Mer info

HÖGKLASSIGT ANNO 1895, NÄRA NYTORGET

Åsögatan 129, 2 tr – Södermalm

Boarea 147 kvm Rum | Våning 4 rok | 2
Pris Såld Avgift 5 371 kr / mån

Mycket smakfullt och högklassigt renoverad 4.a om 147 kvm i närheten av Nytorget. Stora ljusa sällskapsrum, 2-3 sovrum, öppen spis och balkong. Vackra tidsenliga detaljer såsom stuckatur, spegeldörrar, högt i tak, höga golvlister och parkettgolv, stilsäkert kombinerade med höga materialval, marmor, mässing, platsbyggd inredning, genomtänkt teknik och sobra färger, ger denna lägenhet en mycket tilltalande atmosfär. Ett synnerligen eftertraktat boende med hög standard och attraktivt läge.

Bilder

Beskrivning

RUMSBESKRIVNING

Välkomnande hall med gästtoalett och platsbyggda garderober, öppnar upp mot både vardagsrum och master bedroom samt leder åt motsatt håll även in i lägenhetens hjärta, det spatiösa och väldesignade köket, med gedigen inredning från Kvänum, påkostad maskinell utrustning från Miele och Liebherr, kombinerat med bänkskiva av carraramarmor och mässingsdetaljer. Här finns möjligheter för socialt umgänge, matplats för 10-12 personer och utgång till balkong med kvällssol och infravärme. Köket rymmer också ett stort gammaldags skafferi/förråd med fönster mot balkongen samt plats för all sorts förvaring och vackert golv av cementplattor från Marrakesh design.

 

Det stora ljusa vardagrummet bjuder högt i tak och vacker stuckatur samt även en stilfull nybyggd öppen spis som tillsammans med de stora fönsterna skapar ljus och hemtrevnad.

 

Intill vardagsrummet ligger nuvarande master bedroom med stora fönster i burspråk samt flertalet garderober målade i vacker grå färg med mässingsdetaljer.

 

Innanför köket finner man våningens andra del, bestående av ytterligare två sovrum samt ett rejält badrum helkaklat i vitt med marmor och mässingsdetaljer. Här finns både badkar, stor separat dusch, dubbelhandfat, tvättmaskin och torktumlare, dubbla handdukstorkar samt gott om förvaring och ett härligt ljusinsläpp från två stora fönster.

 

Lägenheten totalrenoverades med stor noggrannhet och mycket tanke och känsla 2013. Ny fiskbensparkett i samma stil som det ursprungliga lades in i hela våningen och gamla originalsnickerier renoverades och målades, öppna spisen byggdes enligt gamla metoder och elementen ersattes av tidsenliga sektionsradiatorer från Lenhovda. Man har på ett ypperlig sätt kombinerat funktion och estetik, bl a genom att dra in all tänkbar behövlig el inbilad i väggarna och sett till att få mycket bra och undangömd förvaring i rymliga utrymmen. Elen drogs om med nya säkringar, dimrar och eluttag och ett sofistikerat skallarm installerades. Våningen karaktäriseras av rymd och ljus, påkostade materialval i kombination med bevarandet av de ursprungliga detaljerna, samstämmiga sobra färger och en mycket tilltalande atmosfär. 

 

Övrigt

Bostadsrättsföreningen bildades 1994 och består idag av 11 st bostadsrätter. Total boyta 1 376 m2. Föreningen äger marken.

 

Genomförda renoveringar:

1985 Byte av stammar i badrum och kök

1998 (ca) renovering av tvättstugan

2015 Renovering av fönster

2016 Renovering av tak

2016 OVK

 

Det finns inga beslut om större reparationer eller ombyggnader av fastigheten (kontrollerat okt 2017). Stor rymlig hiss, gemensam tvättstuga med ingång på gården, barnvagnsförråd i trapphuset, ingång till cykelrum från gatan, mysig lekvänlig innergård med grill, sittgrupp och sandlåda.

 

Kabel-tv och bredband: Fastigheten är ansluten till kabel-TV och bredband via ComHem. Ekonomi: Brf DagaKarlen 28 i Stockholm är en äkta bostadsrättsförening med god ekonomi och låg skuldsättning. Det finns inga beslut om avgiftsförändringar (kontrollerat okt 2017). Föreningen accepterar delat ägande. Juridisk person accepteras ej.

 

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 9 kvm, inrett med trätrall på golvet, hyllor och belysning.

 

Fastigheten ligger på en lugn, bred och enkelriktad del av Åsögatan nära kommunikationer, Nytorget samt restauranger, butiker och parker. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
10.184 %
Lägenhetsnummer
0005
Ingår i avgiften
Vatten, Värme
Våningsplan
2
Hiss
Ja (Rymlig hiss)
Förening
Brf Dagakarlen 28
Byggnadsår
1895
Energiprestanda
128 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
600 kr/mån
Försäkring
200 kr/mån
Driftkostnader totalt
800 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister