Mer info

Smakfull våning med högt läge

Storgatan 12a – Östermalm

Boarea 81 kvm Rum | Våning 3.5 rok | 4
Pris Såld Avgift 2 598 kr / mån

Högst upp i charmigt gårdshus på Storgatan ligger denna intagande trerummare med balkong. Genomgående fina materialval och ytskikt. Stort sovrum mot lugn gård och ett mindre sovrum intill det lilla tv-rummet. Smakfullt renoverat kök med öppen köksinredning. Köket är införlivat med det rymliga vardagsrummet med eldstad och två stora fönster som vetter mot Storgatan. Här finns plats för stort matbord och sittgrupp. Snyggt badrum med separat dusch och badkar. Tvätt- och torkmaskiner från Bosch. I detta kvarter bor man nära stadens puls med Östermalmstorg, Fältöversten, Karlaplan samt T-bana på stenkasts avstånd. Ett flertal grönområden och parker finns i omgivningen, såsom Djurgården, Humlegården och Gärdet. Välkommen till denna trivsamma våning med mycket eftertraktat läge på Östermalm. Ej hiss.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

ENTRÉ/HALL
En inbjudande hall med goda avhängningsmöjligheter välkomnar innanför trygg säkerhetsdörr. Grått klinkergolv.

SOVRUM
Direkt till höger ett sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Ljusbetsat träplank. Genom sovrummet tar man sig ut till balkongen med utsikt över den trevliga innergården. 

INRE HALL
Den inre hallen är väl tilltagen och används idag som bibliotek/allrum. Stort fönsterparti, rikligt med ljusinsläpp. Ljusbetsat träplank.

SOVRUM
Vidare in i lägenheten återfinns ytterligare ett sovrum. Ett mindre sovrum med fönster ut mot gården. Utanför sovrummet finns en inbyggd garderobsvägg med gott om plats för förvaring. Ljusbetsat träplank.

KÖK OCH VARDAGSRUM I ÖPPEN PLANLÖSNING
L - format kök med bänkskiva och stänkskydd i carraramarmor. Integrerad kyl och frys, diskmaskin, ugn med rostfri front samt induktionshäll. Matplats för åtta personer. Ljusinsläpp från två stora fönster, som vetter ut mot Storgatan. Välfungerande kamin. Vacker fiskbensparkett.

BADRUM
Lyxigt badrum med samma klinkers på vägg och golv.
El-buren golvvärme.
Badkar, separat dusch med pebbles på golv, handfat och WC.
Tvättpelare (Bosch).

BRF

FÖRENING
Brf Havssvalget 19 är en så kallad äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 30 lägenheter med bostadsrätt samt sju lokaler med hyresrätt som har utmärkta kommersiella lägen. Föreningen äger med tomträtt och juridisk person godkänns ej. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbelopp som betalas av säljaren samt pantsättningsavgift om 1% av prisbasbelopp som betalas av pantsättaren. Fastigheten har avtal med Com-Hem som levererar kabel-tv där även hemtelefoni och bredband kan beställas. Fastigheten har även, som alternativ till Com-hem nytt fiber (100/10) för internet och TV. Fastigheten omfattar entréportar från både Storgatan och Skeppargatan. 

FASTIGHET
Storgatan 12 är en välskött fastighet anno 1906. Gemensamma utrymmen som finns är bokningsbar tvättstuga, föreningslokal, hushållssoprum, cykelrum med ingång från Skeppargatan, trivsam innergård med planteringar och grönska. Varje lägenhet tilldelas ett källarförråd.

Utförda renoveringar/händelser;

- 2003 Renovering av gårdsfasader 

- 2003 Renovering av tak

- 2004 Vertikala avloppsstammar inklusive anslutning till våtrum och kök spolade och kontrollerade. 

- 2007 Renovering av gård, nya kalkstensgångar och planteringar. 

- 2008 Renovering av tvättstuga

- 2009 Nytt cykelrum-

-2016 Renovering av hisskorg

-2016 Målning trappuppgångar och entreer

-2016 Färdigställande av balkongprojekt 

-2017 Förbättring av ytskikt, avrinning och miljön på gården. I samband med detta tillkom även återvinningsstationer  placerad på gården.

- 2017 Avgiftssänkning med cirka 20%. 

- 2018 - 2019 planeras omläggning tak och genomlysning av stam

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2,35 %
Lägenhetsnummer
4690
Ingår i avgiften
Värme, Fiber med internet 100/10
Våningsplan
4
Hiss
Nej
Förening
BRF Havssvalget 19
Byggnadsår
1906
Energiprestanda
118 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
600 kr/mån
Försäkring
383 kr/mån
Driftkostnader totalt
983 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister