Mer info

Exklusiv sekelskiftesdröm invid Stureparken

Stureparken 4 – Östermalm

Boarea 87 kvm Rum | Våning 3 rok | 1
Pris Såld Avgift 2 175 kr / mån

Välkomna till denna väldisponerade sekelskiftesdröm i magnifikt skick om 87 kvm fördelade på 3 rum och kök. Härliga ljusinsläpp från tidstypiska spröjsade fönster, takhöjd om ca 3,3 meter, stuckatur, speglade dörrar och djupa fönstersmygar, bara för att nämna några fina attribut. Luftigt vardagsrum som inbjuder till sällskapsliv samt två bra sovrum med gott om utrymme för förvaring. Från köket njuter man av morgonsolen på balkongen från tidig morgon till lunch mot den lugna innergården. Under 2020-21 genomgick lägenheten en total renovering där estetik och funktion samspelar på ett osedvanligt fint sätt. Nytt kök och badrum kom på plats. Vackra detaljer såsom väggpaneler, lister, stuckatur har tagits om hand för att bevara våningens tidstypiska stil.  Ypperligt läge. Krypavstånd till några av Östermalms trevligaste restauranger samt välrenommerade restaurang Hantverket. Lill-Jansskogen och Humlegårdens grönska ligger runt knuten. Populära förskolor och skolor på gångavstånd.

Bilder

Beskrivning

Interiör

HALL
Innanför den gedigna porten möts man av en välkomnande hall som knyter ihop våningen. Gott om utrymme för förvaring och vackra spegeldörrar intill vardagsrummet.

VARDAGSRUM 
Rymligt sällskapsrum med underbart ljusinsläpp från de två stora spröjsade fönsterpartierna. Gott om plats för stora middagar såväl som en rofylld plats för avkoppling, flera välbevarade vackra sekelskiftesattribut såsom takstukatur, väggpaneler och trägolv.

KÖK & BALKONG
Sobert välutrustat kök från 2021 i vacker grånyans med bänkskivor i carraramarmor. Mysig balkong i öster, perfekt för morgonkaffet och fin vy över den trevliga innergården.

BADRUM
Elegant helkaklat badrum från 2021 med rymlig dusch, handfat, toalett och tvättmaskin. Golv i carrarramarmor.

ARBETSRUM / GÄSTRUM
Ett perfekt placerat arbetsrum eller gästrum, rymden förstärks av den härliga takhöjden och det stora fönsterpartiet.

MASTER BEDROOM
Detta master bedroom är något alldeles extra, välgenomtänkt platsbyggda förvaring och den höga takhöjden skapar ett osedvanligt harmoniskt sovrum.

Våningen är även utrustad med säkerhetsdörr och det finns även förråd i källare. I avgiften ingår ett p-bevis som ger gratis parkering utanför vardagar 17-09 och helger.

Förening

BRF Stureparken 2, är en äkta bostadsrättsförening som förvärvade fastigheten 2008 och äger marken. Föreningens fastighet har adresserna Stureparken 2, 2B och 4, Sturegatan 29-31 samt Valhallavägen 98-100. Föreningen upplåter 73 st lägenheter med bostadsrätt samt 2 lägenheter och 2 lokaler med hyresrätt. Bostadsyta 9835 m2 och 400 m2 lokal. 

De välbevarade fasaderna runt Stureparken bildar idag en av Stockholms bäst bevarade 1800-talsmiljöer. Fastigheten mot Stureparken heter egentligen ”Nordströmska Huset”, efter husets byggherre John A Nordström. Stilen är medeltidsinspirerad norditaliensk borgstil och fasaden utformades i det för tiden mycket moderna ”rohbau” det vill säga med teglet synligt. Fastigheten Björken 23 bebyggdes 1887 med flera byggnader och har blanda annat adressen Stureparken 2. Det finns en gemensam tvättstuga, innehållande 5 maskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp samt torkrum och mangelrum. Dessutom flera cykelrum med cykelliftar.Trevlig innergård med utemöbler och gasolgrill. Alla boende i fastigheten har tillgång till eget källarförråd. I avgiften ingår ett p-bevis som ger gratis parkering utanför vardagar 17-09 och helger.

Föreningen har mycket god ekonomi och inga avgiftshöjningar är planerade, under 2021 sänktes avgiften med 125 kr / kvm. Föreningen sålde 2011 råvinden om ca 1 300 kvm för ombyggnad till 10 lägenheter. I samband med detta och med intäkter från försäljningen har ett omfattande renoveringsarbete av fastigheten genomförts. Kraftiga amorteringar av föreningens lån har också gjorts. Amortering sker enligt nuvarande plan med 240 tkr per år. För mer info se senaste årsredovisning 2021.

För en utförlig redogörelse över genomförda renoveringar och amorteringar, se föreningens hemsida:
http://stureparken2.se/foreningen/for-maklare


RENOVERINGAR I URVAL

2009-2010 Utfördes stambyte, elstigar och fönster, nya balkonger
2012-2015 Renoverades tak, fasader, trappuppgångar, entréer och dränering på innergården.
Finansierades genom försäljning av råvind.
Föreningen har installerat bergvärme, fjärrvärme som reserv.
Inga större renoveringar är planerade.Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.0091976
Lägenhetsnummer
9280-00108
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-tv, fiber
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Förening
BRF Stureparken 2
Byggnadsår
1887
Energiprestanda
73 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
260 kr/mån
Försäkring
400 kr/mån
Driftkostnader totalt
660 kr/mån

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister