Mer info

Spektakulär familjevåning på Karlaplan 2

Karlaplan 2 – Östermalm

Boarea 131 kvm Rum | Våning 4 rok | 1 tr
Pris Såld Avgift 6 223 kr / mån

I Telegrafhuset på Karlaplan 2, ett av Stockholms just nu mest unika nyproduktionsprojekt, ligger denna synnerligen väldisponerade våning. Våningen har ett perfekt sydvästläge samt en stor balkong mot innergården.  Varje beståndsdel är vald med omsorg; eleganta material som håller länge och åldras med värdighet. Stor vikt är lagd vid att de bärande temaelementen genomgående återkommer i de olika rummen. I färgnyanser, i stenen på hallgolvet, i parketten, i köket och i badrummen. Enastående takhöjd om ca 3,70 m och generösa ytor ger en atmosfär utöver det vanliga. Förening med låg belåningsgrad och god ekonomi.

Bilder

Beskrivning

Allmänt

Karlaplan 2 består av två hus; Telegrafhuset, som ligger i gatuvinkeln mot Karlaplan och Styrmansgatan, och Ateljén som är ett fristående hus på innergården. Byggnaden är gulklassad, vilket betyder att den har ett visst kulturhistoriskt värde. Telegrafhuset byggdes av Telegrafverket mellan 1917-1922 och var en viktig knytpunkt i det växande telegrafnätet. Under denna tid var Looström Gelin med och ansvarade för projekteringen av konstruktionshandlingar.

Idag har byggnaderna transformerats till personligt boende med exklusiv, internationell atmosfär. Totalt har byggts 17 lägenheter som erbjuder öppna våningsplan med generösa ytor, högt i tak och höga fönster med ljusinsläpp i samtliga rum.

Den välkända inredaren Lotta Agaton har här tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson skapat en modern och funktionell bostad i en för Stockholm unik före detta industrilokal. Stora öppna sällskapsytor. Upp till tre sovrum och två badrum. 

Läs mer på www.karlaplan2.se

Brf Karlaplan 2

Fastigheten Harpan 29 förvärvdes 2016. Fastigheten är en 3D-fastighet avstyckad från stamfastigheten Harpan 27.  Fastigheten består av gårdshus och ett gathus med tillhörande källare.

Antal bostäder: 17 st, mellan 45kvm-374kvm i storlek.

Soprum finns i portiken.


Bostadsutvecklare: Patriam

Rumsbeskrivning

Rymlig och öppen hall med säkerhetsdörr, platsbyggda garderober och carrara marmor golv med golvvärme.

Intill hallen ligger det första av våningens två badrum. Smakfullt inrett med dusch, wc, handfat samt handdukstork och golvvärme.

Tvättstuga med förvaringsskåp, tvättmaskin samt torktumlare.

Kök, matplats och sällskapsrum i öppen planlösning, med fantastisk rymd och underbart ljusinsläpp från de tre stora vackra fönstren med fri utsikt längs Kommendörsgatan. 

Det stilrena köket har helintegrerade vitvaror, samtliga från Miele. Gott om förvaring och vackra, tidlösa material. Intill köket finns ett stort förvaringsrum/skafferi med flertalet platsbyggda hyllor.

Två bra sovrum, varav master-bedrrom har generös klädkammare. Möjlighet till ett tredje sovrum finns. Två av dessa rum är belägna mot gården och har utgång till våningens stora balkong. 

Ytterligare badrum i samma utförande söm det övriga badrummet. Här finns badkar, wc, handfat och handdukstork.

Våningen har genomgående och återkommande material i internationell toppklass. 

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
1102
Ingår i avgiften
värme, VA, Bredband
Våningsplan
1 tr
Hiss
Ja
Förening
Brf Karlaplan 2
Byggnadsår
1917-1922 (Total ombyggnad 2017)

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister