Mer info

Sekelskiftescharm med vacker solnedgång

Marenvägen 43-47 – Älgö

Boarea | Biarea 268 kvm | 65 kvm Rum 9 rok
Pris Såld Tomtarea 5 835 kvm

Välkommen till denna unikt vackra strandtomt i hög kvalité såväl utomhus som inomhus. Tomten är utan insyn, lågt sluttande och bjuder på skärgårdskaraktär med tall, ljung och inslag av berg. Vid stranden har vi en egen badklippa som ger skydd till den fina sandstranden och samtidigt ett segelbåtsdjup på dess utsida där bryggan finns. Här ligger båten skyddad men strax utanför väntar Saltsjöns stora vatten och vår fantastiska skärgård. Vid stranden finns också en helt nyrenoverad sjöstuga inredd med bastu, relax och förberedd för dusch. Det finns en uppvärmd pool med soldäck och intill ett litet pool-/gästhus.

Bilder

Beskrivning

Byggnadsbeskrivning

Huvudbyggnaden är från förra seklet men är i ett fantastiskt gott skick och har med hjälp av en arkitekt får smarta, funktionella och vackra lösningar. Allt är specialtillverkat från snickerier och platsbyggt med hög kvalité. Maskiner är från Mieles specialsortiment. Huset har sex eldstäder varav två kakelugnar på övre planet, tre öppna spisar på entréplan samt en vedspis i köket.

Under senaste åren har hela fastigheten genomgått en total översyn och renovering. Hantverkare har handplockats för bästa kvalité och lika så för de fina snickerierna samt platsbyggda inredningen. Köksinredningen är från Arvika Nauclérs och övrig platsbyggd inredning är från Nacka Snickerier. Samtliga våtutrymmen är nya.

All el är nydragen och samtliga stammar är nya och översedda. Samtliga rökgångar är godkända för eldning. 

Yttertaktet är helt nytt med ny papp, ny läkt och nya tegelpannor. All plåt är ny i samband med takrenoveringen. Samtliga altaner, terrasser och trappor är nya samt ny vacker farstukvist vid både huvudentrén och grovköksentrén. 

Poolen är en "Folkpool" och värms upp genom luftvärmepump.

Vindsplanet är inrett till bostad och ligger med i den beräknade biarean om ca 30 kvm. Källardelen är ca 35 kvm biarea.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
1916
Byggnadstyp
Tvåplanshus med inredd vind och liten källare
Uppvärmning
Bergvärme IVT/Vattenburen golvvärme på entréplan och övre planet
Energiprestanda
39 kWh/Kvm och år
Fönster
Original 2-glas/Nyare 3-glas
Fasad
Trä
Tak
Tegelpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Källargrund/Krypgrund
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Självdrag/Mekanisk
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
2 289 000 kr
Taxeringsvärde tomt
12 000 000 kr
Taxeringsvärde totalt
14 289 000 kr

Driftkostnad

Värme
3 417 kr/mån
Vatten/Avlopp
667 kr/mån
Sotning
83 kr/mån
Renhållning
183 kr/mån
Driftkostnader totalt
4 350 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister