Mer info

Dubbla kakelugnar i skuldfri förening

Sibyllegatan 52A – Östermalm

Boarea 67 kvm Rum | Våning 2 rok | 3
Pris Såld Avgift 2 641 kr / mån

Varmt välkommen till denna ljusa våning som ligger näst högst upp i huset. Med sina stora fönster, två fungerande kakelugnar, härlig utsikt och högt i tak bjuder bostaden på mycket charm och elegans. Nytt golv är lagt i massivt trä, höga golvsocklar och ljust målade väggar. Kök, vardagsrum och hall renoverades varsamt 2023. Det smakfulla köket har måttbeställda crèmefärgade luckor, arbetsbänk i portugisisk kalksten, vitvaror från Siemens och platsbyggda hyllor med infräst LED-belysning. Köket smälter sömlöst ihop med vardagsrummet bredvid vilket borgar för social samvaro och trevliga middagar. Gott om plats för stort matbord och sittgrupp, med utsikt mot den stämningsfulla kakelugnen i hörnet. Även det rymliga sovrummet har en kakelugn och en mindre klädkammare. Innanför finns ytterligare ett litet rum med fönster och platsbyggd bokhylla som fungerar utmärkt som kontor eller barnrum. Badrummet med sitt svarta golv och vita väggar har en nisch klädd i brun mosaik och spegelhylla och kommod i valnöt. Entrén har nya platsbyggda garderober och i den inre hallen finns spegelskjutdörrar med klädkammare bakom. I hela bostaden finns gott om förvaring för olika ändamål. Brf Storken 12 är en mycket bra förening med stabil ekonomi och på den mysiga innergården finns gungor, lekplats, sittgrupp och grill. Varmt välkommen på visning!

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Brf Storken 12 är en stabil förening med kulturhistoriskt värdefull fastighet, byggd 1892-1893 och ritad av arkitekt Erik Otto Ulrich. Adresser är Jungfrugatan 41-43 och Sibyllegatan 50-52 på Östermalm. Föreningen består av 77 lägenheter, varav 76 upplåtna med bostadsrätt i 1 med hyresrätt. Föreningen förfogar även över 789 kvm lokalyta, fördelat på 15 lokaler. Juridisk person accepteras inte. Delat ägande går bra.

EKONOMI:
Föreningen är sedan 2017 skuldfri och årsavgiften har successivt sänkts genom åren, för att 2022 höjas 20% för att slippa ta upp nya lån. Det är inte uteslutet att avgifterna höjs ytterligare i framtiden men inget är bestämt i nuläget (mars 2024).

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
En övernattningslägenhet med plats för 4 personer finns att hyra för 250 kr/dygn. Det finns en bastu (f n ur drift), barnvagnsrum/cykelförråd och tvättstuga med nyare maskiner och torkrum. Innergården har gungor/lekplats, sittplatser och grill. Till alla lägenheter hör ett vindsförråd.

NÄROMRÅDE:
I området råder boendeparkering. Tillstånd ansöks hos Stockholms Stad.
I föreningens närhet återfinns Karlaplan, Djurgården, Stureplan, Tessinparken och Gärdets stora grönområden. Även nära till Fältöverstens rika utbud av butiker och caféer.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR:
2022: Nytt inpasseringssystem, OVK, sotning och brandskyddskontroll, 2 nya torktumlare och bättre ventilation i tvättstuga, utbyte av elmatning till ventilationsfläkt Sibyllegatan 50A-50B, stamspolning
2020: Fönsterrenovering Sibyllegatan 50A
2019: Ny hiss Sibyllegatan 50A, tätning/renovering av skorsten Sibyllegatan 50A
2018: Ny undercentral
2016: OVK

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Ny hiss på Sibyllegatan 50B. Renovering av fönster på Jungfrugatan.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.3373384 %
Lägenhetsnummer
0831
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabelnät via Tele2, bredband via fiber (700-1000 Mbit/s)
Våningsplan
3
Hiss
Ja
Förening
Brf Storken 12
Byggnadsår
1892-1893 (Arkitekt: Anders Gustaf Forsberg)
Energiprestanda
124 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
300 kr/mån
Försäkring
400 kr/mån
Driftkostnader totalt
700 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister