Mer info

Fin 30-talsvilla med fri utsikt mot vattnet

Stora gatan 13 – Centrala Sigtuna

Boarea | Biarea 224 kvm | 31 kvm Rum 8 rok
Pris Pris på förfrågan Tomtarea 1 127 kvm

Välkommen till en mycket välplanerad och spatiös villa på stor tomt med altan som vetter mot vattnet. Tomten är på 1127 kvm och huset med en totalyta om 255 kvm totalrenoverades 1995. Här finns gott om plats för den stora familjen med uppemot 5 sovrum och flera olika utrymmen för umgänge. På entréplan möts man av en praktisk hall och kapprum med klädkammare för avhängning och gäst-wc. Intill ryms ett generöst kök med ovanligt mycket förvaring och arbetsytor och plats för ett rejält matbord. Det är ett Alsike-kök, fullt utrustat med spishäll, ugn, diskmaskin, stor kyl/frys och allmogeluckorna är härligt gröna. Klinkergolvet är behagligt uppvärmt med elslingor. En fin murad spis tronar i hörnet av köket, mot vardagsrummet, där ytterligare en öppen spis värmer gott om vintern och bidrar till en mysig atmosfär. Mot baksidan ligger vardagsrum, matsal och TV-hörna på rad med stora fönster som ger ett fint ljusflöde. Golvet pryds av en vacker stavparkett i mosaikmönster och väggarna målade i ljus ton. Utsikten mot vattnet är fantastisk och kliver man ut på den generösa altanen slås man verkligen av den fina kontakten med Sigtunafjärden. På altanen har man sol hela dagen och det finns ett utekök med bardel som möjliggör trevliga sommarmiddagar och fester under bar himmel. På entréplan finns ett sovrum och en trappa upp är utrymmet välplanerat med ytterligare 4 rejäla sovrum, varav ett med mindre duschrum en-suite. Liten övre hall med utgång till balkongen med sjöutsikt och ett stort badrum med både bubbelbadkar, dusch och dubbla handfat. Det finns en hel del platsbyggd förvaring, väggarna är ljusa och plankgolven nyligen slipade och laserade i ljus ton. Nere i källaren ryms garaget, en groventré med matkällare samt tvättstuga med tvättpelare och dusch. På tomten står även ett isolerat förråd. Fiber är indraget. Detta är ett synnerligen väl omhändertaget hem med ett optimalt läge i Sigtuna, nära vattnet, populära skolor så som Internationella Engelska skolan, Väringaskolan samt den gamla historiska stadskärnan. Varmt välkomna på visning!

Bilder

Beskrivning

RENOVERINGAR

Fastigheten har varit i familjens ägo sedan 1985. En stor renovering av hela huset gjordes 1995 då bl a planlösningen gjordes om, våtrummen renoverades, och fasaden putsades om. Vinden är tilläggsisolerad. Fönster har renoverats löpande. Några fönster och dörrar är bytta. Huset står på berg och dräneringen förbättrades i norra hörnet på 1990-talet. Bergvärmen är från tidigt 2000-tal, värmepump ca 10 år gammal. Sotning har genomförts normalt utan anmärkningar. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1930 (Totalrenoverat 1995)
Byggnadstyp
2-plansvilla med källare
Uppvärmning
Bergvärme och delvis el (direktverkande)
Energiprestanda
133 kWh/Kvm och år
Fönster
2-glas med kopplade bågar och några isolerglas
Fasad
Puts och lite träpanel
Tak
Tegelpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Grund
Grundsulor
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag och mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
2 698 000 kr
Taxeringsvärde tomt
4 354 000 kr
Taxeringsvärde totalt
7 052 000 kr

Planritning

visning

Kontakta ansvarig mäklare för visning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister