Mer info

Vacker minivåning invid Strandvägen

Grevgatan 9, 4 tr – Östermalm

Boarea 102 kvm Rum | Våning 4 rok | 4/5
Pris Såld Avgift 4 250 kr / mån

Ett kvarter ovanför Strandvägen återfinns denna vackra, välplanerade och trevligt renoverade minivåning. Fina originaldetaljer såsom stavparkett, väggfält, generös takhöjd, burspråk, spröjsade fönster och fönsterbänkar finns bevarade.  Mot Riddargatan vetter tre rum i fil. Kök med kakelugn och matplats, vardagsrum med vackert burspråk och master bedroom med garderobsvägg. Samtliga snickerier i form av kök-, badrumskommoder och garderober i samma stil och färgställning. Genomgående planlösning som möjliggör två till tre sovrum, varav ett har egen ingång via trappuppgång från Riddargatan. Ett badrum med badkar samt en gästtoalett med tvättmaskin och torktumlare. I hallen finns kapprum och utgång till en liten vädringsbalkong mot innergården.  Välkommen till denna representativa våning i mycket eftertraktade kvarter, högt upp i välskött fastighet från 1905.

Bilder

Beskrivning

Vardagsrum med fiskbensparkett och vackert burspråk. 

Platsbyggt Himlekök med vacker kakelugn och fiskbensparkett. Kyl, frys, vask, ugn, microvågsugn och diskmaskin. (Miele)

Master bedroom med trägolv och platsbyggd garderob från Himle.

Två sovrum mot gården, varav ett med separat ingång (gamla köket). Idag används ett av rummen som walk-in closet. Platsbyggd garderobsvägg utanför sovrummen.

Badrum med platsbyggd kommod från Himle, badkar och dusch. Underlimmat Duravithandfat och bänkskiva av carraramarmor. Spegel ovan. Vägghängd toalett, handdukstork och eluppvärmt golv i carraramarmor. Fasat vitt kakel på väggar.

Gästtoalett med tvättpelare. Fasat vitt kakel samt grått kakel på golv. Handfat med spegel ovan samt toalett. Förvaring i nisch.

Vädringsbalkong mot gården med utgång ifrån hallen.

Gallergrind. Förråd i källaren.

Föreningen

Brf Falken 12 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen förvärvade fastigheten 1984 och upplåter 22 lägenheter och 2 lokaler med bostadsrätt på adresserna Grevgatan 9 samt Riddargatan 42. Föreningen äger en av lokalerna som hyrs ut till restaurangrörelse (Årshyra om ca 550.000 kr). Total uppvärmd yta 2767 kvm varav boyta 2430 kvm, lokalyta 337 kvm.

Månadsavgift erläggs kvartalsvis.

Gemensamma utrymmen består av innergård, cykelparkering på innergården, tvättstuga och förråd.

Utfört underhåll
2022 Under året har föreningens innergård genomgått en totalrenovering och på denna kan man ställa upp cyklar under tak. Även föreningens källare och tvättstuga har uppdaterats. Samtliga fönsterbågar har målats, de två balkongerna med räcken av smidesjärn på hörnan Grevgatan/Riddargatan har renoverats. Installation av bredband via fiber
2020 Trapphusrenovering Riddargatan 42 och gårdshuset
2019 Justering ventilation i lägenheter och restauranglokalen
2017 OVK-besiktning samt renovering och målning av fönster och karmar mot Grevgatan
2013 Bergvärme installerad
2011 Renovering- och reparationsarbeten i restaurang
2009 Hissrenovering
2007 Tätning av rökgångar. Trapphus delvis renoverat
2005 Tak delvis renoverat 2005 och målat 2007
2005 Fönsterrenovering
2003 Renovering av tvättstuga (tvättmaskin utbytt 2009)
2000 Putsning av fasad
1999 Stambytt köksstam gårdshuset
1995 Stambytt badrum och kök Riddargatan. Stambytt badrum och kök Grevgatan

Bostadsrättens nettobelåning
606 677 kr

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.67 %
Lägenhetsnummer
12
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
4/5
Hiss
Ja
Förening
Brf Falken 12
Byggnadsår
1905
Energiprestanda
137 kWh/Kvm och år
Bostadsrättens nettoskuldsättning
606 677 SEK

Driftkostnad

El
1 200 kr/mån
Försäkring
254 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 454 kr/mån

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister