Väldisponerad familjevåning på Karlaplan

I Telegrafhuset på Karlaplan 2, ligger denna synnerligen väldisponerade våning, producerad 2017 av Patriam. Våningen har ett perfekt sydvästläge samt en stor balkong mot innergården. Varje beståndsdel är vald med omsorg; eleganta material som håller länge och åldras med värdighet. Stor vikt är lagd vid att de bärande temaelementen genomgående återkommer i de olika rummen. I färgnyanser, i stenen på hallgolvet, i parketten, i köket och i badrummen. Enastående takhöjd om ca 3,70 m och generösa ytor ger en atmosfär utöver det vanliga. Förening med låg belåningsgrad och god ekonomi.

Adress Karlaplan 2 Område Östermalm
Boarea 131 kvm Rum | Våning 4 rok | 1
Pris 20 500 000 kr / bud Avgift 6 223 kr / mån

Allmänt

Karlaplan 2 består av två hus; Telegrafhuset, som ligger i gatuvinkeln mot Karlaplan och Styrmansgatan, och Ateljén som är ett fristående hus på innergården. Byggnaden är gulklassad, vilket betyder att den har ett visst kulturhistoriskt värde. Telegrafhuset byggdes av Telegrafverket mellan 1917-1922 och var en viktig knytpunkt i det växande telegrafnätet. Under denna tid var Looström Gelin med och ansvarade för projekteringen av konstruktionshandlingar.

Idag har byggnaderna transformerats till personligt boende med exklusiv, internationell atmosfär. Totalt har byggts 17 lägenheter som erbjuder öppna våningsplan med generösa ytor, högt i tak och höga fönster med ljusinsläpp i samtliga rum.

Den välkända inredaren Lotta Agaton har här tillsammans med arkitektkontoret Semrén & Månsson skapat en modern och funktionell bostad i en för Stockholm unik före detta industrilokal. Stora öppna sällskapsytor. Upp till tre sovrum och två badrum. 

Läs mer på www.karlaplan2.se

Förening

Fastigheten Harpan 29 förvärvdes 2016. Fastigheten är en 3D-fastighet avstyckad från stamfastigheten Harpan 27.  Fastigheten består av gårdshus och ett gathus med tillhörande källare.

Antal bostäder: 17 st, mellan 45kvm-374kvm i storlek.

Soprum finns i portiken.


Bostadsutvecklare: Patriam

Interiör

Rymlig och öppen hall med säkerhetsdörr, platsbyggda garderober och carrara marmor golv med golvvärme.

Intill hallen ligger det första av våningens två badrum. Smakfullt inrett med dusch, wc, handfat samt handdukstork och golvvärme.

Tvättstuga med förvaringsskåp, tvättmaskin samt torktumlare.

Kök, matplats och sällskapsrum i öppen planlösning, med fantastisk rymd och underbart ljusinsläpp från de tre stora vackra fönstren med fri utsikt längs Kommendörsgatan. 

Det stilrena köket har helintegrerade vitvaror, samtliga från Miele. Gott om förvaring och vackra, tidlösa material. Intill köket finns ett stort förvaringsrum/skafferi med flertalet platsbyggda hyllor.

Två bra sovrum, varav master-bedroom har generös klädkammare. Möjlighet till ett tredje sovrum finns. Två av dessa rum är belägna mot gården och har utgång till våningens stora balkong. 

Ytterligare badrum i samma utförande som i det övriga badrummet. Här finns badkar, wc, handfat med kommod, badrumsskåp och handdukstork.

Våningen har genomgående och återkommande material i internationell toppklass. 

 

Dela objekt

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Lägenhetsnummer
01102
Ingår i avgiften
värme, vatten, bredband
Våningsplan
1
Hiss
Ja
Förening
Brf Karlaplan 2
Byggnadsår
1917-1922, total ombyggnad 2017
Energiprestanda
123 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
1 127 649 SEK

Driftkostnad

El
600 kr/mån
Försäkring
700 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 300 kr/mån
Driftkostnad kommentar
Estimerade kostnader
Till toppen
Alla bilder