Mer info

Nyrenoverad sekelskifteslägenhet

Engelbrektsgatan 12A – Östermalm

Boarea 72 kvm Rum | Våning 3 rok | 2 av 4
Pris Såld Avgift 2 547 kr / mån

Nyrenoverad och mycket välplanerad trea med fina sekelskiftesdetaljer, fungerande kakelugn, generös takhöjd och genomgående planlösning. Belägen mellan två innergårdar bor man här lugnt och tyst med citypulsen runt hörnet. Härligt vardagsrum i öppen planlösning med kök och matplats. Stilrent och fullt utrustat kök i sober färgskala och vackra materialval. Stort och ljust master bedroom med bra förvaring samt ingång till dusch. Det andra sovrummet med plats för större säng och bra förvaring via snygga garderober. Välkomnade hall med avhängning och WC samt tvättmaskin i garderob. Mycket trevlig lägenhet i bra skick och härligt läge med närhet till Humlegården och Lill-Jansskogen. Representativ fastighet samt förening med mycket god ekonomi.

Bilder

Beskrivning

FÖRENINGEN

Brf Tallgården bildades 1921 och förvärvade fastigheten samma år. Föreningen består av 29 bostadsrätter samt 1 hyreslokal. Marken innehas med äganderätt. Föreningen är en sk. äkta förening. Överlåtelse samt pantavgift betalas av köparen, på 2,5 % resp 1% av PBB. Juridisk person accepteras ej som köpare. Avgiften betalas kvartalsvis i förskott. Till varje lägenhet hör ett källarförråd. På gården finns sittgrupper, tvättstuga och cykelställ. Kabel-TV distribueras av ComHem samt bredband av Stockholms Stadsnät, bredband debiteras med 363 kr/kvartal. Fibernät installerades 2015.

Det finns ett bygglov för balkong från köksfönstret men diskussionen om bygge har avstannat. Detta kan vid intresse väckas till liv av en ny ägare.

Under 2017 färdigställdes vindsvåningar i gårdshuset vilket resulterade i att föreningen fick in likvida medel. Under 2018 har en del av lånen återbetalats och nuvarande skuldsättning är mycket låg. Föreningen har sucesivt förfinat och renoverat gemensamma ytor under 2018.

Genomförda renoveringar (urval):

2018 Ny namntavla, nya gatlyktor, tryckknappar ersätts med sensorer, ommålning av portar och trapphus
2017 Tre vindsvåningar till gårdshus, målning gatuentré
2016 Ombyggnad av gårdshuskällaren till förråd, byte av expansionskärl, portautomatik till gårdshuset, byte av vylindrar i låsen till samtliga portar och dörrar till de allmänna utrymmena
2015 Renovering av ventilation samt reparation av elinstallation i hyreslokalen. Byte motor ventilationsanläggning tvättstuga. Fiberkabel. Återställning golv efter vattenskada f.d. pentry och främre rum i gårdhuskällaren.
2014 Två vindsvåningar till gathuset. Ommålning murar. Lagning av sprickor i gårdshusfasad och murar på båda gårdarna. Förlängning och renovering inkl. maskinbyte hiss. Insättning fönster cykelstall, målning träbyggnationer och portar innegården. Målning räcke bakgården. Portautomatik gatuhuset. OVK. Tryckstegringspump. Ny utrustning och delvis renovering tvättstuga.
2013 Brandskyddskontroll. Sotning. Justering av värmesystem. Ytterligare stigare (trefas) till gårdshuset och nedre biten gathuset. Arbetsplattformar runt skorstenarna. Bättringsmålning trapphus i gårdshuset
2011-2013 Stambyte
2011-2012 Renovering av källarna inkl. nya förråd för boende i gathuset

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
3.1515 %
Lägenhetsnummer
22
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, TV (ComHem)
Våningsplan
2 av 4
Hiss
Nej
Förening
Brf Tallgården
Byggnadsår
1898

Driftkostnad

El
150 kr/mån
Försäkring
100 kr/mån
Driftkostnader totalt
250 kr/mån

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister