Mer info

Väldisponerad familjevåning på idealisk adress

Kommendörsgatan 8 H – Östermalm

Boarea 110 kvm Rum | Våning 4 rok | 3 av 6
Pris Såld Avgift 4 678 kr / mån

Välkommen till denna ljusa och högt belägna familjevåning om ca 110 kvm fördelat på stort sällskapsrum, kök med matplats i burspråk, tre sovrum samt två badrum. Härligt fri utsikt över stor, lummig och mycket välskött innergård, med flertalet sittplatser, lusthus samt gräs-och lekytor för barnen. I fastigheten finns även pool, gym, bastu samt stort garage (fn kö). Direkt närhet till såväl Humlegården och Stureplan som flertalet restauranger, butiker och goda kommunikationer. Mycket välskött fastighet och omtyckt förening med god ekonomi.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Hall med platsbyggda garderober bakom skjutdörrar. Larm (Verisure). Intill hallen finns en stor och mycket praktiskt inredd walk-in-closet.

Två familje-badrum. Det ena badrummet, som totalrenoverades 2015, är helkaklat i vitt, med grått golvklinker och el-golvvärme. Badkar, handfat på kommod med förvaringslådor, handdukstork, väggfast spegel med belysning samt vägghängd wc. Det andra badrummet (2009), något större, har dusch, handfat på bred kommod med lådor, wc samt tvättmaskin och el-golvvärme.

Stort och mycket trivsamt sällskapsrum med härligt genomgående ljusinsläpp genom stora fönster. Ett av fönstren går att öppna upp helt och har ett räcke monterat för att ge balkong-känsla i söderläge mot gården.

I öppen planlösning ligger kök med matplats i ljust burspråk mot Kommendörsgatan. Köket har gott om förvaring bakom högblanka, vita luckor, stor kyl och frys (Samsung), induktionshäll (Siemens), ugn (Bosch), diskmaskin samt microvågsugn.

Tre bra sovrum, varav master-bedroom ligger mot gården och har stora platsbyggda garderober med skjutdörrar.

Genomgående fin stavparkett i ek.

 

Brf Hedenbacken Mindre

I föreningen finns 79 bostadsrätter. Föreningen äger marken. 

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger en affärslokal som för närvarande är uthyrd till en frisör. 

Endast fysiska personer som har för avsikt att folkbokföra sig i lägenheten beviljas medlemskap. 

Gemensamt förvärv får alltid göras i de fall som anges 6 § Bostadsrättslagen. Styrelsen kan också bevilja tillstånd för gemensamt förvärv när t.ex. föräldrar och barn önskar köpa gemensamt. 

I fastigheten finns mycket fräscha gemensamma utrymmen såsom föreningslokal, gym, bastu och pool till medlemmarnas förfogande. 

Det finns en gemensam tvättstuga med två maskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och stryk-möjlighet. Maskinerna är från 2011. 

Föreningen förfogar över ett eget garage under huset med plats för 51 bilar och en motorcykel. Styrelsen fördelar platserna och tillämpar därvid kösystem. Endast den som stadigvarande bor i huset kan få garageplats. 

Fastigheten är byggd 1975 och förvärvades samma år av föreningen, som också äger marken. Det finns en huvudgrind från gatan till gården och fem portar från gården. Fyra lägenheter nås enbart genom egna ingångar. 11 lägenheter har ingång såväl via gården som från Kommendörsgatan, Grev Turegatan eller Brahegatan. 

Den gemensamma innergården har anlagd trädgård, som renoverades 2011. 

Fastigheten saknar vind 

Barnvagns- och cykelrum finns i varje entré. Det finns också cykelställ utanför innerportarna och innanför huvudgrinden samt i cykelrum vid huvudentrén och i källaren. 

Någon avgiftshöjning är inte planerad 2017. 

Renoveringar 

VA-stammar byttes 2007-2009 

Fasad och tak renoverades 2009 

Bergvärme installerades 2010 

Hissarna renoverades 2013 

OVK gjordes senast oktober 2014 

Fibernät finns installerat. Bredband och ett basutbud av analoga kanaler (SVT:s alla kanaler och TV 4:s baskanal) tillhandahålls kostnadsfritt. Varje medlem får sedan själv teckna avtal om ytterligare kanaler med AllTele, som föreningen f.n. har avtal med. Även avtal om fast telefoni kan tecknas med AllTele. 

Tillstånd till andrahandsuthyrning kan efter skriftlig ansökan med angivande av skäl och personupp-gifter beträffande den tilltänkte hyresgästen beviljas av styrelsen. Styrelsen kan bestämma att bostadsrättshavaren ska erlägga en avgift för uthyrningen. 

Överlåtelseavgift och pantsättningsavgift tas ut med 2,5 respektive 1 % av gällande prisbasbelopp och tas ut av köparen. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.1500000 %
Lägenhetsnummer
408 (07455-01-01-0408)
Ingår i avgiften
V/A, värme, bredband, kabel-TV basutbud
Våningsplan
3 av 6
Hiss
Ja
Förening
Brf Hedenbacken Mindre 24
Byggnadsår
1975
Energiprestanda
120 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
700 kr/mån
Försäkring
451 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 151 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister