Mer info

Spektakulär familjevåning på Strandvägen

Strandvägen 63 – Östermalm

Boarea 335 kvm Rum | Våning 8 rok | 3
Pris Såld Avgift 8 287 kr / mån

Unikt tillfälle att förvärva denna ypperligt väldisponerade paradvåning om ca 335 kvm fördelad på 8 rum och kök, varav fem rum ligger i fil med fantastisk utsikt över Nobelparken. Tre till fyra salonger, fyra till fem sovrum, tre badrum, två balkonger samt fransk balkong. Genomgående oerhört vackra och mycket välbevarade originalattribut såsom bröstpaneler och boaseringar, stora, spröjsade fönster i djupa nischer, takutsmyckningar, två fungerande eldstäder, samt en mycket generös serveringsgång med samtliga platsbyggda originalskåp bevarade. Imponerande takhöjd om ca 3,20m. Våningen är belägen högt upp i denna mycket välskötta fastighet anno 1914 med stabil förening.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall, centralt belägen i våningen med direkt förbindelse till tre av salongerna. I hallen finns en balkong mot gården samt en stor, genomgående klädkammare med intilliggande gäst-wc samt inbyggd garderob. Larm från sectoralarm.

Väl tilltagen matsal med vackra takutsmyckningar samt fungerande eldstad. Bred, speglad sjutdörr skiljer rummet från det största av salongerna som har ett fantastiskt burspråk med härligt ljusinsläpp och utsikt över Nobelparken. Två ytterligare salonger på vardera sida, varav det ena är ett hörnrum och disponeras i dag som ett arbetsrum. Ytterligare salong med fungerande öppen eldstad samt bred fransk balkong mot parken.

Fantastisk serveringsgång med alla platsbyggda skåp bevarade i original förbinder sällskapsrummen med köket. Här finns även grovkök med tvättmaskin och torktumlare samt ytterligare en balkong mot gården.

Fyra bra sovrum varav två har en-suite duschrum med egen wc och master-bedroom har stort eget badrum med badkar, dubbla handfat i marmorbänk, vanity-bänk, handdukstork samt separat wc. Master-bedroom går även att dela av till två rum om detta skulle behövas.

Köket ligger mot gården och här finns egen köksingång vilket innebär att denna delen av våningen, vilken även inkluderar den gamla jungfrukammaren, skulle kunna stängas av och hyras ut.

Våningen har genomgående vackra parkettgolv i ek i samtliga sällskapsrum och original-tiljor i furu i övriga delar av vånigen.

 

 

Brf Hornblåsaren 6

Strandvägen 63/Hornblåsaren 6 ritades av F. Zettervall på byggmästare och byggherre Frithiof Dahls begäran. Huset byggdes mitt under första världskriget, 1912-1914 och arkitekturen lämnar efter spår av både jugendstil, nationalromantik och modernism.

Föreningen förvärvde fastigheten Stockholm Hornblåsaren 6, år 1983. Föreningen är ett äkta bostadsrättsföretag.

I fastigheten finns 15 bostadsrättslägenheter och 1 lokal med hyresrätt.

Gemensam bastu, cykelrum, barnvagnsrum.

Det finns inga planerade större renoveringar i nuläget. 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
8.84138 %
Lägenhetsnummer
32/1301
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Förening
Brf Hornblåsaren 6
Byggnadsår
1914
Energiprestanda
115 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister