Mer info

En sann sekelskiftesdröm

Grev Turegatan 86 – Östermalm

Boarea 208 kvm Rum | Våning 6 rok | 2
Pris Såld Avgift 8 321 kr / mån

I vacker sekelskiftesfastighet anno 1885 återfinns denna synnerligen representativa hörnvåning. Hemmet är rakt igenom varsamt renoverat och stoltserar med en uppsjö av bevarade originalattribut såsom för hand infärgade stuckaturer, takrosetter, dörröverstycken, munblåsta fönster, ådringsmålad hög panel, ståtliga kakelugnar, fiskbensparkett och drygt 3,3 m i takhöjd. Dispositionen är ypperlig med två generösa sällskapsrum i centrum, båda med fantastisk detaljrikedom. Platsbyggt kök i exklusiv utformning med utgång till ovanligt generös balkong om ca 9 kvm. Två badrum i elegant utformning och i fil följer tre rum som är väl lämpade som sovrum, eller tv-rum/bibliotek om man så önskar. Gott om inbyggd förvaring. I anslutning till möblerbar hall finns separat gäst-wc samt ytterligare sovrum som utan vidare ger upp till totalt fyra sovrum. Välkommen till ett storslaget boende i klassiska Östermalmskvarter med fritt läge nära grönska och utmärkta kommunikationer strax utanför porten.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Hemmet är genomgående varsamt renoverat enligt följande.

Samtliga ytskikt gjordes 2013-2014, utom väggarna i salong som målades 2018. Komplettering med fiskbensparkett i TV-rum/sovrum och installation av säkerhetsdörr i massiv ek 2013-2014.

2013 platsbyggdes kök och garderober i sovrum av HEGs Snickeri. Köket har walk-in skafferi och generös matplats invid den härliga balkongen i söderläge. Från köksentrén nås hiss. Omsorgsfullt vald maskinell utrustning i form av Lacanche Cluny 100 cm gasspis, diskmaskin från Miele och kyl/frys från Liebherr.

Badrummen totalrenoverades i samband med stambyte 2010-2011 och försågs 2018 med nya ytskikt i form av microcement för ett stramare och exklusivare estetiskt uttryck.

Komplettering med fiskbensparkett i kök och två sovrum 2018.

Stort källarförråd om ca 15-20 kvm.

Föreningen

Brf Gref Ture är en äkta förening som äger marken och består av 29 bostadsrättslägenheter samt 3 lokaler.  

Föreningen har en mycket god ekonomi och genererar ett stort positivt kassaflöde.  

Com Hem respektive fiber.  

Tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum finns att tillgå från innergården.  

Grill, matplats och lounge på innergård.  

Urval av utförda renoveringar:  

- Stambyte, elstigare och hissrenovering: 2010-2011  

- Ombyggnation av innergård: 2013  

- Fönster: renovering av samtliga fönster mot innergården 2016-2017

- Bredband: installation av fiber 2017  

- Tvättstuga: renovering och utbyte av samtliga maskiner 2011 respektive 2018

- Trapphus: renovering av samtliga ytskikt och installation av ny belysning 2018 (pågår)

- Övrigt: installation av nytt passersystem 2017

 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
6.104 %
Lägenhetsnummer
23
Ingår i avgiften
Värme, Fiber 100/100 MBit, basutbud kabel-tv
Våningsplan
2
Hiss
Ja (via köksentré från Valhallavägen)
Förening
Brf Gref Ture
Byggnadsår
1885
Energiprestanda
90 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister