Mer info

Sekelskiftesetta med nollavgift

Grevgatan 5 – Östermalm

Boarea 22 kvm Rum | Våning 1 rok | 3 av 5
Pris Såld Avgift 0 kr / mån

Elegant sekelskiftesetta högt upp i huset. Underbar atmosfär med fantastiskt ljusinsläpp. Högt i tak, vackra detaljer såsom takstuckatur och takrosetter. Våningen totalrenoverades 2021. Sober modern köksvrå. Exklusiv separat toalett och helkaklat duschrum i marmor. En förening med osedvanligt solid ekonomi, 0 kr i avgift. En perfekt första bostad eller för övernattning. Mycket rymligt vindsförråd ingår. Ypperligt läge invid Strandvägen. Krypavstånd till några av Östermalms trevligaste restauranger. Djurgårdens grönska ligger en kort promenad nedför Strandvägen. Smidiga kommunikationer runt hörnet. Varmt välkommen på öppen visning.

Bilder

Beskrivning

Föreningen

Krabaten 9 är en kulturhistoriskt värdefull fastighet i hörnet Grevgatan 5 / Kaptensgatan 16 på Östermalm. Byggnaden uppfördes 1895–1896 efter ritningar av arkitekten Erik Boström och är grönmärkt av Stadsmuseet i Stockholm vilket innebär "särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt". Föreningen förvärvade fastigheten i Oscars församling den 1 oktober 2000 och det är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 18 lägenheter med bostadsrätt och 4 lokaler. I en av lokalerna är Vinkällaren Grappe verksam. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret. Föreningen äger marken. Juridisk person accepteras inte. Delat ägande kan eventuellt accepteras, hör med styrelsen. Ingen medlem har beviljats andrahandsuthyrning.

EKONOMI
För närvarande debiteras inga årsavgifter. Föreningen har inga skulder till kreditinstitut.

Föreningen har god ekonomi och resurser till underhåll och reparationer.

Föreningen är skuldfri och har dessutom en överskottslikviditet för framtida reparationer och investeringar. Om inga oförutsedda händelser inträffar räknar därför föreningen, åtminstone i det korta perspektivet, med att kunna bibehålla nollavgiften.

STAMBYTE
Stammarna har succesivt bytts i samband med renovering.

UTFÖRDA RENOVERINGAR
2023: Installation av solpaneler, taket målat, byte av Kaptensgatans entrédörr
2022: Hiss-reparation, trapphus renoverat, installation av övervakningskameror
2019: Elstigare
2004: Trapphus renoverat
2003: Tvättstuga, fasad och fönster renoverade, nytt uppvärmningssystem

PLANERAT UNDERHÅLL
2024: Gårdens bjälklag kommer att totalrenoveras

KURIOSA
Huvudentrén är från Grevgatan 5. Porten inramas av en hög kalkstensportal med spetsbåge och är inspirerad av gotikens arkitektur. Entréhallen innanför är påkostad. Här ligger vitt marmorgolv med svart bård och vita marmortrappsteg. Sockelpartiet utfördes i röd- och vitrandig marmor samt fältindelade marmorerade väggar målade i gula nyanser. Det övre väggpartiet och taket är avdelat av konsoler och bjälkar. Frisen och taket är dekorerade med blomslingor i dämpade pastelltoner.

Över entrédörren, på insidan, syns en inskription i guldbokstäver: Egen härd är guld värd. Det gotiska motivet fortsätter i mellandörrens gestaltning och i de spetsbågiga, blyinfattade trapphusfönstren. Trapphallens tak är i ljusblå kulör och smyckat med målade blomstergirlanger.

Den ursprungliga lägenhetsfördelningen var per våningsplan: en bostad om sex rum och kök (mot Grevgatan och flygeln mot innergården), en om sju rum och kök (i hörnet Grevgatan / Kaptensgatan) samt en om tre rum och kök (mot Kaptensgatan). Den senare kunde bara nås från innergårdens kökstrappa. Alla lägenheter hade avträde i bostaden, några badrum fanns inte, de byggdes i samband med en modernisering på 1930-talet. Uppvärmningen skedde med hjälp av kakelugnar och öppna spisar,centralvärme installerades på 1940-talet.

Lägenheterna ombyggdes under årens gång, bland annat kontoriserades en av bostäderna och i en del av vinden inreddes ytterligare lägenheter.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
1.18 %
Lägenhetsnummer
00004
Ingår i avgiften
TV basutbud, värme
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Förening
BRF Krabaten 9
Byggnadsår
1895–1896 (Arkitekt: Erik Boström)
Energiprestanda
78 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Driftkostnader totalt
350 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister