Mer info

Sober nyklassicism, 1:5a högst upp i huset

Styrmansgatan 16a, 5TR – Östermalm

Boarea 36 kvm Rum | Våning 1.5 rok | 5
Pris Såld Avgift 2 520 kr / mån

Sober nyklassicism på femte våningen, högst upp i huset med fina detaljer och utsikt över takåsarna. Ljuset flödar in genom det höga spröjsade fönstret ut mot Styrmansgatan. Lägenheten har vacker fiskbensparkett, härlig takhöjd och fina detaljer som fönsterbleck i kolmårdsmarmor.  I det generösa allrummet finns gott om plats för både soffgrupp och ett praktiskt sängskåp. Mysigt matrum med öppen spis, perfekt för middagsbjudningar. Köket skulle kunna flyttas till allrummet, så att kök och sällskapsrum disponeras i öppen planlösning och en avskild sovalkov kan skapas i det tidigare köket, se alternativ planskiss. Utanför porten ser man solstrålarna på avstånd glittra i vattnet längs kajen utmed Strandvägen. På några minuter till fots når man Djurgårdens grönska och Stockholms hjärta.  Välkommen till en mycket trevlig bostad på en verkligt exklusiv adress.

Bilder

Beskrivning

INTERIÖR

HALL
Inbjudande hall med bra utrymme för kappor och jackor. Dessutom en separat stor klädkammare.

KÖK
Fint kök av äldre modell, utrustat med spis och kyl/frys, platsbyggd förvaring och beredningsytor. Stengolv.

MATRUM
Mysigt matrummet med den öppna spisen i centrum, perfekt för middagsbjudningar.

ALLRUM
Det höga spröjsade fönstret ger ett fint ljusinsläpp och takhöjden skapar härlig rymd. Gott om plats för både stor säng, soffgrupp, arbetshörna och garderober. Nu inrett med sängskåp. Underbar utsikt över takåsarna.

Köket skulle kunna flyttas till allrummet, så att kök och sällskapsrum disponeras i öppen planlösning och en avskild sovalkov kan skapas i det tidigare köket, se alternativ planskiss.

BADRUM
Fräscht kaklat badrum av äldre modell med dusch, wc, handdukstork samt handfat.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett rymligt förråd.

Nyinstallerad säkerhetsdörr med ekfanér. 

Lägenheten är klassad som 1 rum och kokvrå enligt bostadsrättsföreningens lägenhetsförteckning.

FÖRENINGEN

ALLMÄNT OM FÖRENINGEN 
Brf Carlerlag 105 är en välskött, äkta förening, fastigheten förvärvades 1999 och består av 46 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 3 kommersiella lokaler upplåtna med hyresrätt. Huset uppfördes 1930. Föreningen tillåter inte juridisk person och man äger marken. Föreningen tillåter delat ägande mellan makar, sambos, föräldrar och barn. Ägare måste skriva sig på adressen. Andrahandsuthyrning måste ske med styrelsens samtycke.

PARKERING
Föreningen förfogar över 10 parkeringsplatser i garage i huset. För närvarande är det kö. Garagehyra varierar i pris, ca 2500 kr / mån.

TV / INTERNET
Föreningen har basutbud Tele2 TV (kanalerna 1-12, förutom kanal 11) samt bredband 100 från Tele2 ingår i avgiften.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga finns i källaren, cykelställ finns på föreningens innergård samt ett gemensamt grovsoprum. 

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL

UTFÖRDA
Fastigheten renoverades 1999-2000, och då genomfördes även en översyn och renovering av fasaden och fönster. Tvättstugan flyttades och vindsvåning byggdes. Stammar och el-stigare byttes även under denna period.
 
2009 OVK utfördes samt föreningens rökgångar provtrycktes
2018 Renovering av fönster samt balkongdörrar. Fjärrvärme fick nytt expansionskärl. Yttertaken kompletterings målades.
2019 Radonmätning
2022 Installation av säkerhetsdörrar

PLANERADE
Förbättring av innergården. Översyn av hissar.

 

 

 

 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.958 %
Lägenhetsnummer
45
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-tv (kanalerna 1-12, förutom kanal 11) och bredband 100 från Tele2.
Våningsplan
5
Hiss
Ja
Förening
Brf Carlerlag 105
Byggnadsår
1930
Energiprestanda
140 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
150 kr/mån
Försäkring
50 kr/mån
Driftkostnader totalt
200 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister