Mer info

Nationalromantik med dubbla balkonger

Eriksbergsgatan 11 – Östermalm

Boarea 98 kvm Rum | Våning 3.5 rok | 4 av 5
Pris Såld Avgift 2 037 kr / mån

Nationalromantik när den är som absolut bäst – denna genomgående lägenhet ligger högst upp av originalplanen i huset med två balkonger med sol hela dagen. Lägenheten har den senaste tiden genomgått en totalrenovering och restaurering med väl valda ytskikt och fokus på återskapande av originalskick samt att skapa en sann nationalromantisk känsla. Här finner vi väggpaneler i original, vackra fiskbensgolv, blyinfattade fönster, badrum i kolmårdsmarmor, öppen spis samt kakelugn med mera. Hela lägenheten har en röd tråd av sobra färgval vilket harmoniserar med det utsökta skicket och kvalitativa, genuina naturmaterial. Ett synnerligen tilltalande boende beläget på lugna och eftersökta Eriksbergsgatan med sina vackra tegelfastigheter där City möter Lärkstaden. Skuldfri förening med mycket stark ekonomi i välskött fastighet med låga avgifter.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Välkomnande hall med vackra väggpaneler och platsbyggd bokhylla runt om den ståtliga öppna spisen i kolmårdsmarmor. Blyinfattade fönsterpartier öppnar upp mot vardagsrummet. Här finns även förvaring för ytterkläder och bra avhängning via klädkammare.

Den inre hallen med serveringsskåp i original och ingång till de båda sovrummen samt badrummet. Det helkaklade badrummet med golv och detaljer i kolmårdsmarmor och stilrena detaljer i mässing och inredning från INR. Kombinerad tvätt- och torkmaskin. 

Köket från Himlekök i massiv ek och ask är platsbyggt med skåp upp till tak med enkel access via ekstege som fästs i stilren mässingsreling. Ståndaktig spis från Bertazzoni och vackert integrerad fläkt med tidstypiska detaljer med modern känsla. Mycket bra arbetsytor på den tåliga naturstenen kvartsit i både köket och på köksön med sittplats. Den generösa matplatsen framför vackra spröjsade fönster mot lugna Eriksbergsgatan kompletterar köket och gör rummet till det självklara valet för sena middagar och familjeliv.

Vardagsrummet öppnar upp via breda originalskjutdörrar från köket och här möts man av en stor väggspegel vilket ger en underbar rymd, ett otroligt härligt ljus och fin karaktär i kombination med väggpaneler, takrosett samt utgång till en av balkongerna med sol från tidig morgon fram till lunch.

In mot den stora öppna innergården finner vi de båda sovrummen med platsbyggd förvaring och vackra spröjsade fönster. Master bedroom med kakelugn och utgång till balkong mot innergård i tyst läge i sydväst med sol från lunch till solnedgång och utsikt över takåsar samt Johanneskyrkans vackra kyrktorn. Markiser och infravärme på balkongen.

Sammantaget ett synnerligen tilltalande boende beläget på eftersökta och lugna Eriksbergsgatan där City möter Lärkstaden med förskolor, skolor, restauranger och livsmedelsbutiker tätt intill. Goda kommunikationer samt närhet till nöjeslivet kring Stureplan och de natursköna områdena i Lill-Jansskogen och Humlegården. Solid skuldfri förening i representativ fastighet.

Föreningen

Föreningen upplåter 17 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Förvärv år 1916. Föreningen är en sk. äkta förening. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen förvaltas av SBC. Överlåtelseavgift & Pantsättningsavgift (2,5 % resp 1 % av gällande prisbasbelopp). Skuldfri och mycket välskött förening med mycket god ekonomi, med 4 mkr i kassan. Inga planerade förändringar av avgiften.

Välskött och trevlig förening mitt i Eriksbergsområdet med vacker innergård. Utförda renoveringar i fastigheten: Badrumsstammar bytta 1993/1995. Köksstammarna är bytta 2017/18. Balkonger 1999, Fasad omputsad 1999, Hiss 2001, Trapphus 2002, Elstigare 2012, Rökkanaler tätats 2012, Spolning av stammar 2014. Till medlemmarnas förfogande finns källarförråd samt tvättstuga. Kabel-TV och bredband via Com Hem är inkluderat i avgiften.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
7.9 %
Lägenhetsnummer
00009
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
Våningsplan
4 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Eriksberg 11
Byggnadsår
1910
Energiprestanda
123 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
250 kr/mån
Försäkring
250 kr/mån
Driftkostnader totalt
500 kr/mån

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister