Mer info

Sekelskifte invid Djurgårdsbron

Banérgatan 4 – Östermalm

Boarea 178 kvm Rum | Våning 5 rok | 1 tr
Pris Såld Avgift 5 767 kr / mån

Med synnerligen eftertraktat läge i hörnet Banérgatan/Riddargatan återfinnes denna härliga familjevåning om 178 kvm fördelat på två storslagna sällskapsrum med vackra kakelugnar, tre till fyra sovrum, stort kök med balkong i söder och badrum samt gäst-wc. Våningen stoltserar med imponerande takhöjd om ca 3,80 m och flertalet välbevarade originaldetaljer såsom höga socklar, bröstpaneler, stuckaturer, dörröverstycken och djupa speglade fönsternischer. Välkommen till ett charmerande hem och en skuldfri förening i mycket välskött och vacker fastighet anno 1892.

Bilder

Beskrivning

Rumsbeskrivning

Rymlig hall med avhängningsmöjligheter samt säkerhetspardörrar. Gäst wc. Lång serveringsgång med flertalet platsbyggda förvaringsskåp, varav de flesta i original.

Tre stora rum i fil mot Riddargatan, varav matsal och sällskapsrum har vackert utsmyckade kakelugnar, pardörrar med pampiga dörröverstycken samt stora fönster med fina beslag. Matsalen har vadderad siden-tapet och taket är vackert målat av konstnär Osmo Toikander. 

Tre bra sovrum, varav två ligger tyst och lugnt mot gården.

Stort kök med rymlig matplats samt fd köksingångens runda trapphus som integrerats och nu ger ytterligare sittplats i köket. Här finns även utgång till balkongen med söderläge mot gården. Köket har gott om förvaringsskåp med vita luckor och 70 cm djupa arbetsbänkytor. Helintegrerade vitvaror såsom diskmaskin och induktionshäll (Smeg), ugn (Miele), K/F samt stor vinkyl.

Helkaklat badrum i vitt med grått golvklinker och el-golvvärme. Badkar, stor dusch, handfat i kommod samt wc.

Brf Beväringen 2

Bostradsrättsföreningen registrerades 1990 och klassas som en sk äkta bostadsförening.

Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet 2 436 kvm. Föreningen upplåter 15 lägenheter med bostadsrätt.

Utfört underhåll:
Löpande stambyte.
2017 - Relining av VA Stammar.
2015 - Renovering av taket.

Värmeväxlare kommer behöva bytas inom de närmsta åren.

Överlåtelseavgift: 1 138 kr, debiteras köparen.
Pantsättningsavgift: 455 kr, debiteras säljaren.

Övrigt

Tvättstuga och cykelförråd finns i källaren.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
0.0703540
Lägenhetsnummer
00220
Våningsplan
1 tr
Hiss
Ja
Förening
Brf Beväringen 2
Byggnadsår
1892

Dokument

Planritning

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister