Mer info

Tjugotalsklassicism mellan Karlaplan och Östermalmstorg

Linnégatan 58 – Östermalm

Boarea 162 kvm Rum | Våning 5 rok | 2 av 5
Pris Såld Avgift 4 566 kr / mån

På hörnet av Grevgatan och Linnégatan ligger denna klassiska familjevåning på andra våningen i ett elegant hus uppfört 1929-30 i sen tjugotalsklassicism. Disponerad på fem rum och kök om 162 kvm. Fina originaldetaljer såsom fiskbensparkett, högt i tak med dekorelement i form av taklister, fönsterbänkar i kalksten och spanjoletter. Två vackra rymliga sällskapsrum i fil med burspråk och plats för stora sällskap som släpper in vårsolen på Linnégatan. Två stora samt ett mindre sovrum. Kök och badrum i äldre stil. En våning med stor potential och möjlighet att skapa ett fantastiskt hem. Tillgång till balkong (ensamrätt) med utgång från trapphuset mellan våning 2 och 3. Gemensam gård med altan och trevlig sittgrupp. Läget mellan Östermalmstorg och Karlaplan erbjuder en rikt utbud av butiker, affärer och restauranger samt tillgång till Djurgårdens gröna stråk.

Bilder

Beskrivning

Ingång till hall med kappavhängning och gallergrind. Entré, hall, sällskapsrum samt de två större sovrummen med parkettgolv. 

Elegant inre hall med kaklad öppen spis (ej fungerande). Nisch i väggen med hyllplan. 

Matsal med fönster i två väderstreck och utsikt över Linnégatan. 

Vardagsrum med utsikt över Grevgatan och Linnégatan. 

Två stora sovrum varav ett med två garderober i original samt en stor garderob i hallen. 

Badrum med handfat, toalett, spegelskåp, dusch samt tvättmaskin. Golv i beige klinker och vitt kakel på vägg. 

Serveringsgång med förvaring, garderob, städskåp samt toalett leder till köket. Plastgolv. 

Kök i äldre stil med vita luckor, diskmaskin, spis med keramikhäll, fläkt, kyl samt frys. Plastgolv i beige. 

Angränsande jungfrukammare med beige plastgolv. 

Tillgång till balkong i trapphuset mellan våningsplan två och tre.

 

 

Föreningen

Föreningen Neptunus 25 är en familjär förening med god granngemenskap. En grönskande innergård med tillgång till både grill och en härlig gemensam sittgrupp med plats för många att nyttja för boende. Ett stort barnvagns- och cykelförråd finns beläget i entrén. Entrén har även barnvagnsramp och ett generöst grovsoprum finns på gatunivå.

Brf Neptunus 25 är en s.k. äkta bostadsrättsförening bildad 1994, förvärvade fastigheten 2001 och som äger marken där huset står. 25 lägenheter med bostadsrätt och fyra lokaler med hyresrätt. Fastigheten uppfördes 1929-30.

Ekonomi
Föreningen är skuldfri med en kassa om 1.9 msek (uppgift från januari 2023). Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Renoveringar
2022 stamspolning, 2019 stamspolning, 2018 yttre fönstren, hissen, 2015 innergården, 2010 renovering av tak samt fönster mot gård, 2009 trapphuset, 1981 elstigare samt stammar.

Kommande renoveringar
Föreningen har inga beslutade renoveringar i närtid men man följer sin underhållsplan.

I källaren finns en tvättstuga.

Förråd
Aktuell lägenhet disponerar ett källarförråd.

Nettoskuldsättning

Noll kronor

 

 

Arkitektur

Fastigheten på Linnégatan 58 ritades av Kjellbergs Arkitektbyrå AB med nybyggnadsår 1929-1930. Sam Kjellberg började efter avslutade studier på Axel Kumliens ritkontor där han stannade några år innan han i början av 1890-talet bestämde för att starta eget. Han kom vid åren kring förra sekelskiftet att bli en av de flitigaste arkitekterna i Stockholms innerstad och ritade över 80 byggnader, i huvudsak bostadshus. Huset på Linnégatan har en vacker entré med takmålningar i både trapphus och på varje våningsplan.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.05398990
Lägenhetsnummer
019
Ingår i avgiften
Vatten, värme
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Förening
brf Neptunus 25
Byggnadsår
1929-30 (Kjellbergs Arkitektbyrå)
Energiprestanda
150 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
411 kr/mån
Försäkring
233 kr/mån
Driftkostnader totalt
644 kr/mån
Driftkostnad kommentar
1 184 kWh/år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister