Mer info

Fantastisk utsikt över Humlegården

Engelbrektsgatan 23 – Östermalm

Boarea 61 kvm Rum | Våning 2 rok | 3 av 5
Pris Såld Avgift 1 163 kr / mån

Högt läge och fri utsikt över Humlegården kännetecknar denna fantastiska 2:a om 61 kvm. Den anrika våningen har vackra originaldetaljer i form av bl a stuckatur, fiskbensparkett med mahognyinlägg, öppen spis och härlig takhöjd om 3,5 meter. Välkomnande hall leder till ett spatiöst vardagsrum med tre dubbelfönster i burspråk med vidsträckt utsikt över Humlegården. Välplanerat och stilfullt kök med komplett maskinell utrustning inklusive tvättmaskin/torktumlare. Ljust och vackert sovrum med rymlig klädkammare och stor balkong i väster med lugnt gårdsläge. Vackert och elegant badrum. Hela våningen är varsamt renoverad till absolut toppskick. Exceptionellt låg avgift i förening med god ekonomi. Välkommen till ett underbart läge och boende i en av Östermalms vackraste byggnader anno 1914.

Bilder

Beskrivning

Förening

Brf Poppeln 3 bildades år 1981 och äger fastigheten Poppeln 3. Fastigheten är mycket vacker både exteriört och interiört och består av tolv bostadsrätter och en lokal som hyrs ut för kontorsverksamhet.

Renoveringar

1986 byttes köksstam och1996 byttes badrumsstam i aktuell lägenhet. Samtliga stammar i fastigheten är bytta.

2012 renoverades stenbalkongerna mot Engelbrektsgatan. 

2021 upprustades innergården med bl a ny stenläggning och förvaringsutrymme för cyklar under tak.

Fönstren i fastigheten har löpande renoverats samt målats.

Fastighet och mark

Föreningen äger marken.

Ägande

Föreningen godkänner ej juridisk person och har krav på mantalsskrivning.

Förråd

Till bostaden tillhör ett källarförråd.

Gemensamma utrymmen

Trevlig innergård med belysning och cykelställ under tak. Separat sophus är också beläget på gården.

TV och bredband

TV och bredband via Tele2.

Rumsbeskrivning

Våningen är renoverad i sin helhet och hemmet har en utmärkt disposition samt är i mycket gott skick.

Interiört välkomnar rymlig hall med god förvaring samt säkerhetsdörr.

Genom hallen når man det stora härliga vardagsrummet som är spatiöst och ljust med plats för såväl soffgrupp som matsalsmöbel. Vacker öppen spis i marmor och fantastisk vy över Humlegården. Omtapetsering och målningsarbeten 2021 samt ommålning av tak 2020. 

Kök med vita fronter, vitt kakel och bänkskiva av svart granit. Köket är utrustat med komplett maskinell utrustning från Siemens såsom kyl/frys, diskmaskin, kombinerad tvättmaskin/torktumlare, spis med induktionshäll, ugn, fläkt med utblås, inbyggd micro samt golvvärme. Mindre matplats. Totalrenoverades 2013.

Rymligt sovrum med stor klädkammare. Total renovering av alla ytskikt samt ommålning av tak 2014. Omtapetsering 2020. Härifrån når man den rymliga balkongen i väster med lugnt gårdsläge. 

Stilrent och helkaklat badrum med dusch, handdukstork, wc, kommod och golvvärme. Totalrenoverades 2014.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
2.75 %
Lägenhetsnummer
10:2
Ingår i avgiften
Vatten, värme, Kabel-TV basutbud.
Våningsplan
3 av 5
Hiss
Ja
Förening
Brf Poppeln 3
Byggnadsår
1914
Energiprestanda
120 kWh/Kvm och år

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister