Mer info

Vackert sydvästläge med utsikt mot Erstaviken

Dalstigen 14 – Älgö

Boarea | Biarea 172 kvm | 55 kvm Rum 6 rok
Pris Såld Tomtarea 1 355 kvm

Omringad av en fantastiskt vacker natur och generösa terrasser ligger denna arkitektritade villa i hög kvalité. Strax nedanför fastigheten finns sköna naturstränder för bad och sol. Den pedantiskt väldesignade tomten med stenläggning och vackra berghällar varvat med naturtomt och gräsmatta, bjuder dessutom på ytterligare två vinterisolerade garage. Utomhus finns också ett varmbad att njuta av hela året om med vacker utsikt. Villan bjuder på ljus och rymd från stora vackra fönster i två plan. Det är genomgående en hög standard och skön komfort med vattenburen golvvärme och god ventilation. Från vardagsrum och kök får man en härlig känsla av både den vackra naturen runt om samt den vackra vattenutsikten mellan träden. Villan bjuder också på tre till fyra sovrum, två generösa helkaklade badrum, bastu med duschrum samt tvättstuga och stort förråd. Det är ca 5 min promenad till bussen och vid Solsidans station finns pendelparkering. Välkommen till ett vackert boende på Älgö!

Bilder

Beskrivning

Fastigheten

 

FASTIGHETEN

 

Fastigheten bjuder på ett vackert och soligt sydvästläge med vacker utsikt mellan träden. Morgonsol bjuds på balkongen mot vattnet, på dagen lyser solen både på fram- och baksida och på eftermiddag och kväll får vi skön sol på den generösa terrassen i anslutning till köket och mot den vackra naturen. Byggnaden har på grund av det starka solljuset försetts med både sol- och vindstyrda elektriska markiser samt invändigt elektriska rullgardiner.

Fastigheten ligger på en hörna vid återvändsgata och har därför i stort sett ingen biltrafik på vägen. Bebyggelsen är blandad sommarboende och permanent. Läget är inte brant men vi ligger högst och resterande fastigheter framför ligger lägre. Detaljplanen tillåter dessutom framförvarande byggnader att endast byggas i ett plan.  Framför fastigheten mot vattnet finns en allmän liten gångstig som snabbt tar oss ner till badplatsen med badbrygga. Denna väg är även snabbast att gå till närmaste busshållsplats på Älgövägen.

Tomten är pedantiskt välskött och välordnad med stenmurar och stenläggning varvad med natur och gräsmatta. Stenläggningen har försetts med speciell fog för att förhindra växtlighet emellan stenarna. Det finns automatisk Gardena bevattning dragen för gräsmatta och buskar. Tomten är även förberedd med slinga för automatisk gräsklippar-robot. Två varmgarage med elektriska garageportar för bilar finns också på tomten. Det ena är 25 kvm och det andra är 30 kvm. Dessa kan göras om till gästhus och det större har indraget vatten. Att värma upp dessa till 10 grader på vintern drar ca 2 800 Kwh/år.

Högt placerat på tomten finns även ett utomhusspa från Artesian Spa Barbados installerat 2017, med vacker utsikt över tallar och vatten. Nuvarande familj använder detta flitigt och att värma upp vattnet till 38,5 gr C året om drar ca 4 000 Kwh/år.

Interiören är ljus med högt i tak och man får en härlig känsla av att utomhusmiljön kommer in genom de stora fönstren och fönsterdörrarna. Vardagsrummet med det sluttande innertaket har 4,30 meter som högsta punkt, vilket ger en härligt rymd inomhus. Genomgående ligger ett parkettgolv av valnöt och under är det vattenburen golvvärme dragen. Köket är försett med en extra tjockbänkskiva av svart granit och samtliga maskiner är från Siemens. Maskinerna togs i bruk först 2016 när nuvarande ägare flyttade in. Det bjuds på två stora helkaklade badrum varav det ena har dusch och det andra har ett badkar. Inredningen är från Swedbergs badrumsmöbler och kranarna är IR automatiska. Ytterligare dusch finns på nedre planet i anslutning till bastun. På detta plan finns också en tvättstuga med tvättpelare från Siemens, även dessa togs i bruk 2016. Ett stort förråd finns på entréplan med gott om förvaring.

Välkommen till Älgö och en mycket vacker skärgårdsö med Saltsjön runt om och en härlig natur. Runt om finns badplatser, båtbryggor, promenadstråk och joggingslingor. Det finns simskola, seglarskola och även tennisbanor på ön. I Saltsjöbaden finns attraktiva skolor och dagis, ishall, simhall, fotbollsplan, golfbana m.m. I Saltsjöbadens centrum finns det mesta man behöver.

Fastigheten är fri från fastighetsskatt t.o.m. 2029.

Gällande visningar så hör av er till mäklaren som är flexibel och tillmötesgående beroende av önskemål och förhållningssätt i denna tid nu. Ni kan efter överenskommelse boka privata visningar även utöver utsatt dag. Välkommen till Älgö och ett härligt skärgårdsväder!

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Friköpt - Småhus
Byggnadsår
2015
Byggnadstyp
Tvåplanshus
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme, Frånluftsvärmepump NIBE F750
Energiprestanda
76 kWh/Kvm och år
Fönster
3-glas energiglas med Argon
Fasad
Trä
Tak
Betongpannor
Bjälklag
Trä
Stomme
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grund
Platta på mark
Vatten och avlopp
Kommunalt VA
Ventilation
Mekanisk frånluft
Tv- internetutbud
Fiber
Taxeringsvärde byggnad
5 000 000 kr
Taxeringsvärde tomt
3 020 000 kr
Taxeringsvärde totalt
8 020 000 kr

Driftkostnad

Värme
1 792 kr/mån
Vatten/Avlopp
491 kr/mån
Renhållning
183 kr/mån
Driftkostnader totalt
2 466 kr/mån

Dokument

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister