Mer info

Nyrenoverat med balkong mot innergård

Sveavägen 83 – Vasastan

Boarea 143 kvm Rum | Våning 4.5 rok | 2/5
Pris Såld Avgift 4 053 kr / mån

Våningen om 143 kvm, som nyligen är smakfullt renoverad, äger en tilltalande och familjevänlig planlösning. Den rymliga, möblerbara inre hallen, med öppen spis, utgör hemmets hjärta. Stort vardagsrum med plats för soffgrupp, intill liggande kök med köksö och plats för matbord för åtta till tio personer. Lägenheten kan disponeras med upp till tre sovrum, samtliga vetter mot lummig innergård. I master bedroom återfinnes en balkong i sydvästläge och en mycket praktiskt platsbyggd arbetsplats. Modernt badrum med badkar, dusch och wc, samt separat gästwc och egen tvättstuga i anslutning till hallen. Belysning från Flos och heltäckningsmattor i sovrummen från Kasthall. Välskött och renoverad fastighet. Förening med mycket god ekonomi. Välkommen till ett trivsamt boende i toppskick.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Entré / Hall

Välkomnade entré, renoverad 2016. Vackert marmorgolv med golvvärme. Åtkomst till en separat gästtoalett med marmorgolv samt halva väggar, vägghängd toalett, handfat, golvvärme och belysning från Flos. Två rymliga garderober för ytterkläder och skor. Egen tvättstugan når man från hallen och är inredd med två kombinerade tvättmaskin/torktumlare, städskåp, vask, handdukstork och torkställ. Mycket tåligt klinkergolv, också här med golvvärme.

Inre hall

Den inre hallen utgör centralpunkten i lägenheten. Rymlig och möblerbar med vitbetsad fiskbensparkett, lampskena från Flos. Placerad i ena hörnet finner man en vacker öppen spis, provtryckt och sotad 2017 och 2019.

Vardagsrum

Från den inre hallen, genom vackra dubbeldörrar, når man vardagsrummet. Vitbetsad fiskbensparkett och spotlights från Flos.

Masterbedroom (sovrum 1)

Stort masterbedroom med platsbyggd garderob från Picky Living, från golv till tak utmed hela väggen. Utrymme för en större säng och sängbord. Heltäckningsmatta i grått av bästa kvalité från Kasthall. Ljusa målade väggar. Inbyggd arbetsplats med förvaring. Utgång till balkongen, som vetter mot lummig innergård. Balkongen är ca 4,32 kvm (D: 160 cm, B: 270 cm) och ligger i sydvästläge. 

Kök

Från vardagsrummet och den inre hallen når man det härliga köket med köksö och stor matplats med plats för åtta till tio personer.  Köket, från Picky Living, är från 2016 med full maskinell utrustning, belysning i samtliga underskåp/lådor. Samtliga bänkskivor, stänkskydd och täcksidorna på köksön är i carraramarmor. Dubbla kylar med frys, två ugnar, varav en har ångfunktion och den andra (mindre) är en kombinerad mikrovågsugn. Kolfilterfläkt från Smeg. Vitbetsad fiskbensparkett.

Badrum

Det stilfulla badrummet totalrenoverades 2016. Dubbla handfat, dusch, fristående badkar. Golvet, duschhörnan och väggar pryds med carraramarmor. Vägghängd toalettstol, handdukstork, golvvärme och infällda spotlights från Flos.

Sovrum 2 och 3

Två väl tilltagna sovrum med garderobsförvaring från Picky Living. Heltäckningsmatta i grått av bästa kvalité från Kasthall och ljusa målade väggar. Spotlights från Flos.

Förråd

Rymligt vindsförråd om ca 10 kvm samt ett mindre källarförråd.

BRF

Namn

Brf Nejlikan 21

Om föreningen

Föreningen Brf Nejlikan 21 är en äkta bostadsrättsförening med 30 bostadsrättslägenheter och tre kommersiella lokaler. Föreningen köpte fastigheten Kv Nejlikan 21 år 2001. Fastigheten har en trevlig innergård, här finns både trädgårdsmöbler och grill. På vinden finns en bra tvättstuga med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och kallmangel. Cyklar kan förvaras både på gården och i ett utrymme i källaren och för barnvagnar finns ett praktiskt barnvagnsrum. Föreningen har en egen hemsida med information: http://www.nejlikan21.se/.

Antal lägenheter

30

Antal lokaler

3

TV och bredband

Viasat levererar bredband och TV (baspaket) som ingår i avgiften, men det går att välja andra leverantörer. Fiber levereras av IP Only.

Parkering

För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Renoveringar

2018: Nya tvättmaskiner har införskaffats till tvättstugan. 

2018: Fiber har dragits in till fastigheten och till samtliga lägenheter. 

2016: Renovering av hissarna, byte av motorer samt elektronik.

2015: Fönsterrenovering.

2013: Nya moduler installerade i soprum.

2012: Reparation/byte av värmeslingor på taket.

2011: Installation elektrisk dörröppnare huvudentré. Renovering fjärrvärmerum.

2008: OVK besiktning gjord och godkänd.

2007: Åtgärder OVK genomförda.

2006: OVK-besiktning.

2005: Byte av fjärrvärmecentral.

2004: Stambyte samt el-stigar. 

2004: Renovering av trapphus och huvudentré.

Kommande renoveringar & underhåll:

Planerade arbeten inkluderar ventilationsarbeten i alla lägenheter (åtgärder har pausats pga pandemin) och målning av yttertak (våren 2021). Åtgärderna ryms inom en vanlig årsbudget.

Ekonomi

Ingen planerad avgiftshöjning.

Drygt 4.3 mkr i kassan och låg belåning på 4 408 kr / kvm boarea.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, lägsta ägarandel 10%.

Äger föreningen marken

Ja.

Överlåtelseavgift

1 183 kr betalas av köpare

Pantsättningsavgift

473 kr

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.4211 %
Lägenhetsnummer
00121
Ingår i avgiften
Vatten, värme, internet via fiber och tv (VIASAT)
Våningsplan
2/5
Hiss
Ja
Förening
Brf Nejlikan 21
Byggnadsår
1925
Energiprestanda
125 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
700 kr/mån
Försäkring
386 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 086 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister