Mer info

Högt belägen klassisk familjevåning på vackra Eriksbergsgatan

Eriksbergsgatan 12a – Östermalm

Boarea 201 kvm Rum | Våning 6 rok | 3 tr
Pris Såld Avgift 6 155 kr / mån

I sagboksvackra Eriksbergsområdet där city möter Lärkstan ligger denna tilltalande våning om 201 kvm med hörnrum, fyra rum i fil och härlig atmosfär. Våningen andas underbar 1910-talskaraktär med bevarade detaljer i kombination med moderna inslag. Generösa sällskapsrum med stora spröjsade fönster, fönsterbänkar i marmor, fiskbensparkett, hörnrum med tre fönster, öppen spis i Kolmårdsmarmor, burspråk och speglade väggar och dörrar. Idag tre sovrum, rymligt kök med balkong och matplats för familjen. Master bedroom med härligt ljusinsläpp via burspråk och gott om plats för dubbelsäng samt övrig möblering. Ytterligare ett rymligt sovrum samt ett mindre. Två badrum med dusch samt två separata toaletter. Goda kommunikationer samt närhet till nöjeslivet kring Stureplan och de natursköna områdena i Lill-Jansskogen och Humlegården. Solid förening i representativ och välskött fastighet anno 1914 med mycket vacker entré och trapphus.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Representativ hall som sammanlänkar de sociala delarna i våningen. I tamburen finns även en gästtoalett.

Hallen öppnar upp mot de generösa sällskapsrummen i fil där det ena är ett hörnrum med tre fönster och platsbyggda bokhyllor, det andra har dubbla fönster med öppen spis och det tredje har ett burspråk. Mellan det andra och tredje sällskapsrummet finns en stor öppning som är försedd med speglade dubbla skjutdörrar och mässingsdetaljer. Samtliga sällskapsrum rum har fiskbensparkett samt drömmig utsikt mot Eriksbergsgatan och TO's Ordenshus. 

Tre sovrum, ett rymligt sovrum som ligger i fil med de sociala delarna som har en garderobsvägg. Ett andra stort sovrum försett med burspråk och garderobsvägg samt ett tredje mindre sovrum som ligger mellan hallen och serveringsrummet mot gården. 

Serveringsrummet har under och överskåp på bägge sidor och bänkskivor av trä.

Kök
Rymligt kök med matplats och balkong med vacker utsikt mot den grönskande innergården. Separat köksingång. Kyl och frys. Ena sidan av köket har arbetsbänkar i granit med förvaring under samt en gasspis (Ilve) med varmluftsugn och fläkt ovan. Andra kökssidan är utrustad med diskbänk, dubbel ho samt förvaring i under- och överskåp. Diskmaskin.

Badrum
Ett helkaklat badrum med dusch och handfat.
Ett större badrum med fönster mot gården, även detta helkaklat med dusch, handfatskommod med marmorskiva, undermonterat handfat och tvättpelare.
Separat toalett med kalkstensplattor på golv och vit mosaik på väggar med toalett och handfat, samt gästtoaletten i hallen med kalkstenslattor på golv och ljusgrön mosaik på väggarna.

Samtliga sovrum, kök och serveringsgång har trägolv. Genomgående fönsterbänkar i marmor. Säkerhetsdörr.

Ett synnerligen tilltalande boende beläget på eftersökta och lugna Eriksbergsgatan där City möter Lärkstaden med dagis, skolor, restauranger och livsmedelsbutiker tätt intill. Goda kommunikationer samt närhet till nöjeslivet kring Stureplan och de natursköna områdena i Lill-Jansskogen och Humlegården. Elegant nyrenoverad fastighet i bästa skick. Representativ entré och en förening med mycket god ekonomi.

Föreningen

Brf Trojenborg 18 upplåter 25 lägenheter med bostadsrätt och två lokaler med hyresrätt. Fastigheten förvärvades 1980. Föreningen är en sk. äkta förening. Juridisk person accepteras ej som köpare. Överlåtelseavgift 1.120:-. Pantsättningsavgift 448:-/pant (2,5 % resp 1 % av gällande prisbasbelopp). Välskött förening med god ekonomi. Stambyte genomfördes 2005/2006. För medlemmarnas förfogande finns vacker och grönskande innergård, källarförråd, cykelrum, barnvagnsrum samt tvättstuga. Kabel-TV och bredband via Com Hem. 

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.263 %
Lägenhetsnummer
07
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV
Våningsplan
3 tr
Hiss
Ja
Förening
Brf Trojenborg 18
Byggnadsår
1914

Driftkostnad

El
200 kr/mån
Försäkring
167 kr/mån
Driftkostnader totalt
367 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister