Mer info

Ljus våning med balkong och vy över Östermalms takåsar anno 1883

Grevgatan 18, 3 tr – Östermalm

Boarea 152 kvm Rum | Våning 5 rok | 3 av 4
Pris Såld Avgift 7 966 kr / mån

Genomgående ljus familjevåning om 152 kvm i fantastiskt vacker sekelskiftesfastighet där vackra originaldetaljer harmoniskt varvas med moderna inslag. Våningen stoltserar med stora rum och väl bevarade attribut såsom tre kakelugnar, unika fönster samt generös takhöjd. Totalt fyra möjliga sovrum, ett till två rymliga sällskapsrum, ett stort välutrustat och nyrenoverat kök. Balkong mot gården från gamla jungfrukammaren. Det centrala Östermalmsläget lockar med absolut närhet till såväl Djurgården, Östermalmstorg, kommunikationer som flertalet skolor, restauranger och caféer. Välskött förening i fastighet från 1883.

Bilder

Beskrivning

Interiör

Välkomnande möblerbar central hall med trägolv. Dubbeldörr med gallergrind. Avhängning och två garderober med tidstypiska vackra spegeldörrar. Gästtoalett med grågrönt kakel på vägg, svart klinker på golv, vägghängd toalett och hörnhandfat i engelsk stil.

Vardagsrum mot Grevgatan med pampig kakelugn i grönt (ej i funktion), fiskbensparkett och fyra höga fönster, i fil med vardagsrummet förbundet med dubbla skjutdörrar ligger ytterligare ett sällskapsrum/matsal som idag används som sovrum. Även detta med fiskbensparkett, fyra höga fönster och vacker vit kakelugn med infattad spegel (ej i funktion). Stuckaturlist i tak.

Från hallen nås ytterligare två sovrum som ligger in mot gården. Båda dessa generösa rum har trägolv och garderober, ett av dem har en söt vit kakelugn (ej i funktion) samt dubbla fönster. 

Kök
Platsbyggt kök med matplats från 2018 grått och speglade luckor. Induktionshäll, ugn, diskmaskin, microvågsugn, inbyggd kaffemaskin, allt från Miele. Fläkt från Fjäråskupan. Vinkyl samt inbyggd kyl och frys. Arbetsbänk och stänkskydd i sten, Dolomit. Elementskydd.
Innanför köket finns den gamla jungfrukammaren som idag används som kontor, men som också kan nyttjas som sovrum. Detta rum har en balkong mot gården.

Badrum
Från hallen nås ett separat duschrum i grått kakel från 2017 med eluppvärmt golv och handdukstork.

Våningens stora badrum är också renoverat 2017. Badrummet är kaklat i en vacker grön/grå färg, vitt kakel högst upp. Grå klinker på eluppvärmt golv. Kommod med svart stenskiva med handfat. Tvättmaskin (äldre), torktumlare (2017) från Miele samt förvaring under. Skåp med förvaring och speglar ovan. Badkar, handdukstork och vägghängd toalett.

Föreningen och fastigheten

Brf Lindormen 30 är en äkta förening och äger marken.
Föreningen upplåter 17 lägenheter och 2 lokaler med bostadsrätt.
Fastigheten är från 1883 och föreningen bildades 1987.

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Genomförda renoveringar
2017 Byte av VA-stammar i hela fastigheten. Kostnad ca 6 miljoner kronor
2016/7 Fönster skrapades, målades, och kittades
2016 OVK
2015 Tätning av läckage plåttak i gathuset.
2015 Reparation och ommålning trapphus gathus
2014 Fönster skrapades, målades, och kittades gathuset
2014 Ommålning av takkupa och vissa andra takdelar i gathuset
2011 Stam-/ventilbyten källare
2010 Gathus Balkonger mot innergård
2007 Fasadmålning gathus innergård
2007 Omläggning av plåttak (delvis) på gathuset

Förråd finns i källaren.

Föreningen har ingen gemensam tvättstuga.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.0930026
Lägenhetsnummer
0002
Ingår i avgiften
Värme, Vatten
Våningsplan
3 av 4
Hiss
Ja
Förening
brf Lindormen 30
Byggnadsår
1883

Driftkostnad

El
492 kr/mån
Försäkring
702 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 194 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister