheten är en av gårdarna som av Gustav Vasa förvärvades på Lovön som del av strategin att skapa kontroll över ön. Hela ön blev således en kungsgård och så småningom byggdes ett slott vid Drottningholm som har varit hem till kungar och drottningar i snart 450 år. Gårdarna på Lovön har förvaltats väl och det bidrar till det sällsynt vackra landskapet och bebyggelsen runtom ön. 

ARRENDE

Lundavägen 30 på Drottningholm är uppförd på arrenderad mark som ägs av Svenska staten genom Statens Fastighetsverk. Mellan fastighetsägaren och arrendatorn finns ett unikt avtal om bostadsarrende. Marken ingår i H. M. Konungens dispositionsrätt vilken förvaltas av Ståthållarämbetet. Avtalet mellan fastighetsägaren och arrendatorn är ett s k bostadsarrende och gäller för en tid av fem år räknat från 2021-10-01 och förlängs med 5 år i taget. 

Arrendeavgiften för Lundavägen 30 är fn 63 000 kr/år och indexjusteras årligen. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Tomträtt - Småhus
Byggnadsår
1913
Byggnadstyp
1,5 planshus
Uppvärmning
Bergvärme
Energiprestanda
61 kWh/Kvm och år
Fönster
Delvis energiglas på bv mot Mälaren samt vån 3 runtom.
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Delvis källare, delvis krypgrund
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, samfälligt avlopp
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber (Telia abonnemang)

Driftkostnad

El
5 100 kr/mån
Vatten/Avlopp
1 392 kr/mån
Renhållning
183 kr/mån
Försäkring
1 333 kr/mån
Övrigt
5 417 kr/mån
Driftkostnader totalt
13 425 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister