Mer info

Vackert putsad familjevilla på högt och fritt läge

Murarstigen 10 – Askrike, Lidingö

Boarea | Biarea 210 kvm | 35 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 2 279 kvm

Välkomna till en osedvanligt välplanerad och fint omhändertagen 'senfunkis' villa från 1939. Planlösningen är exceptionellt bra, ca 210 kvm disponerade på 6 rum och kök. Ett hem som verkligen tilltalar den aktiva barnfamiljen med stora sällskapsytor i anslutning till den fina tomten och med 3-4 bra sovrum på det övre planet. Den lekvänliga och plana tomten, högt upp på höjden, skapar en naturlig avskildhet och lugnet är påtagligt. Den stora tomten har idag ett uppvärmt förråd och även plats för ett Attefalls-hus istället för nuvarande Friggebod, det finns outnyttjad byggrätt. Läget i Askrike kan inte bli bättre med närhet till utmärkta kommunikationer, service och välrenommerade förskolor och skolor på gångavstånd.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Stora sällskapsytor i anslutning till tomtens uteplatser på entréplan samt avskild sovrumsavdelning på det övre planet. Genomgående vackra detaljer från villans byggår 1939 såsom fina takvalv, smidesarbeten och vackra golv i original; ekparkett i original i vardagsrum, matsal och inre hall samt björkparkett i sovrum.

Uppför den gedigna ektrappan når man det övre planet. Här möts man av det luftiga sällskapsrummet med vackra ljusinsläpp från den tidstypiska balkongen i väster och genom fönsterpartierna i norr skymtar man trädtopparna invid Askrikehamn och på Bogesundslandet. Rummet har flera originaldetaljer såsom en sober eldstad med kolmårdsmarmor och platsbyggd bokhylla mot trappan. I anslutning till sällskapsrummet återfinns tre sovrum samtliga med god förvaring varav två med utgång till den andra balkongen i söder, här finns även ett modernt stilrent badrum från 2017. Planlösningen skulle kunna justeras så att det blir utrymme för ett fjärde sovrum.

På entréplan inbjuder det moderna köket utrustat med härlig kamin och goda beredningsytor till matlagning och socialt umgänge. Här finns gott om skafferiutrymmen och runt hörnet till köket finns en modern tvättstuga med dusch samt ett svalt skafferi. Särskilt mysigt är det fina vardagsrummet i anslutning till hallen, ett rum som även skulle kunna användas som ett extra sovrum.

 

Renoveringar i urval

2002 Nya elledningar och ytskiktsrenovering invändigt
2004 Utbyggnad av hall, renovering av gästtoalett, ombyggnad av tidigare tvättstuga och garage till vardagsrum samt nybyggnad av varmförråd ca 20 kvm
2005 Tilläggsisolering och fasadrenovering samt nya 2-glasfönster och fönsterbleck
2008 Nya smidesräcken på balkonger
2008 Nybyggnad av oisolerad friggebod ca 15 kvm
2009 Nytt kök från Ballingslöv, skåpluckor i vitoljad bok, bänkar av svart granit, vitt kakel på väggar och svart klinker på golv, köksutrustning är utbytt vid behov (Husqvarna kyl & frys 2017, Bosch diskmaskin & Siemens induktionshäll 2022)
2009 Ny tvättstuga med vitkaklad dusch, vita väggar och svart klinker på golv. Tvättpelare Husqvarna tvättmaskin och torktumlare fr 2021
2010 Braskamin installerad i kök
2011 Bergvärme installerad, service och kontroll utförd 2017
2017 Nytt badrum med vitt kakel och grå klinker på väggar resp golv, vägghängd toalett, dubbla handfat, dusch med glasvägg och handdukstork
2018 Del av tak renoverat
2020 Slipning av golv och tapetsering av vardagsrum på bottenvåning


Löpande målning och tapetsering av övriga ytskikt. Nya rör i samband med renovering av kök, tvättstuga och badrum samt flytt av vattenmätare.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1939
Byggnadstyp
Villa
Uppvärmning
Bergvärme, Eldstad
Energiprestanda
108 kWh/Kvm och år
Fönster
2-Glas Isoler, 2-Glas
Fasad
Puts
Tak
Betongpannor, Plåt
Bjälklag
Trä
Stomme
Träreglar, Plankvägg
Grund
Torpargrund, Oisolerad betongplatta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
Ventilation
Självdrag
Tv- internetutbud
Fiber, Telia
Taxeringsvärde byggnad
3 369 000 kr
Taxeringsvärde tomt
7 400 000 kr
Taxeringsvärde totalt
10 769 000 kr

Driftkostnad

Värme
2 361 kr/mån
El
1 280 kr/mån
Vatten/Avlopp
421 kr/mån
Sotning
21 kr/mån
Renhållning
167 kr/mån
Försäkring
731 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 980 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister