Mer info

Vindsboende invid Humlegården

Karlavägen 47A, 5 tr – Östermalm

Boarea 122 kvm Rum | Våning 3 rok | 5/5
Pris Såld Avgift 8 086 kr / mån

Med synnerligen eftertraktat läge i hörnet Karlavägen/Sturegatan erbjuds denna exemplariska vindsvåning om 139 kvm, varav 122 boarea. Därtill härlig takterrass i sydost. Våningen stoltserar med klassiska vindsattribut såsom eldstad, flertalet takfönster som ger fantastiskt ljus, golvvärme, generös nockhöjd och synliga takbjälkar. En takplatå med access från lägenheten får i sommar ett för huset tidstypiskt smidesräcke och härifrån ges en fantastisk vy i 360 grader. Välkommen till ett ypperligt vindsboende som ägs i form av ett välskött Bostadsaktiebolag, med bästa tänkbara läge och absolut närhet till såväl Humlegården som Stureplan.

Bilder

Beskrivning

Bostadsaktiebolaget Esplanaden AB

Bostadsaktiebolaget Esplanaden är ett av få kvarvarande s.k. bostadsaktiebolag i Sverige. Syftet med bostadsaktiebolag är i allt väsentligt detsamma som syftet med dagens bostadsrättsföreningar, nämligen att i en association gemensamt äga och förvalta fast egendom för att i denna upplåta lägenheter till aktieägarna (medlemmarna) för bostadsändamål. Bostadsaktiebolaget Esplanaden äger och förvaltar fastigheten Hjorten 21 i Stockholm, med adresserna Karlavägen 47 A och B samt Sturegatan 40.

Skattereglerna för bostadsaktiebolag och bostadsrättföreningar är desamma, liksom för aktieägare i bostadsaktiebolag och medlemmar i bostadsrättsföreningar och en aktieserie i ett bostadsaktiebolag kan belånas på samma sätt som en bostadsrätt.

Bostadslägenheter: 29

Hyresrätter: 0

Lokaler som innehas via aktieserier: 2

Lokaler som innehas av bolaget: 1

Juridisk person accepteras inte.

Årsavgiften är 97 026 kr och betalas halvårsvis.

Fastigheten är ansluten till Tele2 för basutbud tv och till Stadsnätet med ett grundabonnemang på bredband hos leverantören Bredband2(250/100 mbit/s), detta ingår i avgiften.

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Utförda renoveringar är bl a VA-stammarna som byttes 1988, och löpande därefter, samt bytta elstigare och takrenovering 2009.

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
4.5 %
Lägenhetsnummer
Aktieserie XXXI 71 st, nummer 1339-1409
Ingår i avgiften
Värme, Vatten & Bredband
Våningsplan
5/5
Hiss
Ja
Förening
Bostadsaktiebolaget Esplanaden AB
Byggnadsår
1883

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister