Mer info

Klassisk Östermalmsvåning på bästa adress

Lützengatan 3 – Östermalm

Boarea 193 kvm Rum | Våning 6 rok | 3 av 6
Pris Såld Avgift 7 089 kr / mån

Stig in i ett exklusivt hem på Lützengatan 3. Denna traditionella Östermalmsvåning erbjuder en öppen och luftig atmosfär som genomsyras av tidlös elegans. Fiskbensparkett, välbevarade originaldetaljer såsom spegeldörrar, väggpaneler, takrosetter samt dekorativa vägg- och taklister. Här bjuds generösa sällskapsytor med tre stora burspråk samt fungerande öppen spis med detaljer i elegant natursten. Balkongen mot innergården erbjuder en fridfull reträtt där du kan njuta av ditt morgonkaffe eller slappna av på kvällen. Fullt utrustat kök från Poggenpohl med vitvaror från Gaggenau och Miele, förlängs genom en klassisk serveringsgång med generösa arbetsytor och gott om förvaring. Här bor du i en välskött förening med låg belåning på bästa adress i representativ tegelfastighet från 1916.

Bilder

Beskrivning

Förening

Brf Trumslagaren 5 är en äkta bostadsrättsförening som registrerades 1970 och förvärvade fastigheten Trumslagaren 5 år 1978. Föreningen upplåter 20 lägenheter med bostadsrätt om totalt 2 777 kvm. Marken innehas med äganderätt. Delat ägarskap godkänns, juridisk person accepteras inte. Överlåtelseavgift om 2,5% av aktuellt prisbasbelopp (fn 1 312,50 kr) betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 1% av aktuellt prisbasbelopp (fn 525 kr). Till lägenheten hör ett källarförråd.

Föreningens gemensamma utrymmen består av innergård, cykelförråd och en gemensamhetslokal som även omfattar pingisrum samt bastu med dusch och WC.

Avgiften kommer att höjas med 5% från och med 1 januari 2024 (kontrollerat med styrelsen 2023-08-13).

Genomförda renoveringar i urval:
2022 - Fastighetens stammar och avloppsledningar i lägenheterna har spolats.
2021-2022 - Åtgärder OVK
2020 - OVK
2020 - Energideklaration
2019 - Uppfräschning av entré, renovering av hissen samt förbättringsarbeten har utförts på värmecentralen.
2018 - Omfattande renovering och målning av fönster och balkongdörrar.
2017 - Nya takstegar samt förbättringsarbeten för värmeanläggningen.
2017 - Balkongräcken målades.
2016 - Takmålning.
2013 - Bergvärme installerades.
2010 - Installation av kommunikationsnod (svart fiber) via STOKAB.
2009 - Stambyte.

För fullständig lista, vänligen se bifogat dokument.

Planerade renoveringar (kontrollerat med styrelsen 2023-08-13):
2024 - Omfattande renovering av balkonger. De har besiktigats och rekommendationen är en omgjutning av platta samt genomgång av balkar och räcken. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
7.07200 %
Lägenhetsnummer
342
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV (Grundutbud)
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Trumslagaren 5
Byggnadsår
1916
Energiprestanda
90 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
518 495 SEK

Driftkostnad

El
850 kr/mån
Försäkring
431 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 281 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister