Mer info

Optimalt planerad 1,5:a på Grevgatan

Grevgatan 57 – Östermalm

Boarea 36 kvm Rum | Våning 1.5 rok | NB mot gården
Pris Såld Avgift 1 499 kr / mån

Välkommen till denna trivsamma och fantastiskt ljusa 1,5:a om 36 kvm med stort sovloft. Lägenheten är totalrenoverat med smakfulla materialval. Här bor du på mycket attraktiv adress med tyst och insynsskyddat läge mot vacker och välskött innergård. Möjlighet att förnya bygglov för franska dörrar ut mot gården. Helt intill Karlaplan med Fältöversten, Östermalmstorg, pulsen i city samt bussar och T-bana endast ett stenkast bort. Flertalet grönområden och parker finns i omgivningen, såsom Djurgården, Humlegården och Gärdet. Välskött fastighet och förening med god ekonomi och låga avgifter.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Välkomnande hall med säkerhetsdörr och plats för avhängning. Möjlighet att sätta in ytterligare garderober om så önskas.

Stor walk-in-closet med gott om förvaring (4,25 m garderobsvägg) samt stege upp till det rymliga sovloftet beläget ovan med plats för en 1,40m bred säng. Luftigt upp till taket vilket gör att det känns mer som en halvvåning snarare än ett loft.

Sällskapsrum med kök och matplats i öppen planlösning och en imponerande takhöjd om ca 3,30m samt ett härligt ljusinsläpp från de stora, vackra fönstren i djupa, speglade nischer mot gården. Köket (2017) har mycket gott om förvaring bakom vita luckor samt helintegrerade vitvaror såsom induktionshäll, ugn, microvågsugn/kombinerad ugn, kyl/frys samt diskmaskin.

Smakfullt inrett badrum (2017), 3/4 kaklade väggar i vitt och carraramarmor på golvet med el-golvvärme, vägghängd wc, handfat, väggmonterat spegelskåp och fristående badkar. Samtliga kranar i mässing från Tapwell.

Denna oerhört trivsamma lägenhet är belägen lugnt och tyst mot den fina och mycket välskötta innergården. Bygglov har funnits för att sätta in altandörrar mot gården och styrelsebeslut finns för att få förnya bygglovet.

 

 

Brf Gnistan 4

Brf Gnistan 4 bildades 1985 och består av adresserna Grevgatan 57 och 57 A (gårdshus) med totalt 31 bostadsrättslägenheter. Föreningens gatuhus byggdes vid 1885 och gårdshuset 1905, marken till fastigheten ägs av föreningen. Ventilation genom självdrag. Ej tillåtet att koppla köksfläkten till ventilationskanalen, det ska vara kolfilterfläkt. Föreningens medlemmar disponerar gemensamt en tvättstuga, barnvagnsrum, ett mindre styrelserum och en mycket trevlig gemensam innergård med utomhusmöbler och möjlighet till cykelparkering.

RENOVERINGAR OCH UNDERHÅLL

1997 - Byte av samtliga maskiner i tvättstugan.

1998-1999  samt 2018 - Fönster- och trapphusrenovering i gathuset.

1998-2002 - Stambyte

2001 - Byte av elstigare

2004 - Renovering fasaden (gårdshus)

2008 - Nya balkonger och balkongdörrar

2012 - Målning av plåtyttertak.

2013 - Plåt delvis bytta delar runt terrasser och takkupor.

2017 - Fönsterrenovering

2018- Uppdaterat lås/portsystem

KOMMANDE RENOVERINGAR - Föreningslokalen är renoverad men är ej uthyrd ännu. (Behöver omklassas till lokal) - Föreningen kommer på sikt att behöva undersöka taket, blästring. Planerad för 2020.

KABEL-TV OCH BREDBAND Föreningen är ansluten till kabel-tv och bredband via ComHem. Ingår i avgiften.

Föreningen godkänner delat ägande (där den som bor i lägenheten ska äga minst 10 %).

Juridisk person godkänns ej.

En överlåtelseavgift tas ut om 2,5 % av prisbasbeloppet, debiteras säljarna. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 1 % av prisbasbeloppet.

Inga kommande avgiftsförändringar. Fastigheten är mycket lågt belånad och har inga kommande avgiftshöjningar planerade.

 

Allmänt

Ytskikt samt snickerier målades 2016/2019

3-fas ström är indraget i lägenheten

Stort källarförråd om ca 6 - 8 kvm med full takhöjd och trädörr tillhör lägenheten

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.03590 %
Lägenhetsnummer
2
Ingår i avgiften
värme, vatten, kabel-tv och bredband (basutbud Comhem)
Våningsplan
NB mot gården
Hiss
Nej
Förening
Brf Gnistan 4
Byggnadsår
1885
Energiprestanda
124 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
150 kr/mån
Försäkring
160 kr/mån
Driftkostnader totalt
310 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister