Mer info

Nyproducerad vindsvåning med terrass i väster och helikoptervy över Stockholm

Kungsholms kyrkoplan 5 – Kungsholmen

Boarea | Biarea 153 kvm | 17 kvm Rum | Våning 4 rok | 7/7
Pris Såld Avgift 6 694 kr / mån

Högst upp i klassisk och synnerligen välskött sekelskiftesfastighet med eftertraktat läge på resliga Kungsklippan tronar denna vindsvåning från 2019 ritad av Martin Zetterström. Vyerna från terrassen i väster och blomsterrummet med fransk balkong i söder blickar vidsträckt ut över Stockholms stadssiluett. Ett sant örnnäste på sjunde våningen om 170 kvm golvyta där hissen går hela vägen upp. Våningen är mycket väl disponerad med ett stort sällskapsrum i öppen planlösning innanför den generösa terrassen i väster som avskiljs med ett glasparti. Platsbyggt och specialritat kök fullt utrustat med de bästa vitvarorna. Master bedroom med badrum en-suite samt walk-in closet. Ytterligare ett sov- och badrum, tvättstuga samt ett blomsterrum med glasparti med skjutdörrar och fransk balkong i söder, vinkällare samt ytterligare en utgång. Välkommen till Kungholms kyrkoplan 5, ett rofyllt läge som samtidigt har absolut närhet till centrala Stockholm i en fastighet anno 1911.

Bilder

Beskrivning

Lägenheten

Luftig entré med gott om rymd och plats för avhängning. Hissen går hela vägen upp. Toppen av trapphuset utnyttjas idag som myshörna, nedåt som entré via trapphuset.

Hallen öppnar upp mot trivsamma sociala ytor med enastående utsikt över staden.

Matplats och vardagsrum med öppen spis, infällda spotar i golv, utanpåliggande spotar i tak och platsbyggda bokhyllor i valnötsträ samt A/C.

Utanför matplatsen ligger bakom stort glasparti med skjutdörrar en terrass i västerläge med plattor i skifferliknande klinker med sällan skådad utsikt. Den utfällda markisen skapar fin rumskänsla.

I anslutning till de sociala ytorna följer det mycket användarvänliga, tilltalande och av Möbelsnickarna platsbyggda, fullt utrustade och specialritade köket.

Kök
Dubbla helintegrerade (Miele) kyl och frys med ismaskin. Dubbla hoar, en med avfallskvarn, vattenkranar från Grohe, en med inbyggt filtrerat och kolsyrat vatten. Spis från Bertazzoni med dubbelugn och induktionshäll, stänkskydd i rostfritt, fläkt Fjäråskåpan. Integrerad micro. Arbetsbänkar i marmorliknande slitstark Silestone. Integrerad belysning, skräddarsydd och ytsmart förvaring, integrerad diskmaskin (Miele).

Rakt fram från entrén nås våningens blomsterrum som badar i ljus via fönsterparti samt fem takfönster. Utanför skjutdörrarna finns en fransk balkong med plats för växter belägen i söder med hänförande utsikt över Stockholms södra och östra delar. I bortre delen av denna vinge finns en vinkällare med LED belysta hyllplan bakom en glasdörr med svart smide samt en separat utgång.

Entrén till våningens privata del har spotar i tak och består av Master Bedroom med en walk-in closet, heltäckningsmatta på golv och A/C, badrum en-suite. Ytterligare ett sovrum med heltäckningsmatta och garderobsvägg med ett tillhörande badrum/gästtoalett, en tvättstuga samt ett teknikrum.

Badrum
Master Bath har en stor handfatskommod (Alessi) med bänkskiva i Carraramarmor där lådorna är upplysta och har gott om plats för förvaring samt eluttag, spegel ovan med dold LED ramp, belyst förstoringsglasspegel, badkar med inbyggd förvaring i väggen för tvål, shampo etc. Dusch samt vägghängd toalett (Duravit). Två handdukstorkar. Samtliga kranar från Grohe.

Andra badrummet har dusch (Grohe), handfatskommod med belysning och förvaring samt spegel ovan. Carraramarmor på golv och väggar. Vägghängd toalett (Duravit) och upplyst förstoringsglasspegel, handdukstork. Infälld helfigursspegel med marockansk mosaikkant. Spotar i tak.

Helkaklad tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare (Miele) vask och förvaring i både över och underskåp. Inbyggd belysning under överskåpen. Klinker på golv.

Genomgående uppvärmt kalkstensliknande klinkergolv i 60*60 plattor. Fönsterbänkar genomgående i Carraramarmor. Säkerhetsdörrar.

Föreningen

Brf Opalen 4 är en bostadsrättsförening med 32 lägenheter samt två lokaler i en nyrenoverad fastighet från 1911. Stolt står huset högst uppe på Kungsklippan och blickar ut över Stockholm. Brf Opalen 4 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken och fastigheten är i synnerligen gott skick.

Utförda renoveringar

 • Köksstammar 2014.
 • Badrumstammar 2014, El-stigar 2014, Tvättstuga 2014, Värmestigare och ny undercentral 2014.
 • Tak (målning) 2014.
 • Källare (målning samt nya förråd) 2014 Fasad: (mot gård) 2014 (mot gata) 2015.
 • Balkonger (mot gata, nya plattor och räcken) 2015.
 • Fönster 2014/2015 Godkänd OVK 2015.
 • Trapphusen renoverades 2018/2019, i renoveringen ingick installation av nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter.
 • Gårdsbjälklag 2021.

Fastigheten är ansluten till ComHem och det finns fiber via Ownit. Internet via Ownit (fiber) ingår i medlemmens avgift. Medlem beställer och bekostar själva vilket utbud av TV och telefoni de vill ha.

Övriga utrymmen

 • Cykel- och barnvagnsrum (tillgängligt från gatan).
 • Tvättstuga belägen i källaren, (två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel).
 • Soprum (för hushållsavfall) Ett mindre föreningsrum.
 • Samtliga lägenheter har ett tillhörande källarförråd.

 

För mer information se föreningens egna hemsida www.opalen4.se.

Fakta

Fakta

Upplåtelseform
Bostadsrätt - Lägenhet
Andel i föreningen
5.62915 %
Lägenhetsnummer
40
Ingår i avgiften
Värme, Vatten, Bredband/Fiber
Våningsplan
7/7
Hiss
Ja
Förening
Bostadsrättsföreningen Opalen 4
Byggnadsår
1911
Energiprestanda
141 kWh/Kvm och år

Driftkostnad

El
1 025 kr/mån
Försäkring
293 kr/mån
Driftkostnader totalt
1 318 kr/mån

Dokument

Planritning

Länkar

Vi hjälper dig att finna det du söker

Få de senaste objekten som matchar dina önskemål i din mailkorg innan de når marknaden. Anmäl dig till wredes spekulantregister och ange din sökning. Vi matchar alla objekt.

Att sälja underhand

En del av våra kunder föredrar en försäljning där man inte visar upp sitt hem helt publikt. Här ses ett urval av våra hem som Wrede säljer underhand. De visas endast på vår hemsida med begränsad information och syns inte på Hemnet. Vi har även flertalet villor, våningar samt lant-& sjöställen till salu som inte visas här. Söker ni ett exceptionellt hem utöver det vanliga? Vänligen kontakta oss på info@wrede.se så berättar vi mer om vårt underhandsutbud.

SPEKULANTREGISTER

Om du vill göra en intresseanmälan för olika typer av objekt (våningar, villor, lant & sjöställen, skåne & gotland) måste du anmäla dig för varje objektstyp.

Wredes nyhetsbrev

Varje vecka får du ta del av Wredes senaste objekt som ännu inte nått den öppna marknaden. Här läser du om de mest extravaganta hemmen, blir uppdaterad om de våra underhandsförsäljningar och får ta del av inbjudningar till kommande exklusiva event hos Wrede.
Söker du ny bostad? Anmäl dig till Wredes spekulantregister