Mer info

Vindsboende i unika Lärkstan

Östermalmsgatan 5 – Östermalm

Boarea | Biarea 95 kvm | 8 kvm Rum | Våning 3 rok | 7 + 8 trappor
Pris Såld Avgift 3 999 kr / mån

I synnerligen eftertraktade Lärkstan återfinns denna exceptionellt ljusa och välplanerada vindsetage med vidsträckt utsikt över takåsarna. Det smakfulla hemmet om totalt 103 kvm, varav 95 kvm boarea, har en tydlig indelning mellan socialt entréplan och privat sfär en trappa upp. Välkomnande hall med intilliggande badrum öppnar upp mot generöst vardagsrum med integrerat kök, här bjuds gott om plats för såväl matplats som soffgrupp. En trappa upp bjuds två utmärkta sovrum, båda med fantastiska vyer över stan. Master bedroom har en suite-badrum med utvecklingspotential. Hemmet är i fint skick med genomgående väldigt gott om förvaring, därutöver tillhörande externt förråd i samma våningsplan. Välkommen till ett härligt boende i mycket välskött förening i klassisk fastighet anno 1913, med inbjudande innergård och gemensamma ytor som rymmer tvättstuga, gemensamhetslokal, gym, bastu och swimmingpool. Grannskapets grönska och karaktäristiska tegelfasader ger hemmet en fantastisk inramning.

Bilder

Beskrivning

Förening

Brf Lövsångaren 5 omfattar 31 bostadsrätter samt 3 lokaler. Föreningen är äkta och äger marken samt har mycket god ekonomi.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2020 och sträcker sig fram till 2049. Underhållsplanen uppdaterades 2020. Information om renoveringar som utförts och planeras finns utförligt i årsredovisningen.

Gemensamma utrymmen i form av tvättstuga i markplan utrustad med tvättmaskin och torktumlare, festlokal, hobbyrum, spaavdelning och gym. Trevligt möblerad uteplats på innergården och cykelställ under tak. 

Kabel-TV och bredband via Comhem. 

Till lägenheten tillhör ett förråd om ca 8 kvm som finns på våning 7, vägg i vägg med lägenheten. 

Föreningens egna hemsida återfinns på http://www.lovsangaren5.se/

Östermalmsgatan 5 har ett unikt läge i vackra Lärkstan. Själva fastigheten, som byggdes 1912/13, ingår i stadsarkitekten P O Hallmans stadsplan för Lärkstaden och är ritad av arkitekterna Anders Höög och Gunnar Morsing. Huset liksom hela kvarteret är grönmarkerat på Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringskarta. Det innebär att fastigheten är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Stora renoveringsinvesteringar, omfattande bl a stambyten ägde rum 1986. Närområdet i övrigt erbjuder bland mycket annat utmärkta kommunikationer och en mängd högklassiga restauranger - välkommen!

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.10000 %
Lägenhetsnummer
30
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, ComHem basutbud
Våningsplan
7 + 8 trappor
Hiss
Ja (Hiss till plan 6)
Förening
BRF Lövsångaren 5
Byggnadsår
1913
Energiprestanda
113 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister