Mer info

Stilfull takvåning med makalös 30 kvm solig terrass

Sibyllegatan 51 – Östermalm

Boarea 88 kvm Rum | Våning 3 rok | 6 av 6
Pris Såld Avgift 4 072 kr / mån

Stilfull takvåning med makalös terrass om 30 kvm som bjuder på sol större delen av dagen och milsvid utsikt över Östermalms takåsar. Ett väldisponerat hem med mycket tilltalande estetisk utformning och stora generösa sällskapsytor. Fina ljusinsläpp från två väderstreck. Flertalet vackra originaldetaljer såsom gedigna fönsterbleck i kolmårdsmarmor, stora fönsterpartier och en sober eldstad. En takvåning av högsta klass med omedelbar närhet till det bästa Östermalm har att erbjuda i form av restauranger, service och kommunikationer. Mycket solid förening med låg skuldsättning, goda hyresintäkter och låga avgifter. Välkänd fastighet signerad Jakob Hebert. Till våningen hör ett vindsförråd. Varmt välkommen till ett hem med mycket karaktär och fantastiskt ljus.

Bilder

Beskrivning

Förening

Fastigheten uppfördes år 1939, ritad av den kända danska arkitekten Jakob Hebert. Bostadsrättsföreningen Forellen 14 består av 30 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt, (en frisörsalong, två butiker, ett kontor). En av hyresgästerna är uppskattade butiken Supermercado med spanska delikatesser. Föreningen är en äkta förening som äger marken och omfattar uppgången på Sibyllegatan 51. Juridisk person godkänns ej som ägare. Delat ägande inom familjen accepteras där den boende ska ha minst 10%.

Högst upp i huset har föreningen en gemensam takterrass i gott skick som är bokningsbar för medlemmarna i föreningen. I källarplan finns tvättstugan, vilken är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Föreningen har även ett grovsoprum i källarplan. Öppet fiber till alla lägenheter samt föreningen är ansluten till Tele2.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om max 2,5% av prisbasbelopp, av köparen samt en pantsättningsavgift om max 1% av prisbasbelopp av pantsättaren. 

Renoveringar i urval

2009 Stammarna byttes komplett i badrum och kök.
2009 Elstigar renoverades.
2009 Tvättstugan renoverades.
2013 Fasaden renoverades.
2014 Säkerhetsdörrar installerades.
2015 Iordningställande av takterrassen.
2017 Ny hisskorg.
2017 Byte av gasservice.
2018 Fönster och balkongdörrar mot innergården renoverades.
2018 Målningsarbete.
2019 OVK - Godkänd.
2019 Fiber installerats till samtliga.
2019 Byte av ytterdörr.
2021 Byte av avloppsrör i lokal i nedre plan.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.56252 % %
Lägenhetsnummer
36
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-tv
Våningsplan
6 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Forellen 14
Byggnadsår
1939
Energiprestanda
142 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
172 036 SEK

Driftkostnad

El
600 kr/mån
Försäkring
500 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 100 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister